Last news in Fakti

27 Март, 2017 13:13 4 011 4

Ердоган няма спирачки! Очерни най-добрия футболист

  • хакан шюкюр-
  • турция-
  • гюлен-
  • галатасарай-
  • метеж-
  • преврат-
  • ердоган

Репутацията на Хакан Шюкюр бе очернена заради предполагаеми връзки с Гюлен

Ердоган няма спирачки! Очерни най-добрия футболист - 1
Снимка: БТА/ AP

Дори най-добрият турски футболист за всички времена не е застрахован името му да бъде очернено на фона на масовите чистки, започнали след преврата.

Хакан Шюкюр, който е смятан за най-великият футболист в историята на страната си, бе изгонен от управителния съвет на бившия си клуб Галатасарай. Подобна съдба имаше и бившият национал Ариф Ердем, пише „Хюриет дейли нюз“.

Изпълнителният съвет на най-титулувания турски клубен тим обяви, че зачерква имената на легендите, защото са заподозрени във връзки с организацията на Фетхуллах Гюлен „Фето“.

Живеещият в САЩ проповедник бе посочен за организатор на пуча, потушен в ранните часове на 16 юли миналата година.

Само преди дни турското правителство поиска от Галатасарай да „бие шута“ на Хакан Шюкюр, пренебрегвайки неговия ореол сред привържениците на тима.

„Предателите в нашата страна нямат място в спортните клубове“, заяви спорният министър на южната ни съседка Акиф Кълъч.

Факти.бг припомня, че през август миналата година турските власти издадоха заповед за ареста на Хакан Шюкюр. Прокуратурата в провинция Сакаря поиска задържането на бившия играч и неговия баща Селмет Шюкюр по обвинения, че има връзки с организацията на проповедника Фетхуллах Гюлен.

Хакан Шюкюр е смятан за най-успешния нападател в историята на турския футбол. С Галатасарай той печели Купата на Уефа, а през 2002 година има основна заслуга за третото място на турския национален отбор на световното първенство в Япония и Южна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    16 2 Отговор
    Оливането на султана продължава! И забележете: защото са "заподозрени"!
  • 2 гошо

    4 7 Отговор
    за да има дисциплина така трябва а не като в България разграден двор всеки си прави каквото поиска в турция народа си вивее доста добре за разлика от Бг затова обръщайте внимание какво се случва тук и по-малко се притеснявайте за турция
  • 3 Шут гол

    3 1 Отговор
    Чистка , пълна чистка
  • 4 Димитър

    1 0 Отговор
    Дайте го на Хасан той ще го депортира на султан Ердоган 😂😃😂
Новини по държави: