2 Ноември, 2016 17:36 1 616 2

Синьото гориво скача с 10%. Парното – не

  • парно-
  • газ-
  • квер
Синьото гориво скача с 10%. Парното – не - 1

От следващата година може да има поскъпване на природния газ, но то ще бъде под 10 на сто и няма да се отрази на цените на парното и топлата вода.

Това обяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов пред БНР. Той потвърди казаното от изпълнителния директор на "Булгаргаз", че се очаква повишение на горивото в средата на зимата.

Цените на петрола са основен аргумент на Иванов за прогнозата му.

За момента не считам, че петролът ще превиши значително сегашните си стойности, които се колебаят около 50 долара на барел за сорта "брент", което именно ми дава основание да кажа, че предложението за изменение на цената категорично ще бъде под 10 процента, отбеляза Иван Иванов.

За 2016 г. "Булгаргаз" понижи на 3 пъти цената на газа и го повиши минимално веднъж с 1.97%. Общото понижение на цената е близо 30%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сън ли си или те има

    0 0 Отговор
    За сега. Но за утре е вече друг въпрос. Да живее олигархията т.е. фашистите!
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Забелязал съм че винаги цените "СКАЧАТ",а студът се "СПУСКА"