28 Декември, 2016 11:43 11 626 14

Лошо управление гони купувачите на имотите в Банско

  • банско-
  • цени-
  • купувачи
Лошо управление гони купувачите на имотите в Банско - 1
Снимка: М. Богданова ©

В разгара на зимния сезон брокери на недвижими имоти в Банско отчитат силен спад в търсенето, съответно броя покупки на ваканционни имоти. Причината, според тях, се крие не толкова в кризата, колкото в лошото управление на предлаганите недвижимости.

„Нямаме добри комуникации, нямаме добро обслужване по хотелите и ски пистите, нямаме достатъчно зелени площи, ето на това се дължи спадът в цените на имотите", казва Димитър Никулчин, собственик на фирма за недвижими имоти в Банско, цитиран от Дарик радио. Според него фирмите, които се грижат за управлението на имотите, особено британските, целят да пълнят собствените си джобове без да дават нищо на хората и именно поради тази причина клиентите бягат от Банско. Не по-малък проблем са и скъпите такси за обслужване, които понякога достигат до 700 EUR на година.

Към момента в Банско се продават над 330 гарсониери, при средна цена от 430 EUR/кв.м, сочи справка в най-големия сайт за недвижими имоти imot.bg. С около 20 EUR/кв.м е по-висока средната стойност на двустайните ваканционни имоти. Офертите там са близо 700. Срещу 17 000 EUR може да се купи апартамент от 59 кв.м, който е напълно обзаведен. Намира се на около 1 км от кабинковия лифт и центъра на града. Оферираните тристайни апартаменти в зимния ваканционен комплекс са по-малко от предлаганите гарсониери. Броят им е малко над 250, а цената около 450 EUR/кв.м. Имот с прощ от 89 кв.м, разположен в малък затворен комплекс до р. Глазне, може да се купи срещу 38 990 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 корса

    9 3 Отговор
    Цената от 450Е/кв.м е реална, дори с печалба от 150-200Е!
    Чакаме цена 300Е и.....
    Веднага отивам да си купя един!
  • 2 Симона

    23 0 Отговор
    Освен изброените причини, е ПРОПУСНАТА и НАЙ-ВАЖНАТА, а именно КРАЙНО ЛОШОТО КАЧЕСТВО на строителството, достатъчно е да влезнете и да видите ПРОПУКВАНИЯТА по стени, коридори, течащите покриви, неподдържаните и НАПУКАНИ ДЪРВЕНИИ по фасади и балкони и т.н....и ще разберете, ЧЕ и 200 Е на квадратен метър е МНОоооГО...! Кой е луд ДА СИ ХВЪРЛИ парите на ВЯТЪРА за КАЛПАВО ПЕЧАЛБАРСКО СТРОИТЕЛСТВО, така е, " г.з, глава ЗАТРИВА"!
  • 3 баш батка

    18 8 Отговор
    Хехе, големи мошенници. Просто търсете имоти не в "познатите" ни сайтове. Аз си взех супер двустаен в Банско за 15000 евро с гледка към планината на топ локация. Просто е, отивата харесва ви имота и предлагате цена която ви устройва и е реална а не каквото са написали наще мили псевдо брокери.
  • 4 Трябва

    17 0 Отговор
    Напълно вярно, Управителите само крадът от неизвършени ремонти и приближени фирми със завишени цени на фактурите, а нищо не правят и яко крадът безразборно и ако не плащаш таксата доволен или не плашат със съд.
  • 5 Потърпевш

    17 0 Отговор
    Бих казал, ЕМБЛЕМАТА на Банско е НЕКАЧЕСТВЕНО СТРОИТЕЛСТВО, неподдържани сгради- овехтели преди да се продадат, улиците - КАЛДАРЪМИ, селска идилия. Добре, затворил си очи и си купил имот, КОЙТО НЕ Е НИКАКВА ИНВЕСТИЦИЯ и започваш ДА ПЛАЩАШ ЗА РЕМОНТИ сега, а какво остава след време...?
  • 6 така е

    7 0 Отговор
    Щом сте назначили мениджъри да ви управляват имотите от майната си - така ще е! Дойдоха с голфчета и опелчета, но сега са джипове за по над 100 000...
  • 7 ИРАКЛИ

    8 1 Отговор
    Няма по щастливи КОЗАРИ в света от БАНСКАЛИИ!Не са и сънували,че там дето са пасли козите,ще взимат хиляди евро!..........НИЕ от Боровец,благородно им завижда ме!
  • 8 Трябва

    3 2 Отговор
    Трябва Общината да се заеме със тези проблеми защото Банско губи много пари и завинаги може да загуби ликът и славата си.
    Предлагам комисии редовно да ревизират управляващите фирми и да правят реални проверки без корупционни.
    Да има офис към общината за оплаквания и среши със собствениците!
    В затворените комплекси се случват много далавери, съсипване на ренюмето на Банско и масово крадене и укриване на посещаемости.
    Сметката я плащат собствениците и то без покритие!
  • 9 kuku

    9 1 Отговор
    Измислен курорт с фалшива ски зона, кой ще се засили да си харчи парите там? На "Бъндеришка поляна" бира 330 мл 8лв, едно нискокачествено, сурово кюфте 7лв и за "разкош" салата 12 лв..няма полудневни карти и по-голямата част от пистите са с камъни и заледени?

    Коментиран от #10

  • 10 Иван

    1 10 Отговор

    До коментар #9 от "kuku":

    Ако Банско, който приема стартове за Световната купа е "измислен курорт с фалшива ски зона" - какво да кажем изобщо за село Пампорово?

    Коментиран от #12

  • 11 Маскани

    5 2 Отговор
    "Затворен комплекс" е най-големото дърво, на което може да попадне тъпия селския "новобогаташ", купил си имот с ипотечен кредит...

    За да може жена му, комплексарката, селската пръчка, да каже пред тъпите си приятелки : Ние пък си взехме апартамент в частен комплекс....

    Аре, банките да ви взимат жилищата и да се изчиствате обратно към дарадонките и курешките !
  • 12 ГОСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Иване, имам няколко познати дето със все деца се вдигат и ходят с колите в Австрия - пита се защо не ходят в Банско?

    Това че приема стартове е хубаво ама само със стартове не става. Трябва и ежедневна посещаемост. А това с 2-3 писти не става.
  • 13 Трябва

    1 0 Отговор
    ЗАТВОРЕНИТЕ КОМПЛЕКСИ са страхотно нещо, но когато ги управляват качествени хора и най вече да не са Българи, защото ние сме крадливо и корумпирано племе със големи симптоми на тарикатлък и силни течения за хитрина.
  • 14 Ляля

    1 0 Отговор
    Купих си апартамент в Банско живеем целогодишно в кооперация където няма уж такса подръжка плащаме 200лв годишна такса на сведоподобие на домоправителка на Име Румяна събира таксата от 200лв и на всичкото от горе ако не ги дадеш те заплашва с полиции ако имаш деца те заплашва със социалните ,шуменска простачка,чистиш,косиш,купуваш материали за разваления покрив и така. Това е Банско