Last news in Fakti

8 Ноември, 2011 16:58 1 620 0

Румяна Ченалова е съдията докладчик по "Октопод"

  • софия-
  • румяна ченалова-
  • октопод-
  • съдия докладчик

Часове след като прокуратурата внесе обвинителен акт срещу така наречения лидер на "Октопод"-а, делото срещу Алексей Петров и още петима души вече има съдия-докладчик. Това е съдията от Софийския градски съд Румяна Ченалова, съобщи БНР.

Факти.бг припомня, че през последните години съдия Ченалова гледа две дела, към които имаше силен обществен интерес. Едното беше срещу Марио Николов и Людмил Стойков за пране на пари. Тя призна първия за виновен, а втория оправда.

Името на Ченалова бе свързано и със скандала около Красьо Черния. Тя не отрече познанството си с бизнесмена и призна, че преди години искала от Георгиев да помогне на сина й да си намери работа. С „лобиста” я запознали нейни клиенти, по времето когато тя била адвокат. Заради контактите с Красимир Георгиев, Висшият съдебен съвет я наказа с понижаване в ранг за две години.

В момента Съдийката гледа и делото за убийството край дискотека „Соло”. На 1 юли т.г. трябваше да прочете присъда срещу Илиян Тодоров. Но вместо това в зала тя заяви, че събраните до момента доказателства не стигат до еднозначни отговори и реши, че делото трябва да бъде възобновено, за да бъде изяснено. Така процесът продължава.

На Ченалова се падна и едно от делата срещу Валентин Димитров - това за валутното престъпление, за което той беше осъден на 5 години затвор от Софийския районен съд. В края на април тя обяви въззивното дело за решаване, но мотиви и до днес няма, а при потвърждаване на наказанието, известният като Вальо Топлото трябва да влезе в затвора.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА