Last news in Fakti

8 Май, 2017 13:11 2 740 0

Ръст на наемите във Финландия

  • финландия-
  • жилища-
  • наем-
  • цени
Ръст на наемите във Финландия - 1
Снимка: Shutterstock

С 2.4% са се увеличили наемните нива на жилищата във Финландия през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2016-а, сочат данните на Националното статистическо бюро на страната. В Хелзинки увеличението е 2.5%, а в останалата част на страната – 2.3%. Разглеждайки данните по тримесечие, спрямо края на миналата година, поскъпването е в рамите на 0.8%.

Хелзинки е един от най-скъпите градове по отношение на наемите. Доказателство за това е фактът, че жителите на града, живеещи под наем, плащат 59% от месечните си доходи за рента. Средно месечно 1470 EUR излиза рентата на сам човек, който обитава апартамент от 60 кв.м. Семейство с две деца, което живее на площ от 90 кв.м., отделя 41% от месечния си доход за наем на жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА