11 Януари, 2017 13:26 1 444 3

Осъдиха трима митничари

  • осъдиха-
  • трима-
  • митничари

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил е постигната осъдителна присъда срещу подсъдимия Д. Давидков за извършено от него престъпление.В периода от 04.04.2013 г. до 30.05.2013 г. на МП Гюешево подсъдимият Д. Давидков, в качеството му на длъжностно лице - старши инспектор в Агенция „Митници", Митница „Югозападна", поискал и приел от М. М. парични суми на обща стойност от 150 €, които не му се полагат. Срещу получения подкуп той поел ангажимента да не извършва митнически проверки по отношение на превозваните от въпросното лице товари.

Наложеното на Давидков наказание е „Лишаване от свобода" за срок от една година с изпитателен срок от три години, глоба в размер на 1500 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години.

Съдът призна за виновни и другите двама служители на Митнически пункт Гюешево - М. Мартинов и К. Петров, извършили противоправни действия в кръга на служебните си задължения.

На 19.04.2013 г. на МП-Гюешево инспекторът М. Мартинов, в съучастие с негов колега К. Петров, поискал и приел от М. М. дар, който не му се следва - парична сума в размер на 100 € , за да не извърши действие по служба.

Мартинов е осъден на „Лишаване от свобода" за срок от шест месеца, изпълнението на което се отлага за срок от три години, както и заплащане на глоба в размер на 800 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години.

Наказание от една година и пет месеца „Лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок, глоба от 2000 лв. и лишаване от право да упражнява професия или дейност в Министерство на финансите и Министерство на вътрешните работи за срок от три години е наложено на К. Петров за поискания и получен подкуп в размер на 300 €.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийския апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Прокуратурата ни се подиграва. Наказан за 300 лева подкуп, а тези които откраднаха от КТБ - 3 000 000 лева никой не ги наказва. Лесно е да се мачкат дребните, но недосегаемите си правят каквото си искат. Цацаров изобщо не е ГЛАВЕН прокурор. Прави това което му нарежда НЯКОЙ.
  • 2 патриот

    0 0 Отговор
    какво са 2000 лева глоба за митничар ТОВА Е ПРАВОСЪДИЕ ХА-ХА
  • 3 Лотос

    0 0 Отговор
    Добре е да не знаете дневните доходи на един митничар за да спите добре!Глобата приравнена е около 2ст.!