14 Април, 2017 13:01 1 205 0

Клоп скочи на УЕФА заради Дортмунд

  • клоп-
  • борусия дортмунд-
  • ливърпул-
  • тухел-
  • уефа

Треньори от Бундеслигата също разкритивкуваха Европейската централа

Клоп скочи на УЕФА заради Дортмунд - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп подкрепи наследилия го в Борусия (Дортмунд) Томас Тухел, който се изказа остро по адрес на УЕФА във връзка с бързото пренасрочване на първия мач срещу Монако (2:3) от четвъртфиналите в Шампионската лига. Мачът се игра по-малко от 24 часа след опита за атентат срещу автобуса на немския тим на път за стадион „Сигна Идуна Парк” във вторник вечер.

„Напълно съм сигурен, че ако някои от тези хора, които са взели това решение, бяха седели в автобуса, срещата нямаше да играе. Когато човек не е в автобуса, със сигурност не може да си представи какво е било”, сподели 49-годишният наставник на мърсисайдци, който напусна Борусия (Дортмунд) в края на сезон 2014/15 и на негово място бе назначен Тухел.

Причината за бързото насрочване на нов час за двубоя още на следващия ден със сигурност е сгъстената програма. Още следващата седмица е реваншът в Монако.

„Щеше да е много трудно в тази тясна програма да се намери друга дата. Аз обаче мисля, че всеки би разбрал, ако се бе казало: „ОК, няма да играем, ще намерим решение следващата седмица””, допълва Юрген Клоп.

Същото мнение споделя и треньорът на Хофенхайм Юлиан Нагелсман. „Всеки може да разбере когато три експлозии са избухнали в непосредствена близост. Това е било шумно, наранил се е твой съотборник, имало е опасност за живота и след 24 часа отново да играещ футбол със същата концентрация, както преди това. Това не е възможно. В това решение и в спорта има много икономически интереси. Зад това стоят 1000 телевизии, които плащат много, много пари. Може би с по-малко икономически интерес и повече човечност ще е много по-добре за всички ни”, заяви едва 29-годишният наставник на Хофенхайм.

„Това вече е парадокс, когато като футболист нямаш време, за да преосмислиш такива неща като човек. Винаги се продължава напред и винаги по-високо и по-бързо. Ние не можем да си представи какво се е случило, а само можем да се опитаме”, заяви пък Нико Ковач, който е треньор на Айнтрахт (Франкфурт). „Орлите” гостуват в Дортмунд тази събота от 16:30 часа българско време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА