Last news in Fakti

27 Януари, 2017 12:35 22 037 7

Дребосъци с гигантски сърца

  • mini-
  • isetta-
  • cummins
Дребосъци с гигантски сърца - 1

Най-голямата хвалба за една малка кола е да я нарекат по-голяма отвътре, отколкото отвън. Някои джобни зверчета обаче имат двигатели, които могат да ги конкурират по размери.

Дребосъци с гигантски сърца

Тази Костенурка има радиален мотор от самолет. Той върти колелата, а истински авиационен пропелер. Горивото е пропан-бутан.

Дребосъци с гигантски сърца

Въпреки 78-литровия си 18-цилиндров корабен дизел Cummins и неговите 3 500 к.с. това Mini не може да помръдне от място. Композицията има чисто рекламно предназначение.

Дребосъци с гигантски сърца

За да побере V12 от Lamborghini задницата на този Fiat 500 е удължена, а колеята - разширена един път и половина. Мощност - 580 к.с.

Дребосъци с гигантски сърца

Баничарка Citroën 2CV с двигател от Ferrari? Трябва само да се открие мотор от бракувано маранелско конче (в случая - F355) и да се поработи здраво по ламарините.

Дребосъци с гигантски сърца

За ролята на Ford T в автомобилната история отдавна е казано всичко. Тази "Тенекиена Лизи" обаче е малко по-различна от предците си. Има не един, а два V-образни осмака, при това с принудително пълнене.

Дребосъци с гигантски сърца

Създателят на тази безумна Isetta не си е губил времето с измисляне на топлата вода. Той е пресъздал в реални размери количката Whatta Drag на Hot Wheels. От оригинала са останали само ламарините на каросерията. Останалото е пространствена рама от стомана и V8 от Chevrolet със 730 коня.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кармагедон

    9 7 Отговор
    Костенурката е идеална за камикадзета с мотори търсещи къде да се разпльокат - задницата е широоокоо отворена за тях - нека заповядат ;)
  • 3 1111111111

    2 4 Отговор
    Това е симбиоза между произведения на транспорта и изкуството, затова не пишете глупости. В България сигурно ще са под сто хората, които биха се захванали и направили подобно нещо.

    Коментиран от #4

  • 4 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "1111111111":

    А какъв е смисъла от тези безумни творения? С много пари всеки може да прави каквото пожелае. Затова в БЪЛГАРИЯ може да са под сто хората, които ще се чудят, какво творение да измислят.
  • 5 КАЛОЯНОВ

    1 0 Отговор
    Добра статия нека има ощееее!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кракра

    1 0 Отговор
    Баничарката на Ситроен бих я покарал с удоволствие :-)