12 Януари, 2017 00:16 1 663 6

Увеличава се рискът от ядрен конфликт

  • риска-
  • ядрен-
  • конфликт

Така смята постоянният представител на Беларус в ООН

Увеличава се рискът от международен ядрен конфликт. Това заяви постоянният представител на Беларус в ООН Андрей Дапкюнас, цитиран от РИА Новости.

Той е заявил това по време на заседание на Съвета за сигурност в Ню Йорк. Дапкюнас отбелязва, че ерозирането на международния ред през последното десетилетие, увеличава риска от глобален ядрен конфликт.

„Светът трябва да осъзнае колко крехка е заобикалящата ни среда. Ние трябва да прекратим проверката на силата на нейната устойчивост“, заяви Дапкюнас.

Той призовава за установяването на колективна система за поддържането на мира. В противен случай от ООН трудно биха предотвратили подобен сценарий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ембака

    11 25 Отговор
    Путин е новият Хитлер!!! Тъпите Руснаци се стремят към създаването на трета световна война... Много скоро джуджета ще бъде ликвидирано от свои!

    Коментиран от #2

  • 2 КОМЕНТАР

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ембака":

    Извади си главата от задника, поогледай се, ослушай се. Току си разбрал кой създава войните след края на последната световна.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гощо

    5 0 Отговор
    Няма никакво значение кой прави интригата!!!! Някой ден ще видим нещо пълнещо очите ни,но то ще е последното видяно!!!!
  • 5 USAIZRAEL

    5 0 Отговор
    Роската само такива ги пуска! Все за война , апокалипсис, интриги....
    Роска да не предизвикаш ти третата световна?
    Пиши малко за това как ще се оправим или това не е интересно?
  • 6 Тодоров

    4 2 Отговор
    Да бе, Путин поиска Беларус да си платят целия дълг за газта и тази белоруска мижитурка в ООН веднага компетентно прогнозира, че се увеличава риска от ядрена война. Роска, давай сериозни коментари и стига с тази отрицателна енергия. Или само за това ти плащат: да ни набивате в главите колко лоши са руснаците и колко добри американците. Айде стига вече !