Last news in Fakti

20 Март, 2017 19:54 1 831 1

Република Китай на 22-ро място в класацията за най-богатите страни в света

  • тайван-
  • проучване-
  • класация-
  • бвп-
  • покупателна способност-
  • инфлация-
  • валутен курс

Данните са от проучване на американското ежемесечно списание Global Finance.

Република Китай на 22-ро място в класацията за най-богатите страни в света - 1

Република Китай се нареди на 22-ро място в класацията за най-богатата нация в света в проучване на американското ежемесечно списание Global Finance.

Изследването на общо 189 държави и територии се стреми да улови точната картина на условията на живот в целия свят, разглеждайки фактори като брутния вътрешен продукт на глава от населението, потребителските цени, валутните курсове, инфлацията и др.

Данните сочат, че Тайван притежава по-висок БВП на глава от населението от редица големи икономики, сред които Канада, Франция, Италия, Япония, Южна Корея и Великобритания.

На първа позиция в класацията се нарежда Катар, следван от Люксембург, Макао, Сингапур, Бруней, Кувейт, Ирландия, Норвегия, Обединените Арабски емирства и Сан Марино в този ред.

Високите нива на богатство и просперитет на Тайван бяха признати и от изследване на Индекса на икономическата свобода, проведено от Фондация „Наследство“ (The Heritage Foundation). Нацията успя да се изкачи с 11 позиции в списъка от 180 страни, отбелязвайки най-добрия си резултат до сега в годишното проучване.

Описвайки Тайван като една от най-богатите страни в Азия, докладът на Фондацията подчерта стабилната икономика на страната и устойчивостта на малките и средни предприятия, добавяйки, че добре развитата търговия и отворения пазар силно улесняват движението на стоки и капитали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофили

    3 0 Отговор
    Русяги, нали не си помислихте,че става въпрос за комунистическия Китай :) , там е глад , корупция и законите не важат за политбюро!