3 Юни, 2017 17:13 2 973 7

Изненада! Бистришките тигри се намърдаха сред елита (ВИДЕО)

  • витоша-
  • бистрица-
  • нефтохимик-
  • първа лига-
  • отбор-
  • футбол-
  • група а

Отборът на Витоша (Бистрица) победи с 1:0 Нефтохимик в баража за Първа лига

Изненада! Бистришките тигри се намърдаха сред елита (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА

Сензационно отборът на Витоша (Бистрица) влезе в Първа лига. Тигрите надвиха съперниците си от Нефтохимик с 1:0 в баража за Първа лига, като за първи път в своята история ще играе в родния елит. Тимът на Костадин Ангелов надделя с гол на Офоте Пол в 57-ата минута на "Трейс Арена" в Стара Загора.

В герой на вечерта се превърна Пол Отофе, който вкара единственото попадение в 58-ата минута.

За Витоша това е историческо постижение. Досега тимът никога не се е подвизавал сред най-добрите, пише "Блиц".

Изненада! Бистришките тигри се намърдаха сред елита (ВИДЕО)

След предпазливо начало и първоначално разузнаване. Двата тима се вкопчиха в здрава битка по всички части на терена. Интересните положения пред вратите обаче, липсваха преди почивката. В 21-ата минута, след центриране от корнер, Яни Пехливанов прати топката във вратата на Витоша. Голът обаче бе отменен заради нарушение в атака на Хазуров.

Между 24-ата и 30-ата минута тимът на Нефтохимик стигна до няколко мелета пред вратата на съперника, но без никакъв резултат.

Фатална за бургазлии се оказа 58-ата минута. Пол Отофе засече с глава отлично центриране от дясното крило на Стоянов и прониза безпомощния страж Янко Георгиев — 0:1!

До края на срещата гостите не успяха да постигнат нещо, освен няколко разбърквания пред Василев и се разделиха с Първа лига.

Витоша стана едва вторият отбор от село, участник в елитната ни дивизия. Единственият досега е Олимпик (Галата), който през 1997/98 година играе в „А“ група.

Отборът на Конелиано (Герман) е печелил бараж за влизане в елита, но не участва в него, тъй като преотстъпи лиценза си на Черноморец Бургас — София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Народа

    11 5 Отговор
    Като видите попадналия футбол в България, ви става ясно и самата държава ква е
  • 2 Ярослав Станчев

    18 4 Отговор
    Начи догодина ще са шампиони.......ако тиквата е още на власт де.

    Коментиран от #7

  • 3 Боко

    14 2 Отговор
    Бате Бойко ще влиза 10 минути преди края, ще му подават в изгодно положение сам срещу вратаря, който ще се мята в обратния ъгъл при всяка изпълнена от него дузпа :D
  • 4 кашат

    12 2 Отговор
    Догодина в Шампионска лига а Боко голмайстор на шампионата с рекорд от 35 преизпълнени дузпи и общо 6 вкарани гола ;)))
    Обаче не е смешно, .аси и държавата щом Боко и е премиер !?
  • 5 Уесека

    3 2 Отговор
    Дербито за догодина е ясно Тигрите срещу Микре.
    Съдията ще е педераСС, а съдийството поръчково, гол от засада, загубихме под диктовката на някой си от БФС, който пък слушал собственика на фирма БИОххТ. Пак жалка картина, но пък в края на сезона Уесека ще се похвалят, че са шампиони по посещаемост на мачовете си и за догодина ще гонят трипъл + групова фаза на Шампионска лига.
  • 6 ААА

    1 0 Отговор
    Е поне няма да ги мислим за транспорта , като играят един ден в Шампионска Лига. Нали ги возят в правителственият самолет.
  • 7 Засрами съ

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ярослав Станчев":

    На "тиквата" трябва да целувате ръцете и краката, щот ако не е той да ви чисти л..ната ........... на хартия всички българи сме много умни и знаеме всичко ама после никой не прави нищо