Авокадо за закуска, авокадо за обяд, авокадо на салата, авокадо като предястие. През последните години този плод се наложи като предпочитана добавка към храненето на много хора у нас.
Освен, че е вкусно, авокадото е и изключително полезно.
То е отличен източник на витамин К. Съдържа умерено дози от витамините В5, В6, В9, С и Е (алфа токоферол); добър източник е на минералите: мед и калий. Това го нарежда сред храните, които подпомагат цялостното състояние на организма.
Ето няколко любопитни факта за вкусния плод, които може би ще ви вдъхновят да го включите в режима си на хранене.
- Авокадото е подходящо за консумация, както ок бебета, така и от възрастни.
- То е богато на разтворими и неразтворими фибри.
- Консумацията на авокадо намалява лошия холестерол. Авокадото е един от малкото плодове, които съдържат мононенаситени мазнини.
- Авокадото съдържа над 20 витамини и минерали, полезни за вас и вашия организъм.
- Авокадото е узряло, когато стане по-тежко и при лек натиск, промени цвета си към кафяво. То узрява по-бързо от банан.
- Авокадото е едно от най-евтините средства да забавите стареенето на кожата си.
- Дървото на авокадото има нужда от любов. Ако се грижите с любов към дръвчето, то ще роди много повече плодове. Има хора, които им говорят.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА