11 Януари, 2017 10:46 10 329 25

Въоръжават руските космически сили със С-400

  • русия-
  • триумф-
  • с-400-
  • ракети-
  • зенитно-
  • космически сили

Четири комплекса ще влязат на въоръжение на силите

Въоръжават руските космически сили със С-400 - 1
Снимка: БТА/ AP

Въздушно-космическите сили на Русия ще бъдат въоръжени с четири зенитно-ракетни комплекса С-400 „Триумф“, съобщи ТАСС, позовавайки се на информация на министерството на отбраната.

Ходът е част от стратегията на Москва за превъоръжаване на силите с модерни и усъвършенствани системи.

Четирите комплекса ще влязат на въоръжение през тази година, като вече са били извършени тренировъчни изстрели с тях. Системите са пристигнали в московския регион от Капустин Яд, Астраханска област.

„Триумф“ С-400 е руски зенитно-ракетен комплекс с голям и среден обсег на действие, предназначен за противоракетна отбрана и срещу атака от ядрената триада.

Проектиран е за унищожаване на всички възможни въздушни средства за нападение на потенциалния противник – разузнавателни самолети, самолети със стратегическо и тактическо предназначение, както и балистични ракети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбийш

    52 9 Отговор
    Молодцы... А ние се превъоръжихме с поредната бюрокатична партийна рокада и смело можем да заявим, че сме не само бетон във всяко военно отношение ами направо непревземаеми... още няколко години на власт тия Лапачи и няма да останем живи хора тук. С което и никой няма да може да ни вземе на мушка...ще сме колективно в отвъдното. Браво на вас! А тук още спорят мажоритарно или миноритарно да ни дерат лапачите? Все тая! Всяка мажоритарна Калинка пак ще си калинкизира миноритарно-мажоритарно системата и все същата. Трябва нещо като напалм за бюрократите иначе няма да оцелеем! Нито чичо Бу,ш нито чичо Путин ще ни помогнат, срещу бюрократичната мафия. това се спира само отвътре и само от военни - тук партии не помагат. Трябват изстрели и то по точно определен тип паразити, не по всичко! Като не искат да оправят Законите както трябва, нито армия ще ни спаси ни Господ. Значи и ракети няма да ни спасят. Браво на вас!
  • 2 шлемник байкалски

    26 44 Отговор
    Ха да им е честито !



    На путин новия комплекс С -400 а на обикновените руснаци - ароматизатор за вана !!!
  • 3 Карли

    31 18 Отговор
    ОТ много отдавна са на въоръжение, само че сега съобщават. Под друго име ги има и в Калиннград под името " Искандер"- на запад ги знаят " Сатана" - ниско летящи по повърхността / профила на земята / и практически са неуловими. Стигат и до Лондон от Калиннинград. Те са много ефикаснип с/у " НАШЕТО И НА НАТО ПРО " Нали разбирате, че Графигнатиево барабар и Пловдив и всички останали бази на нато в Б-я и Румъния стават на стъкло.

    Коментиран от #10, #14, #16

  • 4 Карли

    35 10 Отговор
    ОСВЕН ЧЕ СА МОБИЛНИ И НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СА, разгъването до изстрелването са 6 минути
  • 5 реално

    39 3 Отговор
    С 400 отдавна са на вьоражение-факт.Сега изпитание минават С 500...а в разработка са С 600...-който се интересува от темата има много инфо за тях.
  • 6 Шляхтиц

    48 15 Отговор
    Дано да не става, но съм вече на седемдесет години и единственото, което си пожелавам е ако стане да съм жив да видя РУСКОТО ЗНАМЕ да се развява над капитолия и пентагона. Друго не искам. Искам само това да видя и да съм щастлив на оня свят.

    Коментиран от #8, #15

  • 7 Шляхтиц

    40 7 Отговор
    На българския президент г-н Плевнелиев пожелавам от цялото си сърце да му предложат и да заеме някаква много изгодна и много хубава службица в евроатлантическото пространство и повече в БЪЛГАРИЯ да не стъпва. Така, както направиха големите благодетели на БЪЛГАРИЯ Сергей Станишев, Георги Пирински и много други, за които аз не зная. И Плевнелиев направи толкова много за БЪЛГАРИЯ, че напълно заслужено може да се отдаде на заслужена почивка на някакви острови, но в БЪЛГАРИЯ да не стъпва повече. Дори само това, че не успя да обяви война на РУСИЯ, е предостатъчно, за да не стъпва повече тук.
  • 8 руснака

    23 6 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    твоята мечта скоро щесе превьрне в реалност оная ХАМЕРИКА или ще свали гащите доброволно или ще бьде брутално изнасилена има и още изненади приготвени за нея и всичките са от тоя стил (лубрикант )
  • 9 Денис

    10 1 Отговор
    Джамбазов,полигона се казва Капустин Яр.Анадънмо?
  • 10 Шарли

    15 2 Отговор

    До коментар #3 от "Карли":

    правиш ли разлика между МБКР и крилата ракета?Р-36М руското обозначение,а според обозначението на НАТО SS-18 Satan.това МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНА БАЛИСТИЧНА РАКЕТА.няма как да лети според релефа на местността както крилата ракета.

    Коментиран от #13

  • 11 kcaniba

    25 6 Отговор
    С 400 Триумф стоят от една година в Сирия и Иран!!
    Без знанието на Русия, там и една птичка не пика!!!
    Натаняху лично е казал, че ВСИЧКИ съобщават на Русия плановете си за полетите.
    Което означава едно, чрез тях Русия контролира напълно небето в региона!!!
    Вероятно в Капустин Яр се тестват С 500!
    И С 600 също са в стадий на разработване.
    Ушанки и ватници, кво да ги прайшшш))))
    ТцТцТцТц
  • 12 Карли

    7 26 Отговор
    Триумф C400 е от 2007г и никого не плаши.
    Поредната тролска псевдо-новина. (Това значи фалшива, за русофилите)
  • 13 Ибрахим

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Шарли":

    ТОИ бърка ракета искандер със сармат извесна като рс28 по класификация на нато сатан2
  • 14 mediator37

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Карли":

    Бъркаш зенитните ракети, които са земя-въздух (в случая С-400), с балистичните (и крилатите) ракети, които са земя-земя.
  • 15 ооооооо

    4 14 Отговор

    До коментар #6 от "Шляхтиц":

    а не щеш ли да целунеш Линин и Сталин?
  • 16 тошибиян

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Карли":

    ааа сатаната не е тва де го мислиш 4е е оно е наи страшното правено някога даже и лети с 8 км на секунда и нищо не го спира дорде на падне на сашово хахахах
  • 17 Voz

    3 5 Отговор
    Nqma slabo mqsto za c400 i tova se pi6a informasiq na nato zaradi tova tursite iskat da transferirat teknologiata na c 400 za6toto ve4e e vapros za balisti4ni toest info za prostranstvoto raketi

    Коментиран от #18

  • 18 а ся де

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Voz":

    Ко, ко речи? А? Ни ти са разбира Е. Май не си тукъшен а?
  • 19 хахаха

    7 10 Отговор
    Предполагам че са нещо като новата Лада сред автомобилите, а може би Москвич......понеже като гледаш и самолетоносача Кузнецов...и той е страхотен...Ха.... ха....ха
  • 20 ГООСТ

    4 8 Отговор
    На въглища ли са?
  • 21 Военен

    7 10 Отговор
    След като Путинската пропаганда ги рекламира , значи много са я окъсали братушките с технологиите (; номадите още я карат на ракети, докато западните нововъведения включват прихващане и неутрализиране на летящи обекти до 500км разстояние с лазер захранван от квантов генератор 2-ро поколение, набутан в камион с купол и камера (;
  • 22 Герберасите на власта

    3 0 Отговор
    Приличат на нашите депутати мобилни и никой не знае къде са .
  • 23 Ново

    3 1 Отговор
    В Бълхария ще откриват фирма за нов модел черешови топчета
  • 24 6666

    3 3 Отговор
    До-ШЛЯХТИЦ 6и7.Много те съжалявам наборе.Руското знаме да се развява над капитолия и пентагона не можеш дори да сънуваш.Когато икономиката на Русия е в разруха,на повърхноста се вадят "страховити оръжия".Този номер е на Хрушчов ,нагледах се на руската мощ през 60те години,щеше да ни изпращат, нас българите да помагаме на "братска Куба".Забрави ли? или те е срам да го споменеш.
  • 25 Карли

    1 0 Отговор
    Израел нанесе удари по летище в Дамаск, Сирия снощи 12.01.2017. Това съобщават десетки ако не и стотици про-асадски източници. Съобщава се за 2 удара на израелските ВВС. Този е втория от 0:25 тази сутрин 13.01.2017. Ударите са нанесени по военното летище Мезе в Дамаск.
    Израелските военни са отказали коментар. "Не коментираме информация от такъв род", е заявил говорителят на израелската армия (Ройтерс).
    Авиацията на "могучая" Россия въобще не е била забелязана. Явно руските безаналогови летящи москвичи стават само за война с цивилни или "могъщи" авиации като грузинската ... Освен това изглежда противовъздушната отбрана на Сирия, снабдена доволно с руска апаратура въобще не е могла да реагира. Да не говорим, че Путин разположи в Сирия дори последното поколение прехвалени от Пропагандата на Москва противовъздушни системи SS-400.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания