16 Февруари, 2017 13:20, обновена 17 Февруари, 2017 10:06 51 968 4

Най-смъртоносните жени-убийци в историята

  • жени-убийци-
  • смъртоносни-
  • наемни убийци

Представяме ви седем жени - наемни убийци, чиито имена всяват страх

Най-смъртоносните жени-убийци в историята - 1

Вестта за смъртта на Ким Чен-нам обиколи целия свят. Полубратът на севернокорейския лидер Ким Чен-ун бе убит на международното летище в малайзийската столица Куала Лумпур малко преди да се качи на полета си за Макао.

Убийството привлече вниманието на всички световни медии най-вече заради начина, по който бе извършено. Предполага се, че Чен-нам отровен със силния токсин рицин.

Подобен е всеизвестният случай с убийството на българския дисидент Георги Марков през 1978 година. На 7 септември 1978 г. в Лондон, на моста „Ватерло“, неизвестен човек инсценира невинен уличен инцидент, при който прострелва с иновационно оръжие Георги Марков в задната част на бедрото. След няколко дни Марков издъхва след безуспешно лечение в болница - отровното вещество е спряло растежа и възстановяването на клетките му.

Две жени вече бяха задържани във връзка с покушението на Ким Чен-нам - виетнамката Дуан Ти Хуонг и индонезийката Сити Айша. От малайзийската полиция споделиха че "една от двете държала носна кърпичка пред лицето на жертвата около десет секунди, докато другата го пръскала със спрей. Носи се информация, че двете са били тайни агенти.

Повдигайки темата, нека си припомним кои са някои от най-смъртоносните жени в историята на човечеството.

Ши Дзянчао

През 1925-а, когато вижда баща си обезглавен от местен китайски военачалник, а главата му - побита на кол на обществено място, Дзянчао отмъщава без да се замисля. Тя намира убиеца, застрелва го три пъти с пистолет и вместо да избяга - остава на местопрестъплението, обяснявайки разпалено на минувачите що е сторила.

Мата Хари

Екзотичната танцьорка, стриптизьорка и куртизантка Маргарета Гертруда Зеле, както е истинското ѝ име, набира популярност, изпълнявайки "танца на седемте воала" из Европа.

Тя е една от най-известните жени-шпиони на 20 век - съюзническите тайни, които издава на германците по време на Първата световна война костват живота на близо 50 000 френски войници.

Първоначално е наета от германското разузнаване през 1914-а, тъй като лесно изкопчва информация от пияните си високопоставени клиенти. Холандската националност пък ѝ позволява да се движи свободно през границите на Стария континент.

Заловена и екзекутирана от французите през 1917-а, когато е на 41 години. Секунди преди смъртта си Мата Хари съблича дрехите си изцяло, за да разсее разстрелващите я мъже.

Идоя Лопес Рианьо - "Тигрицата"

Идоя Лопес Рианьо, носеща прякора "Тигрицата" е едно от главните действащи лица на баските сепаратисти в конфликта им срещу Испания през 80-те години на миналия век.

Тя стои зад бомбен атентат, убил 12 души от гражданската гвардия през 1986-а, а по-късно същата година убива още петима. Действията ѝ я правят един от най-издирваните терористи от баската сепаратистка група ЕТА.

През 2003-а е осъдена на 1 500 години затвор за деянията си, а през 2011-а ЕТА я зачеркват завинаги от редиците си, след като Рианьо се извинява за сторените от нея престъпления.

Мари Суклов

Мари Суклов е млада еврейка, живееща в руско село, когато губернатора генерал Фьодор Дубасов започва да избива тамошните израилтяни. Тя се свързва с местна група и една нощ през 1914-а решават да го убият.

Неин съратник хвърля бомба под каретата на Дубасов, но устройството не избухва. Суклов смело я вдига от земята и бързо я хвърля вътре във файтона. Губернаторът е убит, тя успява да избяга за известно време, но по-късно е намерена и пратена в затвора.

Ким Хюн-хуй

Ким Хюн-хуй е 55-годишна майка на две деца и... масов убиец. На 19-годишна възраст отива в Пхенян, за да стане севернокорейски агент.

Там тя учи японски език и тренира как да се държи като японка в продължение на шест години до 1987-a, когато Южна Корея се готви за Олимпийските игри в Сеул.

Лично Ким Чен-ир, синът на лидера Ким Ир-сен ѝ възлага специална задача. Мисията на Хюн-хуй е да взриви пътнически самолет, за да сплаши международните атлети да не участват на спортния форум. На 26 ноември тя се качва на полет 858 от Багдад за Сеул. Носи бомба с транзистор в себе си, слиза в Абу Даби, а самолетът се взривява над Индийския океан.

Шарлот Корде

През 1793-а младата аристократка Шарлот Корде се нагърбва със задачата да убие влиятелния журналист Жан-Пол Марат. Тя вярва, че неговият вестник, носещ името "Приятелят на народа", стои зад Септемврийските кланета - масови разправи над затворници в Париж, Лион, Версай и други градове из Франция.

Идеята е да се предотврати разпалването на гражданска война. Тя се свързва с Марат, споделяйки че разполага с информация за подгтовящ се бунт. Срещат се, а Корде забива нож в гърдите му. Четири дни по-късно умира на гилотината и, въпреки усилията ѝ, Марат е увековечен като мъченик от якобинците.

Бригита Монтхаупт

Бригита Монтхаупт е едно от главните действащи лица на германската ляворадикална екстремистка организация Фракция "Червениа армия", създадена в началото на 70-те години на миналия век. Убила е над 30 души, някои от тях доста влиятелни.

През 1985-а определяната като "най-злата и опасна жена в Западна Германия" е осъдена на доживотен затвор за престъпления, за които "не изпитва никакви угризения". Все пак е освободена след 24 години зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айай

    46 5 Отговор
    Даааа, безспорно това са видни терористки, спечелили славата си достойно... Но вие не описвате най-смъртоносните жени, а смвъртоносните... Една от най-смъртоносните жени е Жозефина - гаджето на Наполеон Бонапарт. Той горкият човек не е искал да воюва, но тя е ревнала, че иска да има лятна вила в москва и кожени палта от сибирски норки или моржове ли не помня. И му е ревала цяла седмица в леглото, докато накрая човека подивял и издал заповед за мобилизация...ефекта е виден...бая народ измира в това... Други много има също по света. У нас, по-последните години имаме редица народни представителки, които с решенията си избиха над 600 000 нормални българи, осакатиха двойно повече и прокудиха много повече. но никой не ги нарича убийци, явно от благоприличие. Историята какво ли няма? Човек би помисли, че мразя НС тук? Неее, аз мразя себе си, че се родих в такава паранормална държава с врагове начело и я духам толкова години от глупостта си да седя и да ми дреме какво казват.
  • 2 Изроди

    9 11 Отговор
    Къде забравихте ти ща ми бе, не ви ли е срам, тя води класацията!
  • 3 Изроди

    10 4 Отговор
    Тъща ми исках да напиша, от възмущение допуснах правописна грешка.
  • 4 Гост

    4 2 Отговор
    Пропуснахте Митка Гръбчева.