Last news in Fakti

15 Април, 2017 04:30 2 106 1

Нацин - художникът с картини предвестници

  • веселин маринов-нацин-
  • художник-
  • изложба

Наричат го художникът, който предсказва с картините си. Веселин Маринов-Нацин е видинския творец, който през 2009 година изобрази бялата лястовица на своето платно и тя се появи наистина в шуменското село Мировци. Редица медии го набедиха, че е предсказал появата й. Самият той смята, че вярата в съществуването на доброто е това, което го поражда. Но за пророчествата на платната му се заговори още след емблематичната композиция "Цветът на демокрацията", която изобразява сеяч с разноцветни семена.

Повече от 30 години Нацин достига до публиката си с ярките, абстрактни композиции с модернистичен стил. Казва, че картината трябва да въздейства първично, а себе си определя като социален автор.

На 3 май 2017 година Нацин ще представи деветата си самостоятелна изложба в София - в Галерия 10 - само две години след като отпразнува творчески юбилей в художествена галерия "Никола Петров". В изложбената зала любителите на живописта и импресиите ще могат да се насладят на 30 творби на Веселин Маринов и да поговорят с автора.

Откриването започва в 18.30 часа.

Нацин е готов да обърне внимание и на всички представители на медиите, които желаят да научат повече за пътя му като учител и творец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стела

    0 0 Отговор
    Един истински артист, който чрез абстрактните си картини донася до хората своя оптимизъм, свободомислие, родолюбие и разбирането за човешката природа.