19 Май, 2017 14:05 1 967 5

ДБГ: Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите

  • тол-
  • система-
  • камера-
  • поръчка
ДБГ: Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите - 1

"Движение България на гражданите" призовава премиера на България Бойко Борисов да спре поръчката за ТОЛ системата, която беше обявена вчера. Краткият срок от 1 ден, даден от Агенция пътна инфраструктура, нарушава принципът на равнопоставеност на участниците и свободната конкуренция и е ясен знак за предизвестен край на поръчката.

Обявяването на обществена поръчка за повече от 200 млн. лв., чийто срок е само 24 часа, е продължаване на корупционните практики в АПИ и нагласяне на обществената поръчка за конкретен изпълнител. Като ръководител на изпълнителната власт Премиерът е отговорен за прозрачното управление на държавата и трябва да поеме отговорност. Ако поръчката не бъда спряна, това е ясен знак за нагласен резултат.

Припомняме, че само в последния месец Агенцията беше замесена в няколко големи скандала, свързани със съмнения за корупция, сред които "Пътят на любовта". Прокуратурата трябва да се самосезира и да влезе в АПИ, за да провери по какъв начин са били възлагани обществени поръчки за строителство и пътни ремонти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да ве да

    17 0 Отговор
    Искат сам да си спре кранчето !?!??
  • 2 Гост

    6 4 Отговор
    Кои бяха тия ДБГ,че не мога да се сетя?
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    Ако платя ТОЛ такса и счупя колата в дупка , кой плаща ремонта?

    Коментиран от #4

  • 4 onq s konq

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Е как кой-майстора,който ще ти оправя колата!
  • 5 Кали

    5 0 Отговор
    Тези от АПИ ни смятат за идиоти!До кога ще търпим?