Last news in Fakti

18 Декември, 2016 13:31 1 550 1

Тайван и Орденът на Малта продължават със съвместната си хуманитарна дейност

  • тайван-
  • суверенният орден на малта-
  • посланик-
  • хуманитарна помощ-
  • дарения
Тайван и Орденът на Малта продължават със съвместната си хуманитарна дейност - 1

Великият хоспиталиер на Суверенния орден на Малта Диминик де ла Рошфуко-Монбел прие Матю Лии, посланик на Република Китай, в Светия Престол. Случаят бе дарение от страна на Тайван – хуманитарна помощ на Италианския корпус за подпомагане на мигранти и бежанци към Ордена.

„Суверенният орден на Малта продължава със своето призвание да помага при работата с най-уязвимите групи от обществото. Това са ценности, напълно споделяни и от Тайван, който също е ангажиран с редици инициативи, свързани с предоставянето на хуманитарна помощ за хора в нужда в световен мащаб“, това заяви Великият хоспиталиер, припомняйки, че Орденът и Република Китай споделят едно ползотворно сътрудничество, стартирало през 2012 г., след посещения на делегации от високо равнище в Рим и Тайпе.

„Уверен съм, че сътрудничеството, установено между Ордена и моята страна с нейната дългогодишна история в предоставянето на незабавна помощ за общности и държави, засегнати от сериозни проблеми, може да допринесе за спасяването на много човешки животи“, на свой ред заяви посланик Лий.

Докторите и сестрите от Италианския корпус към Ордена работят от 2008 г. насам, подпомагайки италианския флот и браговата охрана в Средиземно море, какти и мигранти, опитващи се да достигнат до бреговере на Южна Италия. Към днешна дата те са подпомогнали 45 000 лица, като някои от тях са били спасени от сигурна смърт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    0 0 Отговор
    Виоли, хъни поясни кой е този Тайван. Пр9сто за такава държава за сефте чувам. Да не е някъде около Димитровград.