25 Март, 2017 11:15 1 815 26

НАТО: Русия помага на талибаните

  • афганистан-
  • талибани-
  • русия

Смята се, че Кремъл предоставят доставки на бойците в Афганистан

Русия може да е правила доставки за талибаните в Афганистан. Това беше обявено от върховния главнокомандващ на НАТО в Европа – генерал Къртис Скапароти, цитиран от World Bulletin.

“Виждал съм влиянието на Русия напоследък. То се изразява в сдружаване и дори снабдяване на талибаните“, заяви Скапароти.

Подобен коментар направи и генерал Джон Никълсън, който е главнокомандващ на силите на НАТО в Афганистан. Според него Русия предоставя на талибаните дипломатически чадър. Целта е да се подкопае влиянието на САЩ и НАТО в района.

Силите на НАТО се бият в Афганистан от 2001 г. Тогава започна американската инвазия в страната.

В четвъртък талибаните превзеха регионът на Сангин. Това е нов удар по правителствените сили в района Хелманд. Атаката е част от пролетната офанзива на талибаните. Русия все още не е коментирала последните твърдения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да го кажем направо

    27 5 Отговор
    Талибаните бяха създадени на религиозна основа от САЩ, със цел да воюват срещу СССР.Те получаваха инструктори,оръжия и пари от Вашингтон-това са факти,които даже САЩ потвръждават.Създаването на Талибаните е първата офицялна терористическа групировка на религиозна основа-факт!!! Чрез радикализирането на мюсолманите в района-не само Афганистан,ами още Пакистан,Йордания и т.н. се постави началото на мюсолманският радикален тероризъм.....Та най-малкото НАТО може да говори за това кой подкрепя Талибаните-просто това е гротеско,смешно и жалко.....

    Коментиран от #3

  • 2 Николай

    21 2 Отговор
    Все едно те не са правили същото, когато руснаците са воювали в Афганистан.
  • 3 Гери

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "да го кажем направо":

    То сега когато Талибаните почнаха да тепат "освободителите" си от САЩ-тия почнаха да пищят...еми с техните камъни по техните глави..-логично е...
  • 4 Хер Флик

    4 16 Отговор
    И САЩ и Русия нищо не са научили.Преди години Щатите помагаха на муджахидините и те от благодарност забиха самолети в Световния Търговски Център. Сега ще почакаме няколко години за да видим талибаните как ще забият самолети в Кремъл.
  • 5 Скапанотис - може и вие да сте!

    19 1 Отговор
    В 2003 -та казахте че войната в Ирак cakewalk - pees of cake и други думи ТРИ СЕДМИЦИ и няма да срива много! А сте там 13 сет г. Един Милиард 500,000 иракски деца убити и Олбрайт каза че тяхната смърт се оправдава за постигане на целта! Фалуджа 6 месеца се гънехте като чевеи, само цивилно население, накрая ги изгорихте с запалително оръжие! Масул ви кост гърлото! Рака биете всичко което се движи и диша! BBC и СNN мълчат за човешките загуби, за училища, болници, за маскс, за сватбени и траурни шествия и футболни мачове разбомбени разбомбени за отчитане на бойна дейност! ТЪРСИТЕ СИ ...ната и ще си я намерите, ама заден ход и примирие няма да има! Кой му .рал в гащите? Туй от години се играе. Върви на .....!
  • 6 ЦОЛЕ

    13 1 Отговор
    което ще рече , че помага на НАТО
  • 7 no name no face no number

    15 1 Отговор
    за какво им е на руснаците да коментират натовски Глупости.
  • 8 стоян георгиев

    3 20 Отговор
    дано не се окаже вярно,но щом идва от такова високо място е малко вероятно,освен това в последните години путин удря рамо на всички идиоти по света ,стига да са против европа и сащ.от дуерте,мадуро,хизбула,иран,северна корея...местната вата обаче радостно квичи против собствения си интерес само и само путин да е добре.

    Коментиран от #11

  • 9 tost

    19 1 Отговор
    По голяма смешка не бях чел скоро :)

    Когато руснаците бяха в Авганистан,американците въоръжиха и обучиха талибаните на партизанска война.
    С техните камъни,по техните глави
    Така ще е,когато сееш вятър,ще жънеш бури.
  • 10 Кики

    12 1 Отговор
    Няма да коментирам. Коментар номер 1 е изчерпателен! СТОЯН ГЕОРГИЕВ, преди време писах на Кроко, че е на път да те измести от лидерската позиция по написани глупости! Мисля, че Кроко е наясно, че няма да му е лесно. Ти нямаш чувство за обективизъм.

    Коментиран от #12

  • 11 кроко

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Русия МОЖЕ да е правила доставки... а може И ДА НЕ Е ПРАВИЛА доставки.... все им се иска да намерят под вола теле соросоидите и медиите им. Вчера също дойде от едно "високо място" подобна новина без никакви доказателства за подобрен документ.

    И само да те поправя - под подобни новини "квичите" само ти и другите платени лъжливи тролове.В крайна сметка заитавате съшите интереси като тези, които пускат "новините"!

    Кажи някой нова тъпотия да се посмеем!

    Коментиран от #13

  • 12 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #10 от "Кики":

    кики, до сега не си коментирал мой пост по същество.що не опиташ,вместо да даваш мнение без никаква стойност?обещавам ти като опиташ да ти покажа нагледно колко ти е уката и акъла.
  • 13 стоян георгиев

    1 12 Отговор

    До коментар #11 от "кроко":

    инфото се движи от доста време в медиите и навярно американските военни имат доказателства.европа и сащ имат съжършенно различни ценности и не е прието да се лъже от висши представители на държавата както го правят в русия,а особено по отношение на русия .

    Коментиран от #15

  • 14 Усамъ Бен Ладин

    11 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАТО: Русия помага на талибаните

    НАТО също спонсорира Световния тероризъм,което и 10 годишно хлапе да попиташ това ще и отговори!!!!
  • 15 кроко

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Абе май ти си този, който се налива с лосиони и си уверждаи без това увредения мозък. Мислиш ли че ако американците имаха доказателство за нещо, щяха да си мълчат? Щяха всички медии да ореват орталъка, не само сороските. Да бяха дали доказателства, иначе само се „движи някакво инфо”! И точно ти, дето съм те хващал толкова пъти в лъжи, има ли смисъл да ми обяснаваш кой за какво лъже. Добър ден да ми кажеш, трябва да гледам къде е слънцето!

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    кои си мъли?глажнотокмандващите нато за европа и афганистан не си мълчат,очежидно.аз им вярвам,ти явно не.причините аз да вярвам а ти не са че аз съм европеец,а ти руски ватник,демек нискообразован повлиян от руската пропаганда трол.лошото е че троловете хем искате тук да е путин хем да имате всицхки европеиски екстрии не ми обясняваи за лосиона ,щото нераците дето имаш ако се осъществят ще го пиеш даже и без да искаш/

    Коментиран от #18

  • 17 ФОТ

    1 11 Отговор
    русия я управляват талибани
  • 18 на Деса шушито

    10 1 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Не бързай толкова да заработваш центчетата, правиш много правописни грешки!
  • 19 Петър Папазов

    9 1 Отговор
    Ето пример за хибридна война!
    Наплюй го пък той да се чисти! Все ще остане петно.Абе американците са ги измислили тези неща!
  • 20 qqqqq

    6 2 Отговор
    На фона на хилядите избити руски войници по време на Авганската война, не виждам логика в тази статия.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 обратната страна на монетата

    1 5 Отговор
    Лицемерните русофилистици се правят, че монетата има само една страна. Кой започна всичко това в Авганистан?!?!? Москва!!! И не са крайните настроения само в талибаните, а въобще в цялото местно население. Москва ги окупира и брутално започна да налага съветския социализъм: избити са хиляди молли и разрушени стотици джамии, отнета е земята от едрите земевладелци и се колективизира. Заради руските изтъпления авганистанците власти (проруски) бързо и тотално губят битката с талибаните за ума и сърцата на афганистанците. Когато в Кабул избухва антиправителствено (антируско) въстание е убит старши лейтенант Александър Вовк от 357-и парашутно-десантен полк. Веднага след инцидента група офицери и войници начело със заместник-командира на полка майор Виталий Забабурин се качват на няколко БТР и отиват на мястото на убийството. Движейки се по улицата, те започват да хвърлят в дворовете гранати и да обстрелват къщите с автомати и картечниците на БТР. След тази кървава разправа хиляди негодуващи кабулчани излизат на улиците и започват безредици, при които загиват стотици от тях.
    Това са само някои детайли от всичките им зверства. Иначе казано по-просто: 1 милион убити афганистанци и 5,5 милиона бежанци.
    1 милион убити и 5,5 милиона бежанци!!!!!! - това е руската сметка!
  • 23 Карли

    0 0 Отговор
    Хер Флик, имаш грешка и то голяма. Не талибаните удариха търговският център в Хамерика, това бяха безпилотни самолети пълни с гориво и заряди с обеднен уран разрязаха опорните колони като кашкавал поставени в основите на сградите и впоследствие се разтопиха и този прах посипал цялата околност е от стопяването на небостъргачите. Това бе фашиският преврат на Буш младши. Предполагам знаеш разперението на Боинга. Има снимки и документи , че това е американска измама. Този размах на падналият боинг в/ у Пентагона е смешен. Там падна ракета руско производство с ядрена бойна глава открадната от Украйна по времето на разпада на СССР / така наречената мръсна бомба - те са 4 на брой. Останалите 3 не се знае къде са, но Сащ и Израел знаят / от Виктор Буут, украински евреин, престъпник и търговец на оръжие известен в цял свят.Него американците го намериха в Нонг Конг там се беше скрил, защото знае какво го чака. Целта бе да се провокира Сащ за нападение с/ Русия, но за щастие бомбата не изгърмя, иначе Вашингтон щеше да стане като Хирошима. Разрушенията на Пентагона са от кинетичната енергия на ракетата. Има я на снимка с руският номер. Целта на този атентат бе поводът на АГРЕСИЯТА , която А-ка почна в Арабският свят и навсякъде.Всичко това е от давна известно , но няма как нашите подлоги да го пишат.Американски учени и журналисти излезнаха с публикации по този въпрос.Даже 3-4 месеца след събитията френски журналист издаде книга за голямата лъжа придружена с голям сним
  • 24 Карли

    0 0 Отговор
    СНИМКОВ МАТЕРИАЛ.аМЕРИКАНСКИ ПРОФЕСОРИ ФИЗИЦИ ДОКАЗАХА ЧЕ ДЪЛБОКО В РУИНИТЕ НА РАЗРУШЕНИЯТА ИМА ОЩЕ ТЛЕЕЩ РАЗТОПЕН МЕТАЛ ОТ КОНСТРУКЦИИТЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЯДРЕНИЯТ ЗАРЯД ОТ ОБЕДНЕН УРАН, ТОВА ГО ДОКАЗАХА ЧРЕЗ СПЪТНИКОВИ СНИМКИ И ЗАМЕРВАНИЯ. жАЛКО ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ПОЖАРНИКАРИ, КОИТО ГИ ХВЪРЛИХА ДА СПАСЯВАТ ВЗРИВЯВАЙКИ КУЛИТ. ТЕЗИ ЗАРЯДИ СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ САМО В САЩ, РУСИЯ, ИЗРАЕЛ И КИТАЙ.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: