22 Ноември, 2011 15:37 505 1

БСП сезира КС за пенсиите

  • станишев-
  • пенсии-
  • пенсии
БСП сезира КС за пенсиите - 1
Снимка: БГНЕС

БСП се кани да сезира Конституционния съд относно вдигането на пенсионната възраст. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция днес. Конкретните текстове ще бъдат обсъдени с юристите, уточни Станишев

Борисов обясняваше как тяхната пенсионна реформа била най-добрата. Сега предлагат да се вдига пенсионната възраст още догодина. Правила постоянно се променят от това правителство, аргументира се Станишев.

Хората, които получават по-високи доходи, трябва да внасят по-големи осигуровки., смятат от БСП. Няма държава в ЕС, в която и данъците да са ниски, и осигуровките да са ниски, посочи Станишев. Ситуацията в момента изисква да се повишат осигуровките, подчерта Станишев. По думите му бизнесът трябва да поеме отговорност и да внася реалните размери на осигуровките. Къде е приносът на работодателите за изсветляване на икономиката, питат червените.

От БСП призовават богатите хора да поемат своята отговорност, както се прави във Франция и САЩ, където богатите призовават своите правителства да им бъдат увеличени данъците.

Политиката на НОИ в момента не е добра. Защо хората да не се пенсионират по-рано, с по-ниска пенсия, а когато навършат необходимите години, да им се изплаща пълната пенсия, питат червените.

Предлагаме вдигането на осигурителния праг на 290 лв., каза Станишев. По думите му това ще вкара допълнителен ресурс в осигурителната система и ще я подпомогне.

Преди изборите ГЕРБ лъгаха, заяви Станишев. По думите му управляващите са лъгали, включително и със споразумения, подписани от министри. „Това е фалшив чек”, възмути се лидерът на БСП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Скарлет Монтани

    0 0 Отговор
    БСП да го д..... !!!