Last news in Fakti

11 Януари, 2017 18:21 1 221 0

Имотният пазар на Дубай се възстановява през 2017 г.

  • дубай-
  • жилища-
  • цени

Пазарът на недвижими имоти в един от най-предпочитаните градове за инвестиция в подобен вид активи – Дубай, ще се възстанови през тази година. За това ще спомогнат стабилните цени на петрола и изложението EXPO 2020, обясняват местни анализатори. В рамките на изложението се планира да бъдат завършени редица нови проекти.

Близо 31 000 жилищни единици ще бъдат пуснати в експлоатация през 2017 г. Най-голяма строителна активност ще има в района на Dubai South, в близост до новото международно летище Al Maktoum. В района на аеропорта през тази година се планира пускането в експлоатация на 550 жилища и къщи, а още 10 000 жилищни единици се намират в етап на изграждане.

Очаква се имотният пазар да спечели от EXPO 2020, в което властите на Обединените арабски емирства планират да вложат 100 млн. USD в строителството на нови проекти през тази година, което е с 95% повече в сравнение с 2016 г. От тях 66 млн. USD ще отидат за нови проекти именно в Дубай.

За стабилизирането на пазара ще благоприятства и по-балансираното съотношение между търсене и предлагане. През миналата година на дубайския имотен пазар са били обявени за продажба 14 600 нови жилищни единици, което е най-високият показател от 2012 г. досега. Също така е важно да се отбележи, че цените на имотите се стабилизираха през последното тримесечие на 2016 г. Цените на жилищата са се понижили едва с 1% за цялата 2016 г., а при къщите се отчита поскъпване от 2% в рамките на изтеклата година.

Не така оптимистични са прогнозите за пазара в Абу Даби. Напротив, там може да се очаква по-нататъшна рецесия на имотния пазар. Причината е в по-малка степен диверсификация на икономиката и по-малък брой планирани за завършване строежи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА