17 Ноември, 2016 11:39 12 440 8

Отново за най-мощната E-Klasse с видео

  • mercedes-amg-
  • e-klasse-
  • amg e 63
Отново за най-мощната E-Klasse с видео - 1

Най-наточените автомобили от Щутгарт се лишиха от името Benz. Те вече се наричат Mercedes-AMG, като според маркетолозите на компанията това е по-кратко и лесно за употреба и запомняне. За великия Карл Бенц, който е измислил тези автомобили, може би е обидно, но в днешно време това едва ли вълнува някого.

Купувачите на новата E-Klasse от AMG не правят изключение. Те искат бързи, красиви и същевременно комфортни автомобили и Mercedes им дава именно такива. Преценете сами - новият Mercedes-AMG E 63 има всички екстри от стандартната E-Klasse, но в същото време разполага с доста мощен V8 битурбомотор.

Агрегатът с двата турбокомпресора развива мощност от 571 конски сили, а в зависимост от настройките те могат да достигнат и до 612. В най-екстремния вариант с 612 коня новото AMG E 63 може да ускори от 0 до 100 км/ч за впечатляващите 3.3 секунди. При такава динамика едва ли някой разсъждава за житейските неправди, свързани с името на модела.

Между другото, интересно е да се знае, че AMG E 63 не е само със задно предаване. Освен мощния агрегат е монтирана и 4х4 система, което е още един удар по устоите на марката, която доскоро ревностно защитаваше въпросното задно предаване. Това обаче също не вълнува клиентите. Те искат с подобен автомобил да могат да дрифтят. Как ще се случи това?

Отново за най-мощната E-Klasse с видео

В новата E-Klasse от AMG е интегриран специален режим, благодарение на който всичката енергия на двигателя може да бъде предавана само на задната ос, а електронната система за стабилизиране ESP се изключва напълно. Mercedes-AMG E 63 се отличава от стандартната E-Klasse и с още няколко съществени изменения.

Външният вид на колата е различен заради логичния аеродинамичен обвес. Други промени по екстериора са черните корпуси на страничните огледала за обратно виждане, различните джанти и по-мощните спирачни супорти. Окачването също е различно. То е по-твърдо, а клиренсът е по-малък.

Монтирана е и друга скоростна кутия. Новата автоматична трансмисия е усилена и разполага с възможност за още по-бързо превключване на предавките. Тя трябва да издържа на доста големия въртящ момент.

Пиковият момент е 750 Нм при Mercedes-AMG E 63 и цели 850 Нм в най-екстремната версия с 612 коня, която се нарича E 63 S 4MATIC+. Вижте повече за най-мощната E-Klasse в следващото видео.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUTO

    6 0 Отговор
    Това е истината!
  • 2 Мерцедес фен

    7 0 Отговор
    И пътят, и животът :)

    Коментиран от #7

  • 3 BMW fen

    5 0 Отговор
    Красота
  • 4 корса

    0 5 Отговор
    мерцедес конфекция, като при ауди!
    Всичко еднакво, дори и стопове и фарове!
    И различни размери и двигатели!
    Отврат!

    Коментиран от #6

  • 5 Зесоратор

    4 0 Отговор
    Кога ще ги стигнем.....
  • 6 656

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "корса":

    Удари си един шамар да не идвам...процесора ти е блокирал
  • 7 тъй

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мерцедес фен":

    и двете са кратки с този боклук!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.