Last news in Fakti

24 Ноември, 2011 13:16 26 457 9

Коя е най-добрата навигация за кола?

  • gps-
  • garmin

Компанията J.D. Power and Associates публикува класация на на най-добрите навигационни системи за автомобил. В нея са включени само GPS-и, които са фабрично интегрирани в коли, продавани в САЩ.

В процеса на изследванито е взето мнението на повече от 18 000 собственици на автомобили с вградена навигация. След анализиране на резултатите от проучването става ясно, че първото място печели Dodge Charger.

Новото поколение на Charger се оборудва фабрично с навигационна система Garmin. След Dodge Charger в подреждането се вместват Hyundai Genesis (Hyundai Mobis), Chrysler 300 (Garmin),  Acura TSX (Alpine Electronics) и  Audi S4 (Harman).

Рейтингът е изчислен на база удоволетвореност от предлаганите маршрути, информативен екран, скорост на свързване със спътниците и точност при разпознаване на гласови команди. В резултат на тези отговори Garmin-ът на Charger събира 767 точки.

Анализът показва още, че доста от автомобилистите изпитват трудност с боравенето с различните навигации. На всеки 100 навигационни системи са отбелязани 351 случая, когато според водачите системата работи некоректно и данните са неверни.

Най-често, в 33 от случаите, навигацията не може да намери търсената улица, а в 24 на водачите им е предложен доста по-обиколен маршрут. Средно 23 пъти на всеки 100 навигации,устройството не разпознава гласовите команди, а в 19 самият водач не може да се ориентира в менюто.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Navigator

    1 1 Отговор
    Най-добрата навигация си остава Гармин!
  • 2 Mac

    4 0 Отговор
    ТомТом е по добрата !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ангел Русев

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "No coment":

    @3 --- Голямо изказване направи , браво
    Не забравяй , че и ти имаш майка !!!
  • 5 ISPERT

    1 0 Отговор
    гармин и том том са наи добрите.
  • 6 Socket

    1 0 Отговор
    Един приятел има една дето и под водата има графика гледа за риби и ги трепи с нея много е добра :D
  • 7 Гост

    1 0 Отговор
    iGo & Android безпланто.
  • 8 TodorPP

    1 0 Отговор
    Вярно е че най- известните марки за GPS навигации са GARMIN и TOM TOM но те са неоправдано скъпи. Аз ползвам GPS навигация LEOS от 1 година, на цена е 2 или 3 пъти по-евтина от горе изброените марки, но за сметка предлага доста повече екстри и съм адски доволен. Закупих е от ТУК. Предлагат доста добри навигации на ниска цена
  • 9 dimitar besimov

    1 0 Отговор
    Най-доброто за България и Европа е Навигация Garmin. Предлагат подробни карти с безплатни актуализации до живот и трафик информация за пътната мрежа.