Last news in Fakti

18 Май, 2017 05:30 18 865 46

BMW М5 вече няма да е същото: Ще е с 4х4 и автомат

  • bmw-
  • m5-
  • 4x4-
  • автоматична трансмисия
BMW М5 вече няма да е същото: Ще е с 4х4 и автомат - 1

Подразделението BMW Motorsport GmbH на баварския концерн разкри подробности относно новата пета серия в изпълнение М. Според специалистите новото М5 ще е най-темпераментното и най-ефективното в цялата история. То обаче няма да е същото.

Премиерата му ще се състои в рамките на тази година, а под капака ще се монтира V-образен осемцилиндров двигател с работен обем 4.4 литра. Този мотор ще работи съвместно с осемстепенна автоматична скоростна кутия M Steptronic с функция Drivelogic.

Последната ще дава възможност за избор на различен режим на работа. Автоматичната скоростна кутия ще замени досегашната роботизирана седемстепенна с два съединителя и ще предава въртящият момент и към четирите колела.

При активирана DSC система водачът ще разполага с три режима - 4WD, 4WD Sport и 2WD. Известно е още, че в конструкцията на новото М5 ще бъдат широко използвани материали от алуминий и високоякостна стомана. Теглото ще бъде намалено с около 100 кг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЗК

    44 7 Отговор
    Чакам го нов внос на 69хил. км след 15 години.

    Коментиран от #8

  • 2 гощо

    46 64 Отговор
    Ееееее най после загрЕха и тия,че трееее 4х4 и автомат на тия пусти М-ки!!! Мерцедес и те късно загряха,че треее 4х4 в AMG-тата! Бе всички вървят по следите на АУДИ! А са цъкайте минуси и си карайте утрепаните бЕнВетА

    Коментиран от #24, #32, #35

  • 3 Гошо тапак

    23 21 Отговор
    Гошка не се изказвай неподготвен мокро момче
  • 4 OPEL

    26 18 Отговор
    А ще гори ли масло

    Коментиран от #6

  • 5 Андре

    30 3 Отговор
    Не знам какво толко се смеете... има си опции 4wd 2wd, избираш тази, която искаш...
  • 6 Гост

    29 10 Отговор

    До коментар #4 от "OPEL":

    Пита човека с име Опел???:)))
  • 7 гост

    13 14 Отговор
    Хубаво сетиха се най-накрая че без 4х4 не става но това пак ще е някакво измислено псевдо двойно предаване с халдекс контролирано изцяло от електроника...
  • 8 Бат Ваню

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "ОЗК":

    Отсега ти казвам , че ше е УНИКАТ .... ха ха ха....
  • 9 незнайко

    6 14 Отговор
    По добре да не го правят ! Няма БМВ с добра и ЗДРАВА автоматика. 4х4 е добре, но да е с ръчна 6 степенна кутия.
  • 10 Бай Айван

    12 4 Отговор
    Аз не знам тая баварка как е, ама сега има проект за шосейна Лада 4×4 с разпределение 20×80 ,това ще бъде истинско торпедо на пътя. За повече инфо : Бай Иван !

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Айван":

    Не плюй Бай Иван, че пак ще се обърка и ще ти каже, че няма по-добри от Сони :)))

    Иначе БМВ-то е наистина страхотно, жалко че ще струва над 200 средни български работни заплати.
  • 12 гост

    8 4 Отговор
    Това вече започвам да си мисля че ще има някакъв шанс срещу Ладата на Бай Иван... Поне до 250км/ч после ясно че бай Ваньо ще му подаде бинокъл ...
  • 13 Ловеца на поршета

    14 10 Отговор
    Ами явно ще трябва да се примирим с това. Добре че от BMW са предвидили опция и за задвижване само на задните колела. Дано само като чуят 4×4 пишмян шофьорите на Audi да не решат че това е кола за тях и да преминат в Баварските редици че ние заклетите фенове на BMW ще берем голям срам заради тях.

    Коментиран от #15, #19

  • 14 БГ тарикат

    14 7 Отговор
    Относно измисления халдекс - с 330xd тази зима засрамих доста псевдо джипове. ДА BMW се чупят - всичко се чупи (особено по-нови машини). Проблема на бай ганьо е, че иска да си купи кола 2010 на 180 хил. Км (по километраж) с всички екстри на "изгодна цена" , да седне в нея без да я обслужи и да кара 5 години. А балъка германец да плаща за уж същата по обява кола с няколко хил. Евра повече и после да цака яко и в сервиза:))) Всеки трябва да кара кола според джоба си и да я поддържа според предписанията на производителя. А колкото до новото М5 - мисля, че е уникално техническо решение. След 2 BMW-та със задно и 3-тото x drive - нещото, което ми липсва е точно опция за 4WD и RWD!

    Коментиран от #16

  • 15 Андре

    3 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ловеца на поршета":

    Никой ,който е създал кола със задно не е преминал последством изцяло на нещо друго, освен другаря Руснак... така че няма страшно 😉
  • 16 Драйвър

    9 11 Отговор

    До коментар #14 от "БГ тарикат":

    Ей тарикат да се скриеш с този трошляк 330 xd ,едвам го продадох и никога повече bmw,явно баща ти ти поддържа колата за това си доволен!Много пластмасови тези нови bmwта ,не случайно постоянно нещо се чупи!И покарай малко истински джип,като Lancruiser например усети първо истинско 4x4 и тогава пиши хвалби за халдекс ДВОЙНО предаване(не е 4x4!)

    Коментиран от #25

  • 17 Two Steps From Hell

    2 2 Отговор
    Нямаш грешка хората от БМВ :)
    Знаят кога да запалят фитила.
  • 18 onq s konq

    6 3 Отговор
    А бе друго си е моята 535D. Тея новите са пълни кошници, няма да изкарат и наполовината колкото моя дзвер.
  • 19 Msux

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "Ловеца на поршета":

    Те феновте на БМВ са едни отбрани..... каймака на обществото. Само заради тази смард не бих си купил бмв, иначе не са лоши коли, просто смардите. Имате много изискан вкус аххаахаха:)

    Коментиран от #21

  • 20 зелено човече

    2 1 Отговор
    Освен автомат оръдие и лека картечница няма ли да има ?
  • 21 Лилчо

    10 6 Отговор

    До коментар #19 от "Msux":

    Къде по темата, къде не, тука лаладжиите и джафкачите първо преговорете граматиката на майчин език, после го давайте много умни и компетентни! СМЪРДИ се пише думата, която си искал да използваш..
    Другия охлюв къде ми презентира LanD Cruiser, първо да научи моделите после да се мисли за много умен!
    Момчето с 330XD може да иска спортен седан с двойно предаване, а не ръбат ЗИЛ с клирънс 30 см и данамика на Опел Корса!!!
  • 22 Пиех

    6 9 Отговор
    бмв и 4х4 звучи малко смешно, как да кажа...
    има само една фирма в историята на автомобилостроенето, която през 70-те години на миналия век е изобретила системата 4х4 за шосейни автомобили, и това е и днес така. всички други (освен субару) са бледи имитатори, и фирмата се казва ауди, ако не знаете. та тия от бмв да не се бутат в а-група, ми е мисълта, няма да стане, а пък особено в завоя хич няма да стане да се конкурират с ауди

    Коментиран от #26

  • 23 ъхъ

    3 8 Отговор
    до всички разбирачи тука, първо седнете да прочетете кои са разликите между 4х4 за шосе и 4х4 за офроуд, пък после се изхвърляйте по форумите. в първата категория ауди нямат равни, факт и до днес

    Коментиран от #31

  • 24 Роко

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    между БМВ, Ауди и Мрецедес..... Ауди е най-небалансираната кола !!! Всъщност Ауди са само един красив дизайн и това е..... а тези Аудита , които са само с предно въобще нямам коментар!!!
  • 25 ИМАМ БМВ И МЕРЦЕДЕС

    13 4 Отговор

    До коментар #16 от "Драйвър":

    Много комплексари тук по форумите , като сте скъсани и не можете да си позволите хубаво БМВ , а карате 15-20 годишни много ясно ,че ще ревете. На 15 години БМВ е нормално да бъде на поне 800 000 км. а вие балъците ги купувате по на 160 000 км. и ревете тук ,че се чупят. Не са лоши колите ,вие сте балъци , да ги купувате и да ги карате , пък после не можели да ги продадат. Смешници. Сега някой ще напише след мен един комшия има ново и гори масло и т.н. или пък работя в сервиз ...... Само комплексари с бедни душици, не и при това не грамотни. За това ще карате кошници. Айде със здраве.
  • 26 Циганите Карат АЛДИ

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "Пиех":

    Да, а какво става с мантинелата на Нюрбургринг? Събирате ли средства за поправката след сблъсъка на Q7-цата?
  • 27 Чичу Ади

    6 2 Отговор
    Всяко БМВ е с около 100 кг. по-леко от предшественика си, а като погледнем 5-ца от 95-а и сегашната, то фактите говорят, че всяко ново е 100кг. по-тежко от предишното. Интересно ми е, как успяха да намалят теглото с толкова, като задвижването е усложнено и утежнено значително... Иначе не знам Ганя какви коли харесва и кара, но това че няма пари за нова кола е проблем само и единствено на него. От БМВ и не само са направили проучване на своите клиенти и са установили, че онези които си купуват нови автомобили, ги карат средно по 5-6 години. Защо да ги правят да издържат по 30 години като старите коли? А да, сетих се. Ганя няма пари за кола, но иска БМВ. Баровците унас ги карат втора ръка на 5 години, прошляците 4-та ръка на 15 години, мангалите ги взимат изгнили 20-25 годишни и ги погребват. Важно е да е турбогъзар.
  • 28 318i звяр на пътя

    4 7 Отговор
    От моето 318i по-добро нема - кеф ти на газчица, кеф ти убиец на мерцедеси и аудита, кеф ти задно. Абе, колата звяр е това, ви казвам.
  • 29 Реалност

    9 1 Отговор
    Както винаги е пълно с разбирачи които се опитват да расъждават и да вадят изводи за работата на инжинери които създават такива коли (е те тва винаги ме влудява). Извадете си главите от задниците и помислете, че с вашите гаражни познания неможете съдите дали ще е добре или не!!!
    Не съм фен на BMW но трябва да си призная, че колата е огън!!!(макар феновете на ауди сред които 70% са полуолигофрени няма да признаят качествата на такава кола)
  • 30 Реалност

    7 1 Отговор
    А за феновете на BMW забравих да спомена , че полуолигофренията е доста разпространена и сред вашите редици. Благодаря за вниманието!!!
  • 31 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "ъхъ":

    Тъй тъй ауди нямат равни сред европейските марки 4х4 - факт. Ще ти кажа само...СУБАУ бе галфон къде пропусна симетрикъл авд?
  • 32 хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    А я виж субару от кога е с автомат и 4х4. Кво всички тука разбирачи. Дай да видим колко са с коли във лизинг
  • 33 conservator

    4 5 Отговор
    Реално всички 4х4 автомобили са еднакви, независимо дали са командвани с компютър, ръчно или зацепват с масло или спирачка (ако ме разбирате) - всеки вариант си има своя начин за да мине през леда/калта. Единствената разлика е дали има Бавни скорости. Бавните скорости са по-важни от 4х4 -то. Затова вземете си Хонда ЦРВ и си карайте бавничко ;) и сигурно ;) удобната кола.

    Коментиран от #34, #39

  • 34 до conservator

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "conservator":

    Няма как да те разберем защото говориш пълни глупости ...
  • 35 Mercedes-Benz

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "гощо":

    Къде ги буташ тия недозавиващи преоблечени VW-ни при истинските автомобили? Когато Мерцедес и БМВ правеха спортни автомобили, тия от Инголщад Пиех още не ги беше замислил!
  • 36 conservator

    1 3 Отговор
    Е какви глупости говоря... уточни се. Прочети малко за различните системи и сам ще разбереш, че има две крайности - едната е колата се движи и може да завива (докато не срещне препятствие) , другата е - колата не може да се движи и не може да завива (освен ако не срещне препятствие). За да не изпадаме в крайности хората са измислили компютъра. Системата 4х4 управлявана от компютър ви помага и да вземете завоя, и да не се завъртите, тя прави разликата между некадърнато ви шофиране и околната среда. Една система е добра когата внася промяна, т.е. когато не е при еднакви други условия. Ако карате постоянно 4х4, няма да има сила която да ви помогне когато влезете в локва. Ако системата сама се включва тогава имаме добавена стойност. Затова БМВ са тръгнали по пътя на компютърно задвижваните колела, нещо в което са пионери. Само че колите са им ниски, затова хората си купуват джипове. А джип с предно предаване е кола която се движи лесно. Проблема на джиповете на БМВ е задното предаване.Затова и новите БМВ - та се отказват от задното предаване.
  • 37 conservator

    0 2 Отговор
    Между другото Мерцедес са така. те са с три отворени диференциала, а 4х4 става посредством ABS. Това е една много добра система. Май и новото БМВ ще е така.
  • 38 Тойота

    3 7 Отговор
    Dano naistina da ne e sushtoto ,che prednite m5-ci za ni6to ne stawaha.Neudobni grozni ,bavni, gorq6ti mnogo maslo i benzin,chupeshti se na vseki metur i nai-vajnoto interiora im be6e kato na fiat ot 80-te godini

    Коментиран от #40

  • 39 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "conservator":

    Наистина пишеш пълни глупости! Honda CRV е с една от най-нескопосаните 4х4 системи на пазара. Има много клипове в нета как това недоразумение не може да се справи с елементарни тестове за 4х4. Пък сравнено с друг японец като Subaru Forester, CRV изглежда като Трабант и човек започва да се чуди как инженери от такава иначе добра марка като Honda, са направили нещо толкова некадърно като CRV?!
  • 40 Аман от ганьовци

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тойота":

    Само да допълня #25 и неграмотни като теб.
  • 41 conservator

    0 3 Отговор
    хондата се справя с реалните ситуации . при описания случай в нета просто приемаш че не си с4х4 и толкова. Ама този вариант е малковероятностен. Аз говорих за принципа . honda и subaro имат еднакви системи. и двете са компютърно управлявани.

    Коментиран от #42, #43

  • 42 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #41 от "conservator":

    Защо продължаваш да пишеш лъжи? Subaru е със симетричен диференциал и е несравнимо по-добро от Honda.
    А да сравняваш CRV с доказани 4х4 системи като тези на AUDI и Subaru, е толкова нелепо, колкото и сравнението и с расов спортист като М5!
  • 43 Пешеходец

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "conservator":

    Не ми говори за CRV защото е дизайнерски грозен пластмасов леген за 60-70 хил. лв. Една Киа Спортидж го слага в малкия си джоб. Аман от фенчета на японски хладилници.
  • 44 conservator

    0 5 Отговор
    Поне двама висшисти са прочели поста ми. Всички системи 4x4 са добри. Въобще във физиката няма лошо и добро. Важното е какъв резултат искаме. Ако ви кефи задното предаване няма как да ви кефи и 4х4. Двете неща си противоречат.Иначе каруцата е типичен пример за 4х4 ППС което не се управлява от компютър и е постоянно 50/50.
  • 45 conseravtor

    0 5 Отговор
    Между другото като се спускате по инерция с колата пак сте 4х4
  • 46 Лансер Ево

    1 2 Отговор
    Nissan GTR 35 Nismo TwinTurbo . Та Бмв или Мерцедес ? :Д