Last news in Fakti

21 Март, 2017 19:14 1 520 3

17 британски банки прали пари на руската мафия

  • великобритания-
  • банки-
  • пране на пари

Близо $740 млн. са минали през сложна схема за легализация на капитали

17 британски банки прали пари на руската мафия - 1

Руската мафия е прала пари във Великобритания. Това разкрива в. „Гардиън”. Финансовият регулатор и полицията за борба с валутните измами разследват водещи на Острова банки като HSBC, Barclays, Lloyds и Royal Bank of Scotland, които заедно с други 17 финансови институции са участвали в сложна схема за за легализация на капитали, придобити от престъпна дейност.

Правителството на Тереза Мей разследва твърденията, че водещи банки в страната са участвали в схема за изпирането на $740 млн. на руската мафия. Икономическият секретар на финансовото министерство Саймън Кърби посочи, че ведомството ще преследва всеки, който се опитва да злоупотребява с финансовата система на Великобритания, но в същото време не трябва да се забравя, че Островът прави повече от всяка друга страна, за да се справи с прането на пари.

Преди дни депутати от намиращата се в опозиция Лейбъристката партия разкриха, че във Великобритания е действала сложна операция за легализиране на капитали, свързани с руското правителство и наследника на КГБ – ФСБ.

„Световна пералня” е имала за цел да помогне на Русия да избегне ограниченията в легализирането на капитали. Индикации сочат, че от тази възможност се е използвала и руската мафия.

В същото време британските власти разследват защо HSBC, Royal Bank of Scotland, Lloyds, Barclays и други 17 банки не са предприели нищо, за да разследват и ограничат подозрителните трансфери.

Министърът на финансите в опозицията Джон МакДонъл заяви, че обясненията на Саймън Кърби не са достатъчни и те показват, че той не осъзнава сериозността на ситуацията, пред която е изправена Великобритания.

Джон Макдонъл припомни, че HSBC е заплашена от разследване в САЩ за пране на пари, а Barclays е проверявана за нейната роля в манипулирането на лихвите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Варна

    14 4 Отговор
    Има една подробност!
    HSBC формира около 70% от БВП на Англичаните...
    - Ако срутят тази банка, англичаните ще умрат от глад
  • 2 Брат ми

    5 3 Отговор
    Еврейска му работа...:(
  • 3 кроко

    6 4 Отговор
    А великия Путин разбира се не е знаел нищо !