Last news in Fakti

11 Януари, 2017 11:59 11 329 15

Последно: САЩ прощават "Дизелгейт" срещу $4.3 млрд.

  • volkswagen-
  • vag-
  • дизелгейт
Последно: САЩ прощават "Дизелгейт" срещу $4.3 млрд. - 1

Американските регулаторни органи и Volkswagen сключиха сделка, с която ще бъде сложен край на скандала с дизеловите двигатели на немския концерн. Споразумението предвижда германците да признаят вината си за манипулираните данни за вредните емисии и да изплатят обезщетение в размер на $4.3 млрд., съобщава Reuters.

С договорената сума общите загуби на Volkswagen AG от Дизелгейт ще превишат $19.2 млрд. Според запознати със сделката немците са бързали да решат проблема с отиващата си администрация на Барак Обама.

Скандалът с манипулираните данни за вредните емисии на Volkswagen избухна през есента на 2015 г., когато американските власти уличиха немците в мащабни машинации. Концернът трябваше да отзове част от продукцията си, а Дизелгейт засегна над 10 млн. коли по цял свят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамериканец

    30 11 Отговор
    Точно пък американците са намерили да се захванат за дизелгейт, вече няма от къде да цоцат пари и дай да осъдим някой.
    Те с техните таратайки по 6-7-8000 кубика, където горят като змейове и някакви долнопробни бензини от сорта на А86, те са последните които мислят за екология.

    Коментиран от #12, #14

  • 2 onq s konq

    4 8 Отговор
    И няколко шефовове в затвора
  • 3 бай Ганьо

    14 8 Отговор
    Ама и на ВАГ да им е хак, че много се бяха надули нещо, изобщо марката е една от най-надценените в последните 15-20 години, високи цени за съвсем обикновени таралясници.
  • 4 гого

    13 8 Отговор
    Ами ВАГ с марката си Фолксваген задминаха Тойота и за 2016 са номер едно по продажби така ,че и лошата реклама си е реклама
  • 5 гост

    9 2 Отговор
    Да, но не са подправили документите и и печелят предимство от това. Те си продават лакоми двигатели и това е. Наказанието е за това, че ФВ са получили едни сертификати, а реално не отоварят на тях. Това не вълнува българите, са доброволно изрязват всичко свързано със екология след вноса на колата, но разумните хора ги интересува и това е измама на потребителите, които ще понесат по-високи данъци и проблеми с колите. Затова и падна рейтинга на ФВ, ако не са Ауди и Шкода щяха да се сринат още повече.
  • 6 Дани

    8 1 Отговор
    И в БГ искаме компенсация от пернишките ТДИ :)
  • 7 аха

    10 4 Отговор
    По големи рекетьори от тия ХАКмериканци -няма. Сега Европа да не забрави да начеше г.за на Ейпъл.

    Коментиран от #9

  • 8 незнайко

    6 3 Отговор
    И в кой американски джоб отидоха тези $19.2 млрд ? САЩ са като кърлеж който смуче кръв.
  • 9 Лупи

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "аха":

    Ничий г...з няма да начеше Европа по простата причина, че всичките или повечето правителства са проекция на демократическата партия на САЩ.
  • 10 mediator37

    3 1 Отговор
    Немският автопром, ако се понапъне, може да натика американския на кучето в ауспуха.
    Важното е да си в играта и на пазара. Това от Фолксваген го знаят. Плащаш, стискаш зъби и таиш злоба- това е тактиката. Японци и германци ще рязнат кратуната на американските производители на коли, въпрос на време.
  • 11 бай Пешо

    0 0 Отговор
    Което не става с пари ,става с много пари!Доказано във времето,нема дизелгейт,нема бензинхасан!
  • 12 Д'Мин

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хамериканец":

    Октана в Щатите е по друга измервателна система-AKI, в Европа е по RON. Така в САЩ 87 октана се равнява на европейските 95.
  • 13 1234

    1 1 Отговор
    САЩ гледат да не изтърват някое левче,те за това вдигнаха толкова шум...за нищо,да не би техните коли да са много скопосни,горят като хали,те и за това гледат де що има нефт и газ да го приваРтизират,за това е и тая война със Сирия газ,газ,газ....аванта братче,като изгонят сирийците всичко остава за тях
  • 14 Хдизел

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хамериканец":

    Бъди напълно сигурен, че имат само няколко модела с 6-8 хил. кубика, а останалата средна кубатура за страната е наполовина. И бъди абсолютно сигурен, че 3-4 литров бензин е много по-чист и безопасен за човека в градската среда спрямо нароилите у нас дизели с изрязани катализатори и филтри за твърди частици бълващи канцерогенни сажди и азотен оксид, които просто липсват при бензина. За шума просто не искам да споменавам. Да не говорим, че съдбата на старите бензини у нас е да се пуснат на газ, което още намалява тяхната вредност. Да, колкото повече е разхода на гориво както е при бензина, толкова повече са и парниковите газове. Но пазейки атмосферата от тях се изтровихме с по-малко харчещите дизели в градовете където живеем.
  • 15 gost

    1 1 Отговор
    Да си дойдем на думата....Става въпрос за парички...Екологията им е последния проблем на краварите!