Last news in Fakti

20 Март, 2017 14:26, обновена 20 Март, 2017 14:29 31 092 19

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

  • mercedes-benz-
  • китай-
  • плагиатство-
  • копие-
  • менте
Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували - 1

След като клонираха, изкопираха и фалшифицираха общо взето всички най-хитови западни модели, китайските дизайнери вече надграждат идеите на колегите си. За да приличат на известни чуждестранни автомобили, новите разработки на безбройните производители от Поднебесната империя не се нуждаят дори от сходство в габаритите или вида на задвижването.

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

Само преди месеци едно китайско "BMW" хвърли в потрес феновете на марката по света, а сега явно дойде ред на Mercedes-Benz. Гротеската на снимките носи името Luxing iStar и се произвежда от Dezhou Luxing Vehicle Company.

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

Микроскопичното електромобилче, представено официално на салона в гр. Цзинан, копнее неистово да прилича на Benz не само отвън. Интериорът също е оформен по мотиви от салоните на актуалната щутгартска продукция.

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

На характерната арматура с кръгли прибори и вентилационни въздуховоди е намерено място за 10-инчов сензорен екран, който не само обслужва мултимедията, а предава и сигнала от камерата за движение на заден ход.

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

Под помпозно-комичната външност на Luxing iStar се крие също толкова смехотворна техника. За захранването се грижи... оловно-киселинен акумулатор, който според CarNewsChina позволява изминаването на 150-ина км с едно зареждане.

Mercedes-Benz, за какъвто в Щутгарт дори не са чували

Новият китайски "мерджан" развива максимална скорост от 45 км/ч, но за сметка на това струва едва $3 200.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jack Bauer

    32 7 Отговор
    Е вие какво искате за по-малко от 6000 лв. Ако знам че ще ми ги регистрират в България веднага си поръчвам две. :D
  • 2 бай Иван

    10 11 Отговор
    ха, точно копие си е.
    1:1
  • 3 Мечо Дебелия Меч

    14 18 Отговор
    Със това нещо жълтурите нищо друго не праят освен да пълнят и пълнят джобовете на уния от Щуртгард след като ги осъдят за копие пак те ще са печелившите а жълтурат ще се върне в уная дупка от която е изпълзял

    Коментиран от #6

  • 4 незнайко

    15 7 Отговор
    Точно така се прави ! Милион и повече произведени такива колички и мерцедес ще се задъхва.

    Коментиран от #7

  • 5 незнайко

    18 6 Отговор
    Трилъчката е обърната което значи, че това е друга марка.
  • 6 Кауза пердута

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мечо Дебелия Меч":

    Ъмммм, Мечо, не си си прочел уроците, миличък...

    Имаше наскоро едно китайско копие на БМВ Х5.
    Ама наистина точно копие, не като това.
    Дори по българските пътища ги мяркам често.
    Та се случи така, че господата от БМВ (виждаш ли, не много малка компания с немалък правен отдел) решиха да ги осъдят в Китай.
    Е не успяха, китайският съд решил, че няма абсолютно никаква прилика и аналогия между моделите. БМВ заплатиха абсолютно всички разноски по делото.
    Дотук добре, нищо ново по източното слънце...
    Ама стана още по-забавно, когато китайската компания реши да съди БМВ.
    За какво?
    За накърняване на търговската марка, разбира се!:)
    И този път не в китайския съд, ами в европейския, сладурите.
    А най-любопитното е, че дори успяха да ги осъдят.
    Тъй че Кауза пердута му казват.

    Коментиран от #10

  • 7 Юни

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "незнайко":

    Не е добре да се прави точно така, защото се плагиатствува! Щом Мречо е показал някаква идея на автосалона, нейде си, това не прави идеята му точно забранена за копиране, но по презумция не е добре един друг производите да го копира дословно, защото така се унифицират различни марки и модели! Но пък и от Мерчо копнаха силуета на БМВ Х6 и на пръв поглед преди да се взреш доста си приличат силуетите. Не бих си купил Мерчо или БМВ едно поради липса на пари и второ, че са с двигателии все над 120 коня бензиновите, но харесвам качеството им. Аз си падам по малолитражните двигатели, въпреки подигравките от доста хора, нещо до 1600 сс и 99 коня. Едно по-нисък данък, второ няма къде да гоня повече мвощност и са ми достатъчни. Но китайците не са виновни толкова, колкото Мерседес и БМВ и др...те изнесоха производствата си там и китайците им се услади...сега носят последиците на алчността си корпорациите. Ще купуваме китайско поради липсата на пари, така че корпорациите губят два пъти клиенти. като са алчни до безумие за лесни печалби сега бумеранга се връща на печалбите им...лошото е, че ще затварят фабрики в ЕС. Не ми допада, но те дадоха технологиите на китайци и други и сега само ще пресмятат загубите... Честито да им е лакомията!
  • 8 китайче

    10 0 Отговор
    Скоростомера на това чудо требе е през 1 километър а не през 10
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 въх

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Кауза пердута":

    ТОВА НЕ Е ВЕРНО, НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ.
  • 11 Христо Христов

    10 1 Отговор
    Чудно автомобилче....ще има с какво да разхождам кучето почти безплатно...вместо да им сваляме шапка ние пак се чудим какви думи да използуваме за да омаловажим фактите...а те са"според мен,че ние вече не ставаме за нищо,освен за критици"също като в анекдота за директора;-на времето един ятак чул,че този когото хранел на времето се исдигнал до министър.....отишъл при него с молба да го уреди на служба.....направили го директор на един завод....след година завода фалирал....и така след фалита на третия завод,министъра го привикал и го попитал какво може за да не се излага с него занапред......а той отговорил.....мога да намирам махана на хората.....тогава го назначили за партиен секретар и работата тръгнала.....
  • 12 Кора ми Ванко

    9 3 Отговор
    На краш тест съм сигурен че ше получи 6 звезди
  • 13 ДАРАБАРА

    8 3 Отговор
    АБЕ МА САМО АЗ ЛИ ВИЖДАМ,ЧЕ ТИЯ ИДИОТИ СА ХВАНАЛИ МАСАТА НА АКУМУЛАТОРИТЕ ЗА СТОЙКАТА КОЯТО ГИ ДЪРЖИ УЖАС В ТОВА И ЗА 1000ЛВ ДА МИ ГО ДАВАТ НЯМА ДА СЕ КАЧА ЗЕМЕ МУ ИЗПАДНЕ НЕКОЕ КОЛЕЛО :) НА 10ТИЯ КМ :)
  • 14 ТЕЛК

    6 2 Отговор
    Това е нещо като акумулаторна инвалидна количка за по-заможни инвалиди.
  • 15 Mercedes-Benz

    10 7 Отговор
    Нашите рубладжии сега ще изплюят нещо от сорта на:

    "Еми могат, крадат, кой смее да каже нещо на Китай"

    или

    "А вие в България и едни сламки не можете да направите" ("вие" се използва, защото те са безродници и не се чувстват българи, както си е било винаги впрочем).

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    5 1 Отговор
    Колата е идеална за градски автомобил и в България на тази цена би имала повече продажби от Дачия даже . Пробега е предостатъчен за всички градове , освен София , но като гледам коша има доста свободно място и тези акумулатори дори в България се правят , така че не знам какъв е проблема да се сглобява и тук такова нещо
  • 17 бай Иван

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Mercedes-Benz":

    Ти нали си големия българин, та лижеш задниците на хамериканците и арабите(то в германия само араби има вече).
    А по въпроса за "краденето" : Комунистите са копирали щото въоръжаването е било по-важно. И всичкото копиране е било по заповед на партията.
    Виж за Москвич С- серия какво е станало- руснаците правят тяхна си кола със задно на нова база(без копиране), правят тестове и аха да я пуснат в производство и министерството на автомобилната индустрия им казва че всички коли в СССР трябва да са с предно и проекта отива по дяволите. След това се появява онова недоразумение Алеко.
    И 412 не е копиран от М10 на бмв, има си писано, използвай търсачката.
  • 18 Румен

    0 0 Отговор
    Е само лаладжий
  • 19 гост

    0 0 Отговор
    150км градско са си цял ден каране. Чудесно е за разнос на пици.