Last news in Fakti

17 Февруари, 2017 16:59 6 984 23

Най-мощното атмосферно Ferrari

  • ferrari-
  • 812 superfast-
  • женева 2017
Най-мощното атмосферно Ferrari - 1

Ferrari представи ново Gran Turismo, което ще замени сегашния флагмански модел F12berlinetta. Ако не се брои суперхибридът LaFerrari, 812 Superfast е най-мощният цивилен модел в историята на компанията.

Най-мощното атмосферно Ferrari

Новото купе има 6.5-литров 12-цилиндров двигател с 800 к.с. - с 20 повече от напомпаната версия 12berlinetta F12tdf. Максималната мощност се достига при 8 500 об/мин, а пиковият въртящ момент от 718 Нм става достъпен при 7 000 об/мин. Моторът е съчетан с роботизирана трансмисия с два съединителя.

Най-мощното атмосферно Ferrari

812 Superfast оправдава името си с ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди и максимална скорост 340 км/ч. Подобни динамични характеристики има и F12tdf, но новият модел е по-лек със 110 кг и тежи 1 525 кг.

Най-мощното атмосферно Ferrari

Сред технологичните особености изпъкват четирите управляеми колела, активната аеродинамика и модернизираната система за контрол на страничното поднасяне Side Slip Control. 812 Superfast е първото Ferrari с електрически усилител на волана.

Най-мощното атмосферно Ferrari

Официалната премиера на новото конче от Маранело ще се състои на автосалона в Женева през март.

Най-мощното атмосферно Ferrari


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смех у балконю

    5 33 Отговор
    Aууу, красивият италиански боклук, се доближил по време до грозния и непобедим от 2007г. мразен от мнозина NISSAN GTR!

    Коментиран от #2

  • 2 ааааааааа

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "смех у балконю":

    Абе как ще кажеш на ферари болкук, аман от задръстени фенове на китайски варели, дето като мине покрай нисанчетата им и хондите, расов немски и или спортен италиански автомобил и м текат лигите. гледай си ГТР-а, пъпчасал ;)

    Коментиран от #3

  • 3 а ся

    9 17 Отговор

    До коментар #2 от "ааааааааа":

    Ако главата ти позволява да гледаш по на далеч то рекламите по телевизора или статиите в интернет , не би давал такива комични коментари . Коня с капаци вижда "икона" . Икона ,ама било икона . Собствениците на нови модели реват от не преставащи проблеми с новите си автомобили . Нищо че ги ползват само за "гъзария" и нищо отгоре . На сегашното си средно ниво ,само човек с "розови" очила би видял икона в скъпо струващо недоразумение . Има не един ,два ,.... десет фирми , с по - бързи и по - луксозни автомобили . Тази марка е жива само и единствено крепяща се на стари лаври и разбирания !!! Нямам нищо против фирмата . Пожелавам й успех и един ден да се върне към първообраза си .

    Коментиран от #4, #11

  • 4 тост

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "а ся":

    Кои са тия два...десет по бързи и луксозни фирми? Я дай няколко, че да се посмеем!

    Коментиран от #9, #13

  • 5 За протокола

    1 13 Отговор
    Този кенеф на 20 000 км хвърля съединител и накладки !
    20 Хил. плюс 10 Хил евра е сметката!
  • 6 Дид

    8 3 Отговор
    Който има парите за покупка, ще има парите и за поддръжка. Само суперфаста да не е направен в цехчето в Испания... :)))
  • 7 Никой

    19 1 Отговор
    Пълен смях сте господа. Няма смисъл да се напъвате на плюйте по кола, която никога няма да можете да си позволите. Единственото, което мога да кажа е браво на Ферари, за това, че все още държат на атмосферния V12 мотор.
  • 8 Shmeker

    3 1 Отговор
    Тия що спряха да слагат мотора зад шофьора? За мен централно разположения мотор (зад водача) си остава най-знаменателния вариант за италианска супер кола.
  • 9 а ся

    2 5 Отговор

    До коментар #4 от "тост":

    Това не е хумористичен форум !!!!!!!! Ако толкова държите да се разсмеете , ми просто се погледнете в огледалото .
    Поздрави !

    Коментиран от #10

  • 10 тост

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "а ся":

    Само това ли успя да "измисли" главата ти пълна с празнота?

    Коментиран от #14

  • 11 aaaaaaaa

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "а ся":

    А ти който "не гледаш телевизия и не четеш статии в интернет", колко познати имаш с ферарита и ламбота които са ти се оплакали че им се чупят постоянно. или си имал ферари ама не си бил доволен и сега си на японско :D хахахха поне не се излагай по форумите, не знам кой е коня с капаци хахаха. като види човек такава кола която не може да си позволи в този живот, поне може да и се наслаждава от далече, защото е радост за окото, не да плюе по статиите :D как човек който не е комплексиран може да каже на такава кола че е боклук, след като неговата не струва дори и колкото скоростния лост на колата която плюе, ама то хората са го казали: никога не е късно да станеш за смях ;) хахаха

    Коментиран от #12, #15

  • 12 корса

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "aaaaaaaa":

    Момче, ти си роб на марките!
    Ферари е красота, а цената е супер надута, просто име!
    Има красиви дънки за 80лв., същите на Гучи са над 500Е!

    Коментиран от #16

  • 13 корса

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "тост":

    Ето ти 10 марки пред които Ферари си е обикновен красив маскиран боклук от Фиат:
    Maclaren, LSR Mercedes, Koenigsegg, Radical, Lamborghini, Bugatti, NSX, GTR, Lexus LFA,Dodge Challenger Hell cat!

    АКО ПОМИСЛЯ МАЛКО, ЩЕ ТИ ДАМ ОЩЕ 10!!!!
  • 14 а ся

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "тост":

    Ти кажи само това ли успя да ти "избълва" устата пълна с .......а ????? Човек с розови очила , е човек обгърнат в мъгла . Мъглата в която сте изпаднали не е повод за гордост !!!!!!
  • 15 а ся

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "aaaaaaaa":

    Виж сега . Аз с много уми или и много глупави не споря . Тебе не те знам ти точно от кои си , но определено няма да споря с теб . Поздрави !
  • 16 Трифонов

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "корса":

    Феррари не е икона, а легенда! И то не легенда в автомобилната индустрия, а легенда в автомобилния спорт! И не защото някой си така е казал, а защото преди някой да каже каквото и да било, Scuderia Ferrari не са пропуснали нито един старт в най-големия, престижен и технологичен автомобилен шампионат - Формула 1, имат най-много титли в това състезание, притежават огромната част от всички рекорди в него и въпросните успехи са разпределени относително хомогенно през годините от първия старт до настоящия момент, което показва, че този безспорно най-голям успех, не е случаен. Бизнесът им с автомобили, е създаден и продължава да съществува с една основна цел - да финансира участието на Scuderia Ferrari във Формула 1. Всичко това прави този бранд и колите му, като шедьовърът по-горе, абсолютно неповторим. Това именно е и основанието на баснословните цени. Това е и причината тези коли на баснословни цени да се продават безпроблемно, да са мечта на всеки автомобилен ентусиаст и да притежават повече от всеки друг автомобил в историята, особеността да покачват цените си с времето. Защото, младежи неграмотни, притежавайки Феррари, ти не просто притежаваш една спортна кола. Ти притежаваш част от историята на Формула 1 - историята на Феррари! Ето защо НЯМА нито един друг производител, който може да се сравнява с тази ЛЕГЕНДА!

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 17 Ламбо

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Наистина са неграмотни.
  • 18 ИНФАНТИЛОВ

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Той и Валери Божинов е "икона" . Вкарва "божи" голове . Успя да разсмее България за най - дълго време , но не му се кланяш ???????
    Това с Ферари и какво е бил ми звучи като един много възрастен човек , да ми обеснява какво е бик едно време . Кажи какво си сега . Нормалните хора ги интересува настоящето и бъдещето . Миналото е за историците и за да си чешем езиците .
  • 19 ззззззззз

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Трифонов":

    Тя и България е бил много велика , нооо ....... Не знам защо нещо не ни тачат като много велики на запад ??????? Може би , "инфантилов " е прав за настоящето .

    Коментиран от #22

  • 20 бира

    2 1 Отговор
    До 18 и19.
    Страшни "сравнения и умозаключения". Браво!
    Начетеният дръвник е най-досадната разновидност на глупака. Жалкото е, че има и развитие. С времето стават и по досадни и по глупави! Няма спиране!

    Коментиран от #21

  • 21 симо

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "бира":

    Hah. Господине . Как така използвате дуата "начетен " и думата "дръвник " в едно изречение . Вие сте такъв какъвто се родите . Ако като малък сте изпитвали затруднение да си вържете връзките на обувките , то като голям едва ли ще станете ракетен инженер . РАЗВИТИЕ НЯМА !!!!!! С времето не ставате по - глупави . Вие вече сте си достатъчно глупави . С времето започват все повече хора да ви се смеят !!!! Спиране има . Когато останете сам (защото трудно ви търпят) .
  • 22 Трифонов

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "ззззззззз":

    Никой отбор във Формула 1, никога в историята, не е можел да бъде винаги и неизменно №1. Говорите адските глупости и не знам дали се чувате. Феррари обаче е отборът, който винаги се е завръщал на върха. И със сигурност пак ще го направи. Всеки има върхове и спадове. И с хората е така. Никой не е бил постоянно на върха. Но Феррари са били там най-често и няма никаква причина да мислим, че няма пак да е така! Това отличава легендите от обикновените приказки - те са най-запомнящите се!

    Коментиран от #23

  • 23 зззззззз

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Трифонов":

    Мисля ,че не сте прочели статията . Също мия ,че първо говорите ,пък после мислите . Ти къде видя болид от Ф1 в статията ??? На кой точно ред прочете нещо за миналото на "фирмата" ???? Луди хора сте ейййй !!!! Спорите и се изказвате "компетентно " - ОК . Но защо го правите по въображаем въпрос ???????