17 Май, 2017 14:21 1 990 0

Митничари откриха златни накити за над 80 000 лева

  • злато-
  • накити-
  • граница
Митничари откриха златни накити за над 80 000 лева - 1
Снимка Агенция Митници

1 283 грама златни накити на стойност над 80 000 лева задържаха митническите служители на ГКПП "Лесово", съобщиха от митницата.

Контрабандните накити са открити при проверка на товарен автомобил, с турска регистрация, влизащ в страната от Турция. Шофьорът на автомобила, турски гражданин заявил, че не пренася ценности и валута за деклариране. Превозното средство е селектирано за пролъчване с рентгенова апаратура, при което е установена необичайна плътност в шофьорската кабина.

При последвала физическа проверка митническите служители откриват под леглото на шофьора, в чекмедже с хранителни продукти, укрити 6 кутии, увити в черно тиксо, пълни с изделия от жълт и бял метал. Открити са общо 286 обеци, пръстена, медальона, гривни, и синджира, с нетно тегло 1 283 грама.

Според направената от вещото лице експертиза, накитите са от 14-каратово злато на стойност над 80 000 лева.

Контрабандните накити и нарушителят са задържани. Задържано е и превозното средство, послужило за извършване на престъплението. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от Митница "Бургас", под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА