8 Декември, 2016 13:58 967 0

Розберг: Вземете Верлайн на мое място

  • розберг-
  • mercedes-
  • manor-
  • формула 1

Световният шампион препоръча Паскал Верлайн на Mercedes

Розберг: Вземете Верлайн на мое място - 1
Снимка: БТА/АР

Световният шампион във Формула 1 за този сезон Нико Розберг направи препоръка към босовете на Mercedes да включат младока Паскал Верлайн в списъка си за евентуални негови заместници. Розберг реши да сложи край на кариерата си във Формула 1, след като спечели световната титла в здрава битка на пистата със своя съотборник Люис Хамилтън, станал шампион в предходните две години.

Паскал Верлайн се състезаваше за тима през миналия сезон Manor, а Розберг смята, че това е един от потенциалните съотборници на британеца Люис Хамилтън за следващия сезон.

"Паскал е огромна надежда за Германия. Разбира се, че трябва да е сред първите в списъка на Mercedes", сподели Нико Розберг и допълни, че не може да влияе на Mercedes за това кой да бъде втори пилот през следващия сезон.

"Надявам се да е някой добър пилот, който да може да се бори с Хамилтън", отговори германецът на въпрос кой трябва да го наследи като пилот на „сребърните стрели”.

Паскал Верлайн има договор с Mercedes и помага за развитието на колите, а в последно време се говореше, че се водят преговори за преминаването му в тима на Sauber.

„Разговорите между нас и Sauber са доста напреднали и през последние 2 седмици преговорите бяха доста позитивни. Поради новата ситуация обаче, в момента те са прекъснати. Паскал е амбициозен млад човек. Той си е поставил високи цели и точно затова е част от нашата програма за развитие. Наистина бих предпочел да остане още година или две в среден отбор, в който да се развива. Нещата обаче са по-различни и имаме нужда от компромис и след като Нико взе смело решение, може би и ние трябва да вземем смело решение също”, разкри шефът на Mercedes Тото Волф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА