8 Март, 2017 15:01 26 916 18

Едно нагло паркиране и няма туризъм у нас

  • паркиране-
  • санкт петербург-
  • cadillac-
  • туризъм
Едно нагло паркиране и няма туризъм у нас - 1

Ще ви разкажем за една интересна история, която се случи в Русия и разбуни доста духовете там. В нея, първоначално бе замесен и български гражданин, но впоследствие нещата се оказаха съвсем различни. Става дума за това, че в руското интернет пространство беше разпространена една снимка, показваща малинов на цвят Cadillac, който е паркирал доста нагло на тротоара пред театър в Санкт Петербург.

Действието се случва на 4 март тази година в 17.40 часа. От дипломатическия Cadillac слизат мъж и жена на предполагаема възраст около 60 години и с доста ведро настроение се отправят към служебния вход на театъра. Изхождайки от регистрационния номер 900D 082 78, мнозина от коментиращите случая са на мнение, че това е кола на служител от българското консулство в Санкт Петербург (082 на дипломатическите номера в Русия означава България).Едно нагло паркиране и няма туризъм у нас

Снимката е публикувана на 6 март и разгорялата се дискусия стига до ушите на българското консулство в Санкт Петербург. От там, ден по-късно, нашите излизат с официално становище по темата, като заявяват, че българин няма нищо общо със случая. Оказва се, че колата е на почетния консул на Словения в Русия Сергей Василев. В изявлението от българска страна, което опровергава участието на българин в ситуацията обаче има и един куриоз. В него се казва следното:

"С удивление узнахме, за съпричастността на България към инцидента. Нито официални представители на България, нито граждани на нашата република имат отношение към случая. Благодарни ще сме ви ако разпространите опровержението по случая, като искаме да се възползваме от ситуацията и да поканим жителите на Санкт Петербург да посетят България в качеството си на туристи през настоящата 2017 година".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    17 59 Отговор
    Е.аси подлогите са нашите в руското консулство

    Коментиран от #13

  • 2 Ами да

    23 57 Отговор
    Това не е никакъв куриоз, а най-обикновено ганьовско подмазвачество, без никаква причина!

    Коментиран от #14, #17

  • 3 Димитър Станиславов

    84 8 Отговор
    Абе вие отдолу имате ли мозък, за бюрократи са го написали страхотно, даже и с малко хумор. Браво на хората!!!
  • 4 Спас

    41 15 Отговор
    Представям си какви коментари е имало за България по руските форуми и как са ни оплювали "братушките"!

    Коментиран от #5

  • 5 баба Пена

    48 54 Отговор

    До коментар #4 от "Спас":

    Оплюват ни заради Плевню и компания .........И са си прави!
  • 6 Иван

    49 35 Отговор
    Дреме ми на шмайзера казашките пияници дали ме оплюват! Да си целуват императора и да не ме занимават със себе си
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 шоп уей

    1 8 Отговор

    До коментар #7 от "stepway":

    Ти какво? Искаш да намразят хората марката ли, като си пусках реклама не на място?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 хубава работа ама българска

    47 2 Отговор
    Така и не разбрах защо тогава "словенският" консул с не така по словенски звучащото име Сергей Василев е карал кола с български дипломатически номера........от БГ консулството там не са уточнили нищо по тоя въпрос, и изобщо цялата история звучи като тъп виц.

    Коментиран от #16

  • 11 Ганю

    6 17 Отговор
    И къде му е наглото на паркирането, че не го виждам?
  • 12 Нов чо

    4 9 Отговор
    Да поканим ............ в качеството си на туристи ))))))))). КАК ГО ИЗМИСЛИХТЕ ТОВА ?????
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 шруум гъбков

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    с този преди теб да не сте роднини
  • 15 Хановете

    4 8 Отговор
    Обичам Русия, какво повече! Едни от малкото ни истински приятели. Да, да и преди да заявите любовта към запада, спомнете си един коментар От Чърчил за София и за едни картофи ;)
  • 16 Крилья Советов

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "хубава работа ама българска":

    Нищо не си разбрал! Почетните консули на определена държава не са етнически от същата тази държава, а обикновено са местни там, където се намира почетният консулат. Ние имаме в България почетни консули на Бразилия, който е българин, на други държави, които също са българи и т.н.

    Номерата са дипломатически, но невинаги конкретната цифрова комбинация е свързана с очакванията към нея. Самите руснаци не са проверили добре. В момента при покупко-продажбата на автомобил не е нужно номерът да се сменя ако е в добро състояние. Завежда се на новото име. Аз също си купих друг автомобил и не настоях да си сменя номера, така че регистрацията е от съвсем друг град, не по местоживеене.

    Накратко, посоченият автомобил е принадлежал на българския консулат, но е прехвърлен в резултат на сделка и номерът не е бил сменян впоследствие при пререгистрацията.
  • 17 Крилья Советов

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ами да":

    Хората си вършат работата, дори с лека хумористична нотка се възползват от случая да поканят руските граждани на екскурзия до България, а вие с този отдолу ги псувате?! Нормални ли сте?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.