12 Ноември, 2016 05:45 1 753 1

Робърт Редфорд спира с актьорството (видео)

  • робърт редфорд

Робърт Редфорд ще се оттегли от актьорството, след като приключи работата над два филмови проекта, с които се е ангажирал, съобщи "Контактмюзик".

Актьорът ветеран направи това признание в интервю с внука си Дилън. "Когато работата ми над тях приключи, ще се сбогувам с всичко това и ще фокусирам вниманието си върху режисирането", каза легендата.

Запитан дали ще се върне към рисуването, той отговори, че планира да го стори, защото актьорството му дотегнало. "Аз съм нетърпелив човек - отбеляза той. - Сега, след като навърших 80 години, това ще ми донесе по-голямо удовлетворение, защото не завися от никого. Така че съм насочил мисли към скицирането. Възнамерявам да поема в тази насока и да приключа с актьорството."

Робърт Редфорд участва като актьор в два филма - любовната история за двама възрастни "Our Souls at Night" с Джейн Фонда и "The Old Man and the Gun" с Кейси Афлек и Сиси Спейсик. 

Режисьорският му дебют е през 1980 г. с филма "Обикновени хора", който му донесе награда "Оскар" за най-добър режисьор.

Последната му засега работа като режисьор е над филма "Хората, на които държиш", излязъл по екраните през 2012 г. Робърт Редфорд е основател на института Сънданс, който помага на независими кинодейци и провежда ежегодния филмов фестивал "Сънданс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодоров

    0 0 Отговор
    В рамките на шегата: Едно време гимназистките въздишаха "по-добре един миг с Робърт Редфорд, отколкото 17 мига с Вячеслав Тихонов"