19 Май, 2017 09:10 13 977 16

Ти! Изчисти ли си FB-профила?

  • фейсбук-
  • компромати-
  • профил
Ти! Изчисти ли си FB-профила? - 1
Снимка: Факти
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Смутни времена настанаха за фейсбук-братството. И особено за тези негови представители, заемащи високи позиции в бюджетната сфера. Висши чиновници капят като зрели круши заради стари снимки с нацистки поздрави. Така изгърмяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Павел Тенев и Иво Антонов - директор "Социални дейности" в Министерството на отбраната. А столът на цял вицепремиер се клати, заради влизането му в обяснителен режим по темата. Той пък, докато опитваше да оправдае своя човек Тенев, взе че намеси не кое да е, а баш Бухенвалд в шеговит ракурс. И стана тя, каквато стана.

Роди се скандал, който стигна чак до еврейската организация "Шалом", остро осъдила поведението на вицето. А БСП, ДПС и "Воля" незабавно поискаха оставката на Валери Симеонов. Цветан Цветанов пък кърши ръце, че скандалът иззел заслуженото медийно отразяване на постиженията на новия кабинет. Кога се заклеха, кога извадиха постижения и те. Но, нали всеки гледа от своята камбанария. Сега всички тръпнат, какво ще кажат в Брюксел.

И всичко тръгна от една снимка в социалната мрежа. От преди 9 години. Можем да си представим какво се случва сега из министерства и агенции. Цари шок и ужас. И масово почистване и закриване на фейсбук-профили. От страх. Пушенето по балконите е намаляло драстично, заради ценното време, което може да се използва за изпиране на личните спомени.

Така че, братя и сестри, умната. Ако имате някакво сериозно намерение за политическа кариера или чиновническо издигане, първо си изчистете компроматите от личните профили. Скоро избори не се очертават, така че вие имате достатъчно време. За разлика от действащите. Всеки ден, малко по малко, докато си отдъхнете.

Търсете старите си постове по ключови думи - "мигранти", "бежанци", "цигани"/тук проверете и "роми"/, "Хитлер", "Динко", "соросоиди", "рубладжии" и пр. И трийте без колебание. Нищо, че могат да ви изглеждат напълно безобидни мнения. Така си мислите. Махайте ги, да ви е мирна главата. Ако някога под влияние на увеселителни напитки сте се умилили от съдбата на клетата ни Татковина и с гордост сте нащракали "България на три морета" над портрет на Даме Груев, трийте особено безкомпромисно. В един момент може да се окаже, че имате териториални претенции към съседни и не чак толкова страни. И да вкарате страната в международен скандал.

По отношение на личните снимки също бъдете прецизни и не подценявайте всички възможности за тълкувания. Ако сте се тагвали от концерт на Миле Китич в "Армеец", заличете този аспект от миналото ви, тъй като шансът да ви обявят за завършен простак или сърбоман, когато му дойде времето, е огромен. И най-добре компенсаторно се тагнете от Софийската опера - може и да не ходите до там. Напишете, че се чувствате зашеметяващо в компанията на "Мадам Бътерфлай" и толкова. Не влизайте в дискусии.

Ако миналото лято сте метнали две пържоли на промоция на скарата /също от промоция/ в задния двор и сте увековечили събитието, не забравяйте, че близо три милиона българи мизерстват. И ако, дай Боже, един ден оглавите отдел в някое министерство, могат да ви изкарат безобразен циник, който пирува, докато нацията гладува.

Изтрийте и снимките с вашата законна половинка. Колкото и да са ви скъпи. Докато се докаже, че това е тя, половин България вече ще е убедена в обратното. Нали видяхте, че и президентът Радев трябваше да се обяснява...

Ако смятате, че вече сте се омазали до ушите с непремерени изказвания и нямате шанс да ги изчистите, просто си закрийте профила. Да, знаем, че там са ви единствените снимки от Халкидики и кръщенето на племенника. Политиката иска жертви. Какво тук значи някакъв си профил...


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BGman

    64 7 Отговор
    Евала, страхотна статия. Тия евреи и родните дупедавци ще ни затрият.

    Коментиран от #7

  • 2 Бай Гейтс

    77 0 Отговор
    Веднъж качени, снимките във фейсбук нямат триене. Остават си завинага в сървъра и на разположение на АНС и ФБР, дори и вие вече да не ги виждате.
    Въпросът е защо качвате толкова лична информация там. Банките обменят ли лайкове за левове!?!

    Коментиран от #14

  • 3 гост

    38 2 Отговор
    Тук все още имаме доста ниски изисквания към това как трябва да изглежда и да се държи един политик или държавен служител. В старите демокрации ако някой се прояви като не достатъчно ценностна личност, никой не гласува за него и той и партията, която представлява биват изолирани от избирателя.
    Тук и да заснемат някой кмет как пристига с джипа за 200 хиляди в някоя чалготека и започва да хвърля салфетки и да гърми с пистолета в тавана - надали ще има особено голям отпор в обществото. Всеки ще си каже: "еми и аз да съм на негово място и аз ще си правя кефа, какво толкова е станало?".

    Коментиран от #4

  • 4 Гост

    22 1 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Матриала, човече! Много точно.
  • 5 Нямам

    7 3 Отговор
    Аз нямам.
  • 6 Хайко

    14 1 Отговор
    Ееее браво...страхотна статия!!
    Хареса ми! Евала г-н Ганев :)
  • 7 Дон Тони

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "BGman":

    Не се евреите а нашият калпав материал

    Коментиран от #10

  • 8 mediator37

    15 3 Отговор
    Изчистих си пистолета.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 azzzz

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Дон Тони":

    във всяко общество има утайки, това което еврейте правят е да разбъркат водата че да се вдигне утайката
  • 11 Яни

    13 0 Отговор
    Просто живейте така, че да не се налага да триете (криете) нещо. А иначе, да просто изтрийте профила си...
  • 12 Друг гост

    7 1 Отговор
    А някой ЧУЛ ли е Валери Симеонов да казва нещо подобно. Аз не съм. Питал съм познати ама и те не са. По телевизията показаха снимка на Симеонов и изписан цитат. Защо не пуснат на запис неговите думи. Снимките на Тенев са отпреди 9 години и са от музей на восъчните фигури а не от Бухенвалд. Много евтини номера.
  • 13 ГЕРБ

    12 0 Отговор
    Aз отдавна изтрих проклетия фейсбук!
  • 14 Ироничен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бай Гейтс":

    Публикувано във факти.бг: Въпросът е защо качвате толкова лична информация там.
    Някакъв вид дигитален ексхибиционизъм ги гони.
  • 15 Боби

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако миналото лято сте метнали две пържоли на промоция на скарата /също от промоция/ в задния двор и сте овековечили събитието, ...........................................................
    Пише се увековечавам ...
  • 16 Кака Гинка

    3 0 Отговор
    Да,голяма свобода на словото царува!Лавираш из граматикта като пиян из кьорсокаците,само и само да не настъпиш някого по мазола.А обидчивите са на всяка крачка и се хващат за всяка думичка.И винаги имат повече права от теб.Кой ли я въведе тая дУмокрация?