Last news in Fakti

30 Януари, 2017 04:16 1 050 1

Либерална нетолерантност

  • лберална-
  • нетолерантност-
  • доналд тръмп

Когато не можеш да приемеш друго мнение

Либерална нетолерантност - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Толерантността е факторът, който предизвика масови протести в САЩ.

В деня на инаугурацията на Доналд Тръмп хиляди протестираха във Вашингтон срещу новия президент на САЩ. Още на следващия ден пък бяха проведени протести по целия свят срещу политиката на Тръмп. Интересният въпрос обаче беше за какво всъщност бяха тия протести.

Те бяха под маската на няколко организации за правата на жените, които се чувстваха обидени от коментари от страна на Тръмп по време на предизборната кампания. Става въпрос за прословутото просташко видео, в което той се хвали с похотливите си подвизи и няколко коментара за бременните жени на работа. Определено неприятни и просташки случаи, но наистина ли те са достатъчни за организиране на масови протести.

Реалността е такава, че тези, които настояват за толерантност, се оказват най-нетолерантните хора в света. Протестите в САЩ бяха организирани от либерални организации, чувстващи се обидени от избора на Тръмп за президент на САЩ. Всъщност точно на протестите във Вашингтон и Ню Йорк се състояха някои отвратителни изцепки.

Мадона скандираше „Тръмп да лапа ...“ и обяви, че ще взриви Белия дом. Банди маскирани момчета вандалстваха по улиците на Вашингтон. И цялото това недоволство беше насочено срещу демократичния избор на Америка.

Всъщност медиите по целия свят раздуват балона и легендата за нетолерантния и гаден Тръмп, който иска да мачка малцинства и да унижава жени. Кампанията тече по най-големите новинарски мрежи. Интересното е, че в повечето случаи дори не се изваждат реални факти срещу президента. Просто се събират група хора, в повечето случаи привърженици на Демократическата партия и започват да атакуват.

Тръмп си има много кусури. Но той беше човекът, който успя да впрегне истинските проблеми на хората. Той удряше в целта с думите си, колкото и популистки да бяха те. В същото време демократите бяха организирали една хипер политизирана и официозна кампания за Хилари Клинтън, която така и не успя да се превърне във всепризнатия перфектен кандидат за президент, за който се опитваха да я изкарат.

За една група от хора обаче това беше неприемливо. Те не можаха да понесат, че нещо противоречащо на либералната идея е спечелило. Протести имаше по целия свят. Да не се залъгваме, голяма част от тях бяха продиктувани от някаква мода. Не знам какъв е тоя Тръмп, ама щом в Холивуд протестира срещу него и аз ще протестирам.

Интересно защо никой не задава въпроса как така доста спонсори оттеглиха финансирането си към фондацията на Клинтън, само месеци, след като тя загуби изборите. Дали пък нейните благотворителни инициативи не са били магнит за пари, целящи да постигнат връщане на услуги. Сега тези услуги няма да могат да бъдат върнати и няма нужда от повече финансови дарения.

Всъщност цялата либерална маска, която Хилари беше сложила, може да се атакува по доста показатели. Интересно и защо всички тези почитатели на правата на жените не протестираха, когато се появиха съмнения за изнасилвания от страна на Бил Клинтън по време на неговия мандат. Други жени пък буквално се оплакаха, че Хилари ги е тормозила в ролята си на първа дама.

Естествено за Холивуд и крайно либералното крило това няма значение. За тях Тръмп е опасен, защото не е като тях. Същото може да се наблюдава и в Европа. Виктор Обран често напипва точните проблеми на ЕС, но е отричан от администрацията в Брюксел, която не понася странично мнение. Ако в ЕС продължават така, скоро може и наистина да видим радикали начело на Германия и Франция.

Продължава се и с холивудските изцепки на хора като Чарли Шийн и Алек Болдуин. И двамата са оскърбени от коментарите на Тръмп за жените. Нищо, че и срещу двамата са били повдигани обвинения за домашен тормоз. Неприятното е, че в момента има доста медийни фигури, които са далеч от политиката и които изказват мнение, не на базата на реално знание, а просто опитвайки се да яхнат вълната на модата. Оказва се, че тези които настояват за толерантност, изглеждат най-нетолерантни. Те отказват да приемат противоречащи на тях мнения и са готови на крайност., за да го докажат. Не знам дали Тръмп ще е добър президент. Той обаче вече е избран. Нека да го съдим по действията, а не по очакванията. Това е нормалното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    3 0 Отговор
    Браво на Росен Стойчев.