10 Януари, 2017 16:40 3 818 3

Samsung обещава революция при батериите

  • samsung-
  • детройт 2017-
  • батерии-
  • акумулатори
Samsung обещава революция при батериите - 1

Подразделението Samsung SDI представи на автосалона в Детройт акумулаторни батерии от ново поколение. Те позволяват изминаването на 600 км с едно зареждане, а капацитетът им може да бъде попълнен на 80% за едва 20 минути.

Корейците не разкриват никакви подробности за използваната технология. Известно е единствено, че са съставени от акумулаторни клетки с формата на цилиндър. Серийното производство ще започне през 2020 г.

Samsung SDI има готовност да доставя не само клетки, а и готови батерии. Подразделението демонстрира и нови акумулатори с формат 21700, които се ползвали с популярност сред производителите на електромобили. Експерти смятат, че с този модел Samsung се цели директно в батериите Panasonic, които в момента се монтират на Tesla Motors и новоизлюпената конкуренция от Lucid Motors.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вес

    7 6 Отговор
    И тогава ще гледаме как горят цели автомобили, а не само смартфоните на Самсунг
  • 2 onq s konq

    5 5 Отговор
    Не съм фен на корейски изделия,затова единствено тела ми е Самсунг.Само ще кажа,че без дълги разговори,без писане на СМС-и и излишно натоварване на батерията,НЕПРЕКЪСНАТО ОБАЧЕ ВКЛЮЧЕН,индикация за необходимост от зареждане се появи точно на 18-Я ДЕН.А иначе телефона е на 4 години мисля,тъч-скрийн,средна големина на екранчето

    Коментиран от #3

  • 3 корса

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    Ако си беше купил и корейска кола, чак на 18-та година щеше да ремонтираш нещо, евентуално!
    А бенвето те прави социален, запознаваш се два, три пъти месечно с нови колеги в сервиза при ремонта на сдуханото бенве!