Last news in Fakti

2 Март, 2017 09:45 3 227 0

Задължителни ли са информационните технологии за успеха на вашия бизнес?

  • технологии-
  • бизнес-
  • успех
Задължителни ли са информационните технологии за успеха на вашия бизнес? - 1

Създаването на уеб сайт днес набира все по-голяма популярност. Всеки ден на бял свят се появяват хиляди сайтове, което е лесно обяснимо при факта, че хората предпочитат да търсят интересуващата ги информация относно стоки и услуги в интернет. В онлайн пространството може да откриете абсолютно всичко – цени, характеристики, модели, производители, фирмени офиси, разпространители, новини, уроци, контакти и т.н.

Уеб сайтът е на едно от водещите места по успешна реклама за всяка една фирма. Нека разгледаме подробно какви преимущества носи притежанието на сайт.

1. Икономия на средства за реклама – на практика, рекламата в уеб сайт се явява евтина алтернатива на рекламата по радиото и телевизията. Тя е далеч по-ефективна от типа реклама, свързана с раздаването на флаери и визитки, разлепването на плакати или поместването на рекламни пана на билбордове.

2. Обем от информация – за разлика от печатната или медийната реклама където информацията е съвсем сбита и ограничена, в уебсайта вие можете изключително подробно да изложите всички услуги, които фирмата ви предлага на своите клиенти. При добре подредена структура на уеб сайта потребителите ще могат да получат толкова обстойна информация за вас, че ще имат чувството, че вече са посетили офиса ви на място и са били консултирани от служителите на вашата компания. Подобен вид “отношение” не можете да получите нито от рекламния видеоклип, нито от флаера, който са пъхнали в ръката ви на улицата.

3. Функционалност – сайтовете непрекъснато се развиват и еволюират. В тях се добавят все повече нови възможности, които от своя страна помагат на развитието на вашия бизнес. Търсеният резултат е по-голямо удобство за клиента – от разглеждане на предлаганите стоки и услуги по интересен начин, до осъществяване на поръчка, плащане и доставка. В съвременното забързано ежедневие клиентите не са склонни да губят от свободното си време в обикаляне по магазините. Те желая да разглеждат каталози, да купуват стоки или да заявяват услуги от своите лаптопи, таблети, смартфони. Това обаче може да се случи при едно условие – да имате работещ уеб сайт.

4. Имидж – компания без сайт вече е невъзможно да съществува. Всеки един клиент ще изпадне в недоумение от факта, че въпросната фирма, на която той възнамерява да повери парите си няма дори сайт. Без присъствие в интернет никоя компания няма да бъде възприета сериозно.

Мобилни приложения

Основна характеристика на успешния бизнес е, че той непрекъснато се стреми да се развива. Нека разгледаме една много сериозна стъпка за разширяването на бизнеса –мобилните технологии.

Основен момент е, че ръстът на потребителите, които използват мобилни устройства все повече се увеличава. Популярността на мобилния интернет в световен мащаб всеки ден нараства със стремителни темпове. Статистиката показва, че през периода 2015-2016 г. броят на потребителите, които използват интернет през мобилните си устройства надвишава чувствително броя на потребителите на персонални компютри. По данни на Cisco мобилното предаване на данни нараства средно на година с 57 %! Ръстът на мобилните технологии открива огромен нов пазар от възможности за всеки бизнес.

Експертите в онлайн търговията са единодушни –най-малко поръчки има във фирмените сайтове, които не са адаптирани за мобилни устройства. На смартфона си човек може да използва допълнителни екстри, които липсват в обикновения уеб сайт – именно това са т. нар. мобилни приложения. Те могат да известят потребителя за актуална информация, свързана с интересуващи го цени, стоки и услуги чрез звуков сигнал, push нотификации и др.

SEO - оптимизация

Може да имате най-прекрасния сайт, с невероятни възможности, но ако никой не знае за него, то полза няма.

Посредством инструментите на интернет маркетинга, като част от оптимизационния процес, могат да се постигнат много по-добри резултати в сравнение с традиционната реклама.

Най-голямата търсачка в света е Google – тя обработва повече от 1 млрд заявки дневно. Съществуват, разбира се, и други глобални търсачки – Yahoo, Yandex, Bing... Посредством оптимизацията на сайт вашият онлайн бизнес може да стане по-видим и по-попуярен, вашите потребители да ви намират лесно, а бранда ви да получи полагащия му се "ритник" в правилната посока.

Факт е, че без SEO вие сте вън от конкурентната борба. Всеки път когато търсите продуктите или услугите, които вашата компания предлага, ще виждате конкурентите си по първите места, а вас няма да ви има...

Според някои статистики 80 % от посещенията на всеки сайт постъпват именно от търсения в Google. Практиката показва, че хората се отнасят с по-голямо доверие на органичните резултати в търсачките, които излизат на техните запитвания, отколкото на платената онлайн реклама.

Качествената SEO оптимизация ви гарантира лидерско присъствие в търсачките и следователно, по-успешен бизнес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА