Last news in Fakti

9 Февруари, 2017 16:02 3 424 0

Дарение за Детска хирургия на пловдивска болница

  • дарение-
  • детска хирургия-
  • пловдивска-
  • болница

Апарати за вливания на медикаменти дариха от „Ротаракт“ и „Интеракт“

Дарение за Детска хирургия на пловдивска болница - 1

Инфузионни помпи – перфузори и инфузомати, за дозирано вливане на медикаменти, на стойност 6800 лева получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщи нейният началник проф. д-р Пенка Стефанова. Тя уточни, че дарението ще се използва в Интензивния сектор на Детската хирургия.

Високоспециализираните апарати бяха дарени от младежите от „Интеракт Пловдив Флипопол“ и „Ротаракт Пловдив Филипопол“, а средствата за закупуването им са събрани основно от продажба на коледни сувенири, украса и лакомства. Това разказаха младите хора днес при връчване на дарението в клиниката.

Своите арт и кулинарни произведения членовете на двете младежки структури към Ротари Клуб Пловдив – Филиполол са продавали по Коледа на щанд, осигурен им безплатно от Мол „Марково тепе“ в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, също безвъзмездно предоставен от Община Пловдив. Към инициативата са се включили и Фондация „Движение на българските майки“, сладкарница „Dolce Mela“ и бижутерийният магазин „Ice Jewelry“, разказа Радостина Гайдарова от „Ротаракт“. Кристина Иванова от „Интеракт“ обясни, че наред с базара, младите хора са организирали и коледно парти за набиране на средства за инфузионните помпи.

Членовете на „Интеракт Пловдив Филипопол“ са тийнейджъри на възраст от 12 до 18 години, а на „Ротаракт Пловдив Филиопол“ – млади хора от 18 до 30 години. Акцията им не е първата в полза на малки пациенти от УМБАЛ „Свети Георги“. Миналата година, отново след организиране на благотворителен базар, двете младежки структури дариха три перфузора на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания.

Целта на проектите, които „Ротаракт“ и „Интеракт“ реализират, е устойчиво развитие, както и стремеж да се даде добър пример на останалите членове от обществото, за да могат повече хора да се приобщят към подобни значими инициативи, споделиха младежите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА