Last news in Fakti

26 Май, 2017 20:00 9 602 11

Аз съм мъж и съм феминист

  • феминизъм-
  • мъже-
  • жени-
  • семейство-
  • връзки-
  • изповед-
  • мнение
Аз съм мъж и съм феминист - 1
Снимка: Shutterstock

Феминизъм (съществително име): изповядването на правата на жените на базата на равенство между половете.
Звучи като нещо, с което всеки би съгласен, нали? Тези мъже смятат така. Те отхвърлят идеята за онзи стереотип феминацисти, които не се борят за равенство, а за пълна сила на жените над мъжете. В интерес на истината, аз също я отхвърлям. Но господата по-долу обясняват защо казват „Да“ на феминизма.

1. Аз съм мъж и феминист, но се притеснявам да го споделя с повечето си приятели, защото не знам как биха реагирали.
2. Аз съм мъж и ми е писнало от стереотипи. Мъж съм и ми писна да ми казват „да не си показвам чувствата, защото е женско“, когато ми се случи нещо лошо и съкрушително.
3. Аз съм мъж и ми е чудно как толкова много мъже мразят феминизма. Жените не биха се борили толкова много за равни права, ако не са им били отнети на първо място. Сега си плащаме за това, което мъжете в историята са направили.
4. Аз съм мъж и съм феминист, защото това жените да имат равни права не ме плаши, радва ме.
5. Аз съм мъж. Ако се срещах с жена, която не е феминист, бих скъсал с нея. Много жени са накарани да мислят, че са предмети, които трябва да се използват. Не искам да съм с някой, който мисли така.
6. Аз съм мъж и феминист. Отгледан съм от самотна майка, така че да знам, че има мъже, които се отнасят зле към жените ме отвращава.
7. Аз съм мъж феминист, защото смятам, че поне 90% от проблемите на мъжете идват от сбърканите представи на обществото за ролите на половете.
8. Като мъж се нуждая от феминизма, защото се чувствам притиснат от обществото да бъда онзи типичен агресивен мъжкар, който изпитва само злоба и гняв. Аз не съм такъв.
9. Аз съм мъж и феминист. Жалко е, че огромна част от обществото дори не знаят определението за феминизъм, а съдят жените преди да го разберат. Ние всички искаме равенство.
10. Толкова ли е грешно да си мъж и феминист? Как може да не се чувстваш зле като разбереш как определени култури се отнасят към жените?
11. Дразня се, когато ме осъждат за това, че съм феминист. Би трябвало да мога да се боря за правата на другите, без да ме критикуват за това.
12. Не искам дъщеря ми или която и да било друга жена да се чувства неспособна да прави нещата, които всеки друг може.
13. Феминист съм, защото всички проблеми, заради които мъжете активисти се оплакват са породени от патриархата.
14. Съвсем открито мога да заявя, че съм феминист. Обичам жените и ги подкрепям. Някои от най-силните хора, които познавам и имам в живота си са жени.
15. Аз съм феминист, защото не познавам дори една жена, която да не е изпитала сексуален тормоз или обида по някакъв начин. Нито една.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бивш

    18 4 Отговор
    аз бях феминист, докато не разбрах, че това е движение на омразата


    към края на 2016 в западния свят над 95% от жените са "ЗА" равни права, но под 7% се определят като феминистки.... защото видяха какво се случи на приятелките им
  • 2 корекция

    31 13 Отговор
    Моля думата "мъж" да се замени с "гей" в цялата статия за да си дойдат нещата на мястото !
    Без да се приема, като обида към гейовете !
  • 3 бивш 2

    26 3 Отговор
    да поясня още нещо: не е необходимо да си феминист за да се държиш с уважение към половинката си
  • 4 Zax

    22 4 Отговор
    Силно се съмнявам този текст да е писан от мъж. Едва ли има някой останал на който да не му е ясно, че феминизма не се бори за равни права.
  • 5 Ламбо

    21 6 Отговор
    Няма как да има равенство между половете, защото нито мъжът може да ражда деца, нито жената има мъжката сила.Просто не става и не може да се рита срещу природата.Ако това беше възможно, то просто щеше да се случи за толкова хиляди години, откак съществува човека.

    Коментиран от #6

  • 6 гост 2

    9 21 Отговор

    До коментар #5 от "Ламбо":

    Пишете абсолютни ГЛУПОСТИ! Тук не става въпрос за идентичност между мъжкия и женския човешки индивид, А ЗА РАВНИ ПРАВА! Например- има лекари мъже, но има и лекари - жени. Има адвокати- мъже, но има и адвокати- жени. Честно казано, на мен ми писна мъжете в този форум да ме възприемат не като хетеро жена, а като гей, само защото имам нормално логично и аналитично мислене. Със задачата “ да вкарат българите в правия път“ се заеха руските тролове, които нонстоп пропагандират, че жените в България сме само к*рви или прос*итутки, че сме невежи, необразовани хора и изпадат в потрес и ужас, когато им напиша, че съм семейна хетеро жена- просто считат, че една жена не може и не трябва да бъде умна и интелигентна и че такава българка не съществува...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гощо

    5 9 Отговор
    Мдааааа по наще ширини феминизъм мЪ друг път!!! Има си мечтаят за феминизъм особено в Перник!
  • 9 Кметон

    26 3 Отговор
    Всички са феминистки, докато не дойде време да се плаща сметката.

    Коментиран от #10

  • 10 Бобчо

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Кметон":

    Тъкмо да го напиша и аз, точно, кратко и ясно с едно изречение и изненада .... последният коментар като мисълта ми, но написан от теб ;)
  • 11 омерзен от феминизма

    11 12 Отговор
    Коментар №2 те е определил най-точко какъв мъж си. Патриархатът е доказал съвършенството си пред днешната простотия с феминизма. Като система, патриалхалната има способността да събужда инстинкта за самосъхранение на обществото, докато феминизма действа рарушително и самоунищожително. Няма такова нещо, мъже и жени равни!!! Никога не са били равни, и никога няма да бъдат. За да го има живота на планетата, съществуват йерархични закони, които осигуряват неговото продължение. Женската роля при човеците е определена от природата. Жената е създадена само за продължението на човешкия род, и с това се изчерпва нейното предназначение. Светът в който живеем днес е създаден от мъжете и е за мъжете. Жените са само средство, за репродукцията на мъже, които са много по-стойностната половина от човечеството. Феминизмът предизвиква само омраза към жените и ще настъпи момент в който всички жени скъпо ще си платят (дори и нормалните не-феминистки) заради тази простотия с равенството. Жена може да е равна на мъжа, само ако мъжът и разреши да бъде такава, след като я е избрал за своя, което само по себеси говори за висше и нисше положение. Безобразната цензура с анти-мъжка политика от медиите ще изиграе лоша шега на жените. феминизмът е кауза пердута!