Last news in Fakti

11 Януари, 2017 15:43 4 862 3

Директорът на училище с порнографските снимки подаде оставка като съветник в МОН

  • училище-
  • порнографските снимки-
  • оставка-
  • съветник-
  • мон-
  • асен александров-
  • директор-
  • столично училище

Асен Александров – съветник в Министерството на образованието и науката, подаде оставка след разговор с министър Меглена Кунева. Оставката е приета. Това съобщиха от Министерство на образованието.

Вярвам в Прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения, пише г-н Александров в мотивите за оттеглянето си и по повод обявената от Софийската районна прокуратура проверка за автентичността на появили се негови изображения, както и за разпространителя им в социалните мрежи.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието София - град, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общински училища.

Г-жа Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51. СУ „Елисавета Багряна“.

Факти.бг припомня, че по-рано от Софийска районна прокуратура съобщиха, че е разпоредено извършването на проверка, във връзка с изнесена в медиите и социалните мрежи информация, за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в гр. София. Фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание. Снимките вече са свалени от страницата на учебното заведение.

В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител; а след приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респективно – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от НК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Катш

    0 3 Отговор
    Не съм на сто процента убедена, но усещам някоква намеса и на жена. Не можем и да знаем кой в какво някога се е зобъркал...
  • 2 Васичка Атанасова

    1 2 Отговор
    ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА НАМИРА
    ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ПРАВИ КАКВОТО И ИСКА
    ЦАЦАРОВ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ПО СЕРИОЗНИ НЕЩА
  • 3 Христо

    1 1 Отговор
    Познавам г-н Александров. Това е някаква постановка. Изключителен Човек и успешен Директор. В момента, като съветник на Министъра за средното образование не е удобен на някои кръгове. Той стартира най-голямия проект до сега на МОН- " УСПЕХ". Ще излезе чист и с достойнство.- МЕНТОР