2 Декември, 2016 06:16 13 618 18

Мост между Черно и Азовско море

  • керческия проток-
  • мост-
  • море

Строителството на моста през Керческия проток, който ще свързва Черно с Азовско море, върви по график установи президентът на Русия Владимир Путин. Инфраструктурното съоръжение ще е с дължина 19 километра. Той ще е с четири ленти, както ще има и две железопътни трасета. Плановете са мостът да е готов през 2018 г.

Керченският проток е с дължина 15 км. и ширина 4.5 км. Максималната му дълбочина е 18 метра. Известен е с това, че е зона за добив на много видове риба.

През 2003 г. Карченският пролив предизвиква спор между Русия и Украйна, решен с подписването на договор, в който е признат за съвместни вътрешни води на двете държави. Преговорите за разделяне на Азовско море обаче продължават.

Мащабни дейности по модернизирането на пътната мрежа се реализират в Москва и Санкт Петербург, както и в агломерациите с население около 40 млн. души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Крим

    8 13 Отговор
    Щом е признат от Русия през 2003, как е сега, след като окопираха Крим

    Коментиран от #12

  • 2 Morgoth

    37 0 Отговор
    Мост свързващ Черно с Азовско море?!? Мост свързва морета? Обикновено това го правят каналите :)

    Коментиран от #4

  • 3 РесторантСевастопол

    26 0 Отговор
    Да, би трябвало да е: свързва Крим с Русия за пряка връзка, не обход през Украйна

    Коментиран от #5

  • 4 Не е лесно

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Morgoth":

    Не е лесно да си журналист, завършил журналистика и да трябва разбираш от всичко. Колко мъка има по този свят... И аз чета и си викам няма логика, няма логика (аз пръднах, мен изгониха от час, те дишат миризмата - мислел си Иванчо - е, няма логика).

    Коментиран от #6

  • 5 а ся

    31 5 Отговор

    До коментар #3 от "РесторантСевастопол":

    Крим с Русия ? Все едно да кажеш Пловдив с България .
    Правилно е Кубан с Крим или Таман и Керч . Относно спора за пролива , той вече приключи . И двата бряга на пролива са притежание на една и съща държава . Морската граница навътре в морето (по спомен) е около 20 км . От тука следва че спор няма . Има безкрайно говорене и разделение на масите . Да не признаваме Крим е все едно да не признаваме Косово . Косово почти всички големи играчи са го признали . При Крим сценария е същия.
    Аз не съм Русофил . Просто гледам реално на нещата .

    Коментиран от #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 копеле

    15 4 Отговор
    А бе пишлегарчета, моста не свързва двете морета а е между тях, там където е границата им
  • 8 кирил

    5 27 Отговор
    мостът ще служи добре на бъдеща голяма украйна която ще включва кубан и воронеж
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ха де ипълзете от дупките

    5 21 Отговор

    До коментар #10 от "ГъзПедрошенко":

    ако не бяха толкова увредени от лошото си семе и пиенето, рашките, живеещи на нашата земя можеше да се разтревожат, че един ден ще бъдат подпукани от българите, а сега и от украинците, живеещи тук - заради злините, причинявани на българия вече 150 години от кремъл./ кремъл- на монголски означава крепост. на путлер очичките му са се поизправили,но сантиметрите му са от дедите му, монголски/ а за крим - той е владянот русия точно 120 години. турция го е владяла 600 години, без да броим византия колко го е държала. така че, крим да отива в турско владение,ако ще е "руското право". това,че го говоря аз е без значение - важното е, че турция отлично ги знае тези работи и само си чака момента. а той няма да се забави, като гледаме какво се случва с руската"империя" - спихва се без никаква чужда намеса.

    Коментиран от #15, #18

  • 12 А КОСОВО И КИПЪР А

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Крим":

    ПИШЕ СЕ окУпираха НЕГРАМОТНИКО.
  • 13 Russia

    13 7 Отговор
    Слава Русия
  • 14 Иво

    1 7 Отговор

    До коментар #5 от "а ся":

    @а ся,
    крим с русия - се едно - пловдив с българия ???
    само ще ти припомня, че Русия е подписала 2 (ДВА) международни договора, признавайки Крим за територия на Украйна!!! Така че сравнението Крим - Русия и Пловдив - България е меко казано НЕЛЕПО
  • 15 Чингиз хан

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "ха де ипълзете от дупките":

    Я пак пробвай на монголски как е крепост! Във всеки случай не е кремъл или кремль. На монголски крепост е ц _ _ з, двете буквички ги оставям да ги познаеш ти!
  • 16 Павло

    2 7 Отговор
    Все страны мира не поддерживают НЕЛЕГАЛЬНЫЙ захват территории Украины. Россию поддерживают только Сирия и Армения. Делайте выводы сами - Правите изводи самостоятелно!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Дивуй

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха де ипълзете от дупките":

    Ти от дупката на порошенко ли изпълзя?