Last news in Fakti

12 Януари, 2017 00:07 780 0

Юве се поизпоти срещу Аталанта за Купата

  • ювентус-
  • аталанта-
  • купата

Отборът на Ювентус изигра нов силен мач и надви с 3:2 на своя земя приятната изненада на сезона Аталанта в 1/4-финална среща от турнира за Купата на Италия.

"Бианконерите" се добраха до преднина от два гола още до почивката.

Още в 15-ата минута Марио Манджукич получи остро центриране пред вратарското поле, като засече топката с тяло и я прати в гредата.

В 22-ата минута домакините стигнаха и до откриване на резултата. Отново Манджукич свали с глава за Пауло Дибала, който не се поколеба и откри резултата в полза на торинския гранд.

В 34-ата имнута Юве удвои преднината си. Дибала изведе Манджукич в наказателното поле и хърватинът с удар в обратния ъгъл направи резултата 2:0.

В самия край на полувремето отново Манджукич пропусна прекрасна възможност да направи резултата класически. Той получи центриране в наказателното поле и отблизо не успя да намери очертанията на вратата.

През второто полувреме играта се поизравни, като домакините видимо се поотпуснаха при комфортния си аванс.

Аталанта побърза да се възползва от спада в темпото на игра и в 72-ата минута Абдулай Конко намали пасива на тима си.

Радостта на бергамаските обаче бе твърде кратка. В 75-ата минута Стефан Лихтщайнер бе изблъскан в гръб в наказателното поле и спечели дузпа за своя тим, а Миралем Пянич бе точен от бялата точка за 3:1.

Гостите обаче отново доказаха, че са корав съперник и този сезон никой не бива да ги подценява. Те съумяха за втори път да се върнат в мача, този път в 81-ата минута, когато Андреа Конти центрира по земя и Лате Лат засече топката в мрежата за 3:2.

В заключителните минути стана доста напечено, като Аталанта можеше дори да изравни резултата в 84-ата минута, когато изстрел на Андреа Петаня доста затрудни Нето. Все пак силите на тима бяха само до толкова и "Старата госпожа" продължава уверено в следващата фаза от надпреварата. Там Юве ще спори с победителя от сблъсъка между Милан и Торино.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА