12 Юни, 2017 16:09 3 137 0

Ограбен продавач на банани получи огромно дарение (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • дарение-
  • безкористност-
  • милосърдие-
  • старец-
  • ограбен-
  • продавач на банани-
  • индонезия-
  • интернет потребители

94-годишният продавач на банани останал без пукната пара, след като бандити му взели всичко и го зарязали на пътя

Ограбен продавач на банани получи огромно дарение (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: Фейсбук

Възрастен продавач на банани, който бил ограбен от безсърдечни бандити, получи огромно дарение, събрано от съпричастни интернет потребители в Индонезия, съобщава Би Би Си.

94-годишният Суратман бил спрян на пътя от двама мъже, които поискали да си купят банани и го помолили да се качи в колата при тях.

Но когато старецът влязъл те го накарали да изпразни джобовете си и след това го изхвърлили на пътя.

Той останал без пукната пара, след като бандитите взели всичките му пари — повече от 1 млн. рупия (80 долара).

Ограбен продавач на банани получи огромно дарение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Историята на отчаяния старец бе разказана във видео, публикувано от Томи Реза във Фейсбук. От тогава г-н Суратман печели симпатиите и съчувствието на онлайн потребителите, които докоснати от тъжната му история започнаха да събират дарения за него.

В публикацията си Реза казва, че продавачът на банани му разказал как смятал да използва откраднатите пари, за да купи нови мебели за честванията на фестивала "Ейд ал-Фитр" по-късно този месец. Но след като загубил парите си, сега той не може да помогне с нищо на своята общност на остров Суматра.

Ограбен продавач на банани получи огромно дарение (ВИДЕО+СНИМКИ)

Томи Реза разказа пред Би Би Си как случайно се натъкнал на обляния в сълзи старец, докато минавал през острова. "Случи се така, че бях в района, когато видях един човек да вика за помощ."

След срещата си с г-н Суратман, Томи Реза споделил тъжната му история със своите приятели в социалната мрежа и те започнали да я разпращат на всеки свой познат, с молба да помогнат на отчаяния човек и да съберат изгубените от него пари.


.

"Много хора от Ямби и дори отвъд океана, от места като Хонконг и Малайзия, се свързаха с мен, за да ме питат къде могат да дарят пари", разказа той пред британската медия.

Откакто публикацията с апел за помощ, се появи в социалната мрежа, хора от близо и далеч непрестанно изпращат пари и към момента даренията са достигнали сума надхвърляща многократно откраднатата сума от възрастния продавач. Интернет потребителите събрали повече от 37 милиона рупии, а по-късно местният управител дарил от себе си още 5 млн. рупии като освен това купил всички банани на стареца.

Реза е дал парите на г-н Суратман и публикува снимки от момента, в който му ги връчва.

Ограбен продавач на банани получи огромно дарение (ВИДЕО+СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА