Last news in Fakti

14 Юни, 2017 11:24 41 951 87

Депутатите пуснаха КАТ да дебне от храстите

  • кат-
  • знак е 24-
  • скорост-
  • контрол

От ДПС поискаха управляващите да оправят пътищата

Депутатите пуснаха КАТ да дебне от храстите - 1

Със 165 гласа "за”, нито един "против” и 26 въздържали се парламентът прие на първо четене промени в Закона за движение по пътищата, с които да бъдат премахнати знаците, оповестяващи, че снимат камери.

В мотивите на вносителите от ГЕРБ се казва, че когато шофьорите са уведомени чрез поставянето на знак пред полицейския автомобил, оборудван с автоматизирани технически средства или системи (АТСС), те намаляват скоростта само в зоната и след това продължават движението си с превишена скорост.

По този начин се губи възпитателният ефект върху всички водачи, които развиват чувство за безнаказаност и това води до катастрофи с жертви, подчертават управляващите.

Един човешки живот да спасим със закона, си заслужава да го приемем, заяви Цветан Цветанов, който е основен вносител.

Премахването на пътния знак, обозначаващ камерите, е стъпка в правилната, заяви по време на дебатите Николай Александров от „Обединения патриоти”, които подкрепят промените.

Според него Народното събрание не може да си позволява да прави закони, които да важат само в определени участъци, тоест само в някакви изключения.

"Един закон трябва да важи за всички и макар и да ми е болно да го кажа, Законът за движение по пътищата е един от най-нарушаваните от българските граждани. Има нещо, което е над всички нас, независимо от цветовете на политическите партии – това е човешкият живот”, допълни Александров.

В комисия подкрепихме промените в Закона за движението по пътищата, ще ги подкрепим и в зала, заяви и Николай Тишев от „БСП за България”.

Той подчерта, че освен премахването на знаците за камери законопроектът предвижда завишаване на санкциите за собственици на автомобили, които го предоставят на неправоспособен водач.

„Въпросът, който възниква е следният – решават ли тези промени всички проблеми на водачите по пътищата, било то републикански или общински. Отговорът е не”, добави Тишев.

Според него е нужна промяна в цял пакет от закони. Той даде пример с необходимостта от промени в НК и НПК и обоснова необходимостта от налагане на по-крути мерки срещу нарушители, причинили телесна повреда на пътя.

Може да се премахне от Закона за административните нарушения и наказания изискването наказващият орган да издирва последния адрес на нарушителя, когато не е открит на постоянния си адрес, поиска депутатът от левицата Красимир Янков.

Този закон днес е безполезен. Този закон е прибързан и не решава обществените взаимоотношения. ДПС ще се въздържи на подкрепи този закон в този си вид, заяви обаче Рамадан Аталай.

Той се обърна към вносителите с думите:

„Няма да намалите жертвите. Няма да намалите онези шофьори, които ще намалят скоростта, когато има камера и след това ще я увеличат. Наблягайте на безопасни и комфортни условия за движение по пътищата. Оправете пътищата”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Obektiven

    100 15 Отговор
    За какъв върпитателен ефект говорим? Всяка нормална европейска държава си има знаци за камера, само тук искаме да сучем пари откъдето е възможно. Проблемът не са камерите, а това, че почти всички си купуват книжките и не се интересуват от нищо. Отделно благодарение на Бойко Борисов, полицаите останаха без никакви права и никой няма уважение към тях вече. Е, сега като се направите на "възпитатели" ще си напълните гушите. Сефте.

    Коментиран от #12

  • 2 имаш избор

    32 19 Отговор
    Предлагам - служителите на КАТ да поставят задължително електронни ограничители на скоростта в всеки автомобил навлизащ в населено място на 40 км/ч. На излизане от населеното място - 90 км/ч и при навлизане в магистрала - 120 км/ч.
    Така които измислят тези закони ще се победят във "Войната по пътищата". Пълни смешници.

    Коментиран от #13, #81

  • 3 Спас

    51 49 Отговор
    Спазвайте си правилата и знаците и няма да ви притесняват камери в храстите, но бай Ганчо е свикнал да е тарикат, да кара като луд, ако има КАТ, някой да му пресветне, да мине като на погребение и после айде пак газ...
  • 4 Public Owner

    80 2 Отговор
    Корена на проблема е ниският стандарт на живот, който е повредил психиката на българина. Бита определя съзнанието, а когато те ограничават и държат беден и то по-лошото в същият момент има мутри които си правят каквото искат - визирам мафията в политиката и всичките псета около тях, е то тогава няма как да няма комплекси по пътя, бързо каране и т.н. За да се решат много от проблемите на България трябва да се изравни стандарта на живот - цената на труда, това е проблема. Имаме изкуствено нисък стандарт на живот, заплатите са неадекватно ниски което поражда кум непоправими последици и поврежда психиката на хората.

    Коментиран от #21

  • 5 коки

    109 4 Отговор
    Из Европата слагат знаци за камери там, където трябва да се кара бавно, за да няма инциденти, скоростта е ниска - инциденти няма.
    Бг полицията - премахва знаците за камери, защото хората намаляват скоростта и не можем да ги глобяваме. Съответно не гледаме да се спаси човек, а да взимаме парички.
    Евалата!

    Коментиран от #11, #23, #79

  • 6 onq s konq

    56 2 Отговор
    Нормално , все пак от утре започва туристическия сезон по морето трябва да има плячка .
  • 7 релист

    24 2 Отговор
    Ставам катаджия!
  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    25 13 Отговор
    Купете си радарни смутители или заглушители и си карайте кои как сметне за добре
  • 9 ББуда мъдреца

    51 6 Отговор
    Отново отвориха"хранилките" !!! Благодарете на ББ за безмерната му мъдрост и интелект! Може с цялото си сърце да се гордеете, че го избрахте за, кой ли път и той не закъсня да ни го начука на всички!
    Не съм против борбата с идиотите по пътищата дори напротив, но точно с тези мерки единствения резултат е че катаджиите, ще позабогатеят , евентуално в хазната, ще влезе някой лев и толкова. Джигитите пак, ще си карат,трепят и плащат да се отърват!
    Проблемът е в съдебната система и изпълнението и изтърпяването на наказанията и то да е за всички, но както знаем точно в тази държава това няма, как да стане. Затова дай да брулим сливата за още джанки и дреме ни за дървото.
  • 10 Фитипалди

    68 3 Отговор
    Същата история,като с ФАРОВЕТЕ.Те катастрофите се увеличиха,ама глоби да има!!ефект-НУЛЕВ!!

    Коментиран от #22

  • 11 куркапан

    44 4 Отговор

    До коментар #5 от "коки":

    Много точно казано, идеята на този закон е "капан" да вкараме водача в клопка и да го отръскаме финансово. Има хиляди безмислени ограничителни табели с храсти околотях, така че клопките са готовисегасамо ги правим законови!
  • 12 Бат Ваню

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Obektiven":

    Абе.... има нещо за възпитателния ефект... дет се вика трее си култивация ... ха ха ха.... ама навсякъде в Европа има предупредителни знаци. Нещо повече... На стария телефон имах една програмка дето ме известява къде има камери ... (Тя е много популярна в щатите) иначе с лапането на катаджиите свърши... може да има единични случаи но..... и те ше се дисциплинират.... ха ха ха....
  • 13 avera

    31 4 Отговор

    До коментар #2 от "имаш избор":

    Може да ограничим автомобилите и на 10 км в час в населените места и на 50 км/ч извънградско. може и директно да забраним автомобилите, за да може всеки пенсионер да пресича директно през даден булевард вместо да използва подлезите. Хората трябва да разберат, че войната по пътищата се води главно от неописуемите дебили, които сядат зад волана след като са пили "една бира". Войната се води и от "инспекторите" на ДАИ и т.н. Те всъщност инспектират главно колко им е празен джоба, след което го запълват срещу шофьорски книжки. Трябва да се гонят последните две причини, а на нарушилите така или иначе безумното ограничение от 40 км/ч на прав път.
  • 14 Николай

    23 1 Отговор
    Дългосрочен възпитателен ефект не може да няма! Като те "сурвакат" няколко пъти започваш да се замисляш как да караш. Проблемът е, че като знаем как се прилага Закона "у нас" ще се получи "България на 2 скорости", т.е. едните ще пълним бюджета (каквато е целта всъщност), а за нарушителите връзкари ще се обаждат да им анулират глобите...
  • 15 Road

    31 5 Отговор
    С този закон се цели само и единствено пълнене на джобовете на катаджии и политици. Имам познати в системата работят в 1-во Районно в Петък вечер дежурните катаджии трябва да изкарат 1к за дежурния диспечер дали са изкарали това не е негов проблем, НО те изкарват даже и по повече. От тези 1к за диспечера 50% отиват по нагоре в веригата като партиини дарения и тн. Това важи и за разни пласьори който снасят на куките , а куките снасят на своите началници, а те на свой ред снасят на оправляващата партия. И дали пряко или косвено но като платите рушвет 50лв поне 5-10лв стигат идо ГРОБ и Б.Б.
    Всички знаят схемата малциня я казват на глас.

    Коментиран от #24

  • 16 Андре

    12 1 Отговор
    До кога ще чакаме ? Да видим кога ще започнат курсове в училище, кога ще пуснат по телевизията образователни предавания ? Ето сега ще има пари от капаните в разгара на сезона....Обсъждат, ама само това дето ги устройва. Всички са заедно, дебатите са цирк за отвличане на вниманието... а и най-важното да разделят народа...щот нали сме голяма държава...
  • 17 Кобрата

    18 7 Отговор
    Дреме ми на дедовия, радар детектора ми постоянно е включен и си бузя, с поне 20 км отгоре и като вземе да пищи намалям веднага и нямам нито един акт
    Един хубав дететктор струва около 400 лева, а в последствие спестява хиляди левове от глоби
    Пък и в България не са забранени, другият вариант е да си вземете GPS с предупредителни карти, които вършат същата работа като радар детектора...

    Коментиран от #34

  • 18 ТОЛ

    15 3 Отговор
    Честито узаконяване на рекета по така наречените пътища и магистрали! Който шофьор знае защо са "така наречени". Берекет версим другари катаджии, само внимателската ... банкнотите не в палката, че това ималките деца го знаят!
  • 19 селянинотобеля

    12 3 Отговор
    Никакви знаци, какви европейци, всеки полицай в храстите да дебне за нарушители,плащане на място с касова бележка и без, на всяко кръстовище ограничение на скорост 60 км и след него, и да сменят табелите по митническите пунктове от Р България на Абсурдистан
  • 20 Найденов

    20 2 Отговор
    Зощо не глобяват и чуждите шофьори а
  • 21 Max

    2 8 Отговор

    До коментар #4 от "Public Owner":

    Че за какво да се дават по-големи заплати за продукция, която не е конкурентно способна. Не знам някъде да се пребиват заради българска стока. То ние и какво ли произвеждаме. А като искаш стандарт бачкай повече или бягай в чужбина. Ама и там се бачка и то много повече от тук
  • 22 Реалист

    23 1 Отговор

    До коментар #10 от "Фитипалди":

    Имаше ефект - започнаха да се продават повече крушки
  • 23 Густо Майна

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "коки":

    Ама много точно! Адмирации!!! И най-гадното е, че работата на цялата частна фирма "Българска държава" АД - холдинг е свързана само с това. Безброй методи за "законно" богатеене на гърба на все по-бедния "служител"!

    Коментиран от #37

  • 24 Max

    2 3 Отговор

    До коментар #15 от "Road":

    Тебе май много те Апе кучето. По-голяма глупост не можа ли да измислиш? Айде понапъни се повечко. Само внимавай да не скъсаш някой менискус.
  • 25 сакраблю

    39 1 Отговор
    Като сте седнали да махате знаци, махнете и тоя за винетките. От него няма смисъл, защото с всяка изминала година пътищата стават все по-лоши и по-лоши.
  • 26 Бай Димитър

    7 2 Отговор
    Ашкоолсун, машала, бравос , хвала и т.н.! Дето рекла поговорката : - Всичката работа Мара втасала /свършила/ само задника си не попощила, та и таз поправка ! Пък иначе всички видят , че дереджето по пътищата от ден на ден е добре, но от година на година става все по-зле ! Ама то има и друга поговорка дето обяснява всико : - Кога крастав те чеши и въшлив те пощи - изцеление не чакай! Туй тя !
  • 27 Петьо

    30 0 Отговор
    Проблема не е в камерите, а в това колко са обективно поставени ограниченията. Не може всеки,който има бензиностанция, ресторанче и др. заведения да си "купува" знак за ограничаване на скороста. Не е редно да има ограничения на всяко кръстовище на първокласен път. На маршрут от 400 км имаш 100 ограничения, че кого ще стигнеш да крайната точка.
  • 28 катаджия

    20 5 Отговор
    Колкото и да мразя ДПС, в този случай са прави...
  • 29 Ники

    28 3 Отговор
    Според мен хората не се трепят заради високата скорост , а заради некадърни водачи и скапана инфраструктура но тук е въпрос е много прост ... Колко глоби пишехме преди да сложим знаците ... Много повече .. значи какво правим ? Махаме ги знаците ? Повече фишове повече парички в хазната. Хайде сега някой да кара след премиерската кола и да снима да видим спазва ли Б.Б. ограниченията , че уж пред закона всички са равни
  • 30 застраховка

    12 1 Отговор
    Защо всички се правят на ущипани и не вземат малко пример от вече уредени държави. От много години застрахователно д-во Алианц предлага по - високи застраховки за нови шофьори и тези, по чиято вина има ПТП. Така е в Европа; за САЩ - не зная, но това работи!!! Когато тръгнеш да плащаш по 2-3000 лева годишна застраховка, ще си помислиш дали да хвърчиш по пътищата или ще трепериш за спазването на всеки знак и значенце. Пак ли ще откриваме топлата вода?

    Коментиран от #87

  • 31 Иво

    9 23 Отговор
    Абе как така само аз не съм възмутен? АААА, то било, защото си спазвам ограниченията. Не да махнат знаците, а мерките трябва да са ДРАКОНОВСКИ. Превишаваш - дебела глоба, не плащаш, колата на трупчета, докато не си платиш. И ще има ефект! Писна ми само аз да си спазвам ограниченията. Те са сложени за това, за да се спазват, ама нали бай ганя си мисли, че винаги е по , по , най...

    Коментиран от #32, #41, #82

  • 32 Реджеп Ивредик

    19 3 Отговор

    До коментар #31 от "Иво":

    Един път няма да спазиш някое ограничение и ще те хванат и дано те голбят с хиляди левове каун такъв.Такива като почнат на моралисти да се правят са най смешни ясно е ,че трябва да се внимава по пътищата и да не се кара с превишена скорост или по опасен начин,но тук говорим за обичайните заяждания на дребно.

    Коментиран от #33

  • 33 Иво

    4 12 Отговор

    До коментар #32 от "Реджеп Ивредик":

    Колега, гледам само ти се заяждаш. И да, писнало ми е от "тарикати" дето нямат 2 лева в джоба и са изтръскали всичката рода, та да купят 15 годишния кош и вече са състезатели... От такива страдат и пешеходците и такива като мен , дето си спазват ограниченията. А ти си карай с колкото си искаш, но гледай като залепнеш за някой стълб , да не вземеш и някой невинен със себе си...
  • 34 Kolio

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кобрата":

    Кобра, какъв антирадар препоръчваш?

    Коментиран от #56

  • 35 БМВ

    17 0 Отговор
    Сега ще ви кажа нещо за войнатапо пътищата... карам си аз БМВ-то с 20-30 км в час в кръгово кръстовище и съм в най дясната лента а един бакшиш е в дредната и решил че на всяка цена трябва да завие на дясно и ме удари в задната броня.Интересно той като е карал курсовете дали инструктора му е обяснил че така се прави или е платил и не ги е карал ,незнам и не става дума за някаква висока скорост за да кажеме ,че скоростта е виновна.Виновна е олигофренщината и непознаването/не гледането на знаци правилник и тн.

    Коментиран от #42

  • 36 Гласа на разума

    18 7 Отговор
    Мисля, че е време за референдум.
    1. За и против камерите за следене на скоростта?
    2. За и против ограниченията за скорост?

    От къде на къде някакви катили ще ми опредлеят правилата в моята държава? Нека народа реши....
  • 37 Лост

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Густо Майна":

    Само да те поправя, не е "АД" ами "ЕООД".
  • 38 Аяжо

    11 0 Отговор
    Сложете на опасните места знаци за камери, дори и да няма камера и оправете пътищата.
  • 39 Гоуст

    16 1 Отговор
    От сега предупреждавам модератора, че коментара ми е цензуриран и не би следвало да бъде изтрит!

    Полицаите са най-големите к***и. Днес направих два курса с колата и бяха се изпокрили буквално зад билборди и храсти на участъци, където е трудно да се кара в разрешените скоростни норми. Абсолютни к***и, целящи да събират пари, а не контролират движението!
  • 40 Наско

    18 2 Отговор
    Цветано офф пак избухна с поредната глупост.Другаря физкултурник не му стига акъла да провери колко жертви имаше след фаровете светещи през деня и колко имаше преди когато нямаше знаци за камери.
    Борим се за ограничаване на вредни газове а в същото време посред бял ден караме на фарове които отделят още вредни емисии.И с колко намалихме жертвите?
    Така става когато тъпи ченгета управляват държава.
  • 41 Morgoth

    7 2 Отговор

    До коментар #31 от "Иво":

    Двама такива като теб са ми спорили, че всички ограничения трябва задължително да се спазват. Единия се въртя на мокро, защото е много кадърен и решил, че като не спира добре спирачката ще дръпне и ръчната, че да помогне. Другия ми се похвали, че го глобили за превишена скорост, защото разбираш ли той спазвал знаците, ама не набивал спирачката, а чакал колата сама да намали.
    Единствено и само хора които нямат опит зад волана или като цяло опита не им помага да станат кадърни шофьори са в състояние да защитават ограниченията наслагани по нашите първокласни пътища (наблягам на първокласни, защото по селските, нищо че са по-опасни и по-разбити има много по-малко ограничения).

    Коментиран от #83

  • 42 Morgoth

    9 0 Отговор

    До коментар #35 от "БМВ":

    Всъщност най-честите причини са невнимание и недооценяване на пътната обстановка - неща за които знаци няма и за които КАТ не могат да те глобят.
  • 43 Испатил

    0 1 Отговор
    Да възпитават катаджиите и даяжиите не само в нас причина да търсят. Ей така казва завалийката трябва да имаш акт. Не стига че е за нищо ами и трябва да сме съгласни. Ако имаме възражения глобата е максимална при даяджиите.
  • 44 Антон

    7 2 Отговор
    Спазвайте що годе ограниченията и каракте според правилата, не минавайте на червено и не изпреварвайте ма забранено участъци.
    А кат нека дебнат ако искат от въздуха, ако искат от храстите, ако искат и смс да ми пускат къде са им засадите. Слабо ме интересуват. Дори и да ме хванаъ в нарушения плащам си акта и со търпа последствията.
    Стига сте ревали против кат, основно масово шофьорите са в основата на целия хаос по пътищата.
  • 45 гостенче

    8 15 Отговор
    Карайте с ограниченията и спазвайте правилата за движение!!!!
    Тогава няма да пълните ничия хазна и няма да плащате рушвети на никой катаджия.
    Ревете всякаш всички карате по правилата, а камерите и КАТ ви измислят нарушения. Не смятам, че контролиращ и санкциониращ орган, по пътя на логиката и етиката е длъжен да уведомява по какъв начин ще следи за спазването на правилата и законите....!!!!

    Това е все едно в БНБ да влезе одит, и съвсем легално да ги информират на коя дата и по какъв начин ще се случва одит-а. Някакси не е ОК нали ?
    За това не смятам, и че когато някой нарушава закона следва да бъде толериран и това да му бъде опрощавано. Все пак за това е закона всички следва да се придържаме към него.
    Тези скапани табели за камери и забраната за криенето на полицаите се налагат заради някоя скапана дупчица в скапания ни закон, която позволява на някой селско мислещ адвокат да ги изисква и да оспорва наказанията.

    Прекрачиш ли закона отиваш на пангара!!!!!!!! А това как държавата го е установила и доказала си е в нейно абсолютно право!!!

    нямали право да снимат без да уведомят..... абе ше ви Е.@ в селските спартанци.

    Коментиран от #46, #49, #65

  • 46 Густо Майна

    1 1 Отговор

    До коментар #45 от "гостенче":

    О,к господин /или г-жа/ Законолюбец. Обясни обаче защо, като може со кротце и со благо, а и по закон, защо трябва да мътим излишно водите?! Нещо пак се мъти... Мътно! Пример: на пътя Пловдив-Пазарджик, в пазарджишко, хората са си сложили табела за камера - в участъка 15 км, след знака. Значи става. Та питам защо се вдига пушилка?! Безсмислено е по принцип. Нещо някой пак е измътил за по-подробно пълнене на касичката! Защото просто става с една табела и различни разстояния.
  • 47 Млад джигит

    3 0 Отговор
    ЛЕЛЕ - табелката на 3 метра (в повечето случаи), забита в храстите, пред колата вече няма да я има. Не знам какъв е бил законът до сега но съм виждал само 1 патрулка с табела преди завоя зад който дебне (респект за РПУ Велико Търново) Всички останали тарикати си ползваха хранилките и до сега така че нищо няма да се промени...........
  • 48 Ники

    15 1 Отговор
    Бях спрял да присветвам с фарове на насрещно движещите се за проверки от КАТ,но от днес пак започвам с възпитателен ефект.Дори и един лев да спестя на колегите пак си е нещо.
  • 49 банкер

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "гостенче":

    За БНБ и одита си налучкал правилно. Очевидно нормални неща ти изглеждат ненормални, но така е в Западна Европа.
    Одиторите казват на коя дата ще дойдат, какъв е обхвата на проверката и колко време ще останат. Но аналогията със знаците за видеокамери е неправилна.
  • 50 Ники

    19 1 Отговор
    Искам да допълня само , че основен проблем са Малоумните ограничения на скоростта , тенденцията в световен мащаб е скоростта да се увеличава , за да става придвижването бързо , Например междуградски път и някаква тъпа отбивка дето пукната кола не минава и ограничение 40 - 50 ... Познайте кой е в храстите ?! Главен път основна артерия в страната ... минава през село от едната страна на пътя има 2 къщи ?! Ограничение 50 в разстояние на 5 км. Пример Волуяк 2 ленти в посока с мантинела и т.н. и пак 2 къщи от другата страна Дали няма Полицай всеки ден ? Хората на запад ако трябва ще заменят къщите на хората , ще ударят една ограда от страната на селото и ще направят ограничението на 100 ... щото бавното придвижване и изнервяне на водачите вече води до смърт
  • 51 Никола

    2 1 Отговор
    Махаме знаците.Добре. Със сигурност ще се увеличи бройката на превишилите шофьори скоростта. Искам да попитам господата гласували тая промяна за тяхните автомобили въжи ли това и айде най после в тая наша държава да имаме пътища. Магистратите скоро няма да ги видим като магистрали ама и останалите пътища за на 80% пълна скръб!!!!
  • 52 Никола

    1 0 Отговор
    Махаме знаците.Добре. Със сигурност ще се увеличи бройката на превишилите шофьори скоростта. Искам да попитам господата гласували тая промяна за тяхните автомобили въжи ли това и айде най после в тая наша държава да имаме пътища. Магистратите скоро няма да ги видим като магистрали ама и останалите пътища за на 80% пълна скръб!!!!
  • 53 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ПАРИ ИСКАТ
    СКОРО МЕ СПРЯХА И ВИКАТ КВОТО ИМАШ НА СЪРЦЕ ДАВАЙ
  • 54 колев

    1 0 Отговор
    узаконихте простотията и корупцията. Ще имаме още повече жертви...
  • 55 Илиев

    4 0 Отговор
    Много е възпитателно, когато патрулката виси на светофара и ченгетата си вирят краката, а в същото време си има хора, които минават на червено необезпокоявани. И когато КАТ патрулите започнат да се движат по улиците възпитателно, а не каруцарски, тогава ми говорете, кое възпитавало и кое, не!
  • 56 Кобрата

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Kolio":

    Моят е на Whistler, не са лоши, има и евтини бо*луци по 90-100 лева, но не вършат хубава работа, а тези Whistler-а тръгват от 300 и нещо нагоре...
    Можеш също така да си купиш и GPS Garmin с вграден радар детектор в картите, това вече ти си решаваш, Garmin-а също не е лош избор...
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Българче!

    5 0 Отговор
    О.К. махайте! Но махнте и безсмислените ограничения на скороста.
    Преди месец ми сложили знак-влизането забранено-точно на уличката където ми е гаража, имали сложили си викам,и си минавах както винаги съм си минавал. Ама една вечер ме засякоха кварталните куки и се наложи да "почерпя"...
    Ама на сутринта гледам знака изчезнал, някой взел че го откачил нокес и то хвърлил в близката кофа за боклук...
    Да не започнат и на камерите да им се случват случки😎

    Коментиран от #61

  • 59 Лост

    2 0 Отговор
    Не бъркайте КАТ със съдебна институция, има си адвокати, има си съдилища има си и 14 дневен срок за обжалване. Кой крив кой прав го решава съдията, не КАТ
  • 60 Някой

    3 0 Отговор
    А кога ще решат въпроса с Тировете (чужди и наши) които карат като отвързани по пътищата, и според мен те са един от основният причинител на ПТП?
  • 61 Morgoth

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Българче!":

    Аз реших да се боря по правилата с един такъв знак, заради който хората от няколко блока минават в насрещното за точно 20 метра, но това ни прави нарушители.
    Писах на общината. След почти година получих отговор, че молбата ми е разгледана и отхвърлена. Толкова!
    Много лесно се слага малоумен знак, махането му обаче е почти невъзможно. А поискаш ли махане на знак за скорост предполагам ще те линчуват :)
  • 62 Николай Николов

    10 0 Отговор
    Правят това само за да пълнят хазната и джобовете си,това с нищо няма да помогне на хората и войната по пътищата,просто друг метод да смучат пари от народа и да става все по-беден и беден!
  • 63 Закон

    2 10 Отговор
    Ей няма по глупав от Българския народ правят нещо за ваше добро и вие пак плюете ....

    Коментиран от #64

  • 64 Баница с тиква

    4 0 Отговор

    До коментар #63 от "Закон":

    Това е опорна точка на платените драскачи като теб нали.
  • 65 Машалла

    2 6 Отговор

    До коментар #45 от "гостенче":

    Браво колега, един коментар на здраво мислещ човек! Всички останали са си селски джигити, дето хем искат да живеят в нормална държава, хем искат да не спазват никакви закони. Еййййй, българино, даже в племената на Папуа има правила и ги спазват. Вие ли сте най големите, че да се слагате над законите?
  • 66 гост

    3 0 Отговор
    Глобите да се плащат в данъчното и тогава ще могат да се съберат и парите.
  • 67 реформатор на деформаторите

    2 2 Отговор
    Честито! Рекета се връща с пълна сила! Ама какъвто парламента ,такива и полицаите! Тиква, много си прост!!!!!!!!
  • 68 Патето Яки

    2 1 Отговор
    Знаците за радар са полезни защото си стоят постоянно а катаджиите от време на време.
  • 69 Драган от Абсурдистан

    1 2 Отговор
    Поредната малоумна и безмислена мярка, последното което може и трябва да бъде направено! Явно е най-евтино! Олигофрения до шия! Драган от Абсурдистан
  • 70 бай Ставри

    4 1 Отговор
    Койтое нарушавал закона пак ще го нарушава. От премахването на знаците ще пострадат внимателните шофьори. Защото пътищата са осеяни с ненужни знаци от миналия век, ограничаващи скоростта до 40-50 км, които никой нормален човек неможе да спазва. Келешите които карат с 200км/ч пак ще карат и корумпираната система ще ги покрива това е.
  • 71 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Дойде " демокрацията " и : никой не се грижи за пътищата. Няма кантонери, няма канавки, запушени водостоци, няма банкети..... В същото време / вече не караме руски таратайки, минахме на европейски барутници/ максималната скорост изведнъж скочи на 90 км/ч / разбирай около 100 км/ч. По същите тези пътища, но в много по-лошо състояние!! В тунелите падат греди - убиват хора, мантинелите не ги правят бетонни / нали сме европейци/ ами "джилезни". Да има кой да "бере". Но на магистралите - о, 140 км/ч максимално разрешена скорост. И изведнъж - за всичко ни е виновен КАТ!?!? И кой роптае най-много против КАТ ? Тези нарушители на правилата, които са готови да "хвърлят петдесетачка" и отново да дерибействат по пътищата. Когато си стриктен във воденето на автомобила си, ако щат и от Космоса да те наблюдават - все тая !! Много важно, че ме снимат..... Защо да има знак? Като минавам покрай камерата,да се усмихвам, за да бъда "по-убав" на фотото?
  • 72 Бaй Стaмaт

    1 0 Отговор
    Споко , Върховния съд пaк ще го отмени . Тоя филм сме го гледaли и преди ,явно в НС нямa с кво по интересно дa се зaбaвлявaт
  • 73 Лост

    2 0 Отговор
    Миналата година в Люлин ме спира патрулка, не съм извършил никакво нарушение. Карам с 40/50, задминават ме с астрата, оня вади ръката от прозореца и маха, с другата ръка яде сладолед! Пародия отвсякъде.
  • 74 Селяндур

    2 2 Отговор
    Карам от няколко месеца със Stelth RG300, не е много евтин, но парите се избиват още от първия път... много е чувствителен, има екстри, можете да си ъпдейтвате база данни... няколко години имах Cobra за 200лв... определено не съм толкова доволен, въпреки че и тя се изплати...
    И по темата: честито на всички, които гласуваха за герберите... заради тях патим и ние... българският народ заслужава своята съдба и управници...
  • 75 гост

    3 1 Отговор
    в пловдив един ,утрепа 3-4 човека,младо момче около 25годишен ,баща му има фирма за транспорт,тирове,осъд иха го 4-5 години,за какви знаци говорим,и европа започва да ги премахва от утре.
  • 76 гост

    2 1 Отговор
    БАЩА МУ Е ТРАЙКОВ ,СИНА ЛЮБОМИР ТРАЙКОВ УБИ ТРИМА ДУШИ НА БУЛ. РУСКИ ПЛОВДИВ,ОСЪДИХА ГО НА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ЗАТВОР , МНОГО ЕВТИНО Е МИНАЛ, ВИЕ ГОВОРИТЕ ЗА ЗНАЦИ,ИЗЛИЗА ЧЕ ПАРИЧНИТЕ САНКЦИИ СА МНОГО СУРОВИ.
  • 77 Нервен

    1 2 Отговор
    Какъв възпитателен ефект бе шебеци? 1во оправете корупцията след което дайте на хората нормални заплати за могат да не висят лато отпрани джобове и да се чудят кой да хванат да земат 20 лв отгоре. Защо в Англия или Белгия Германия и т.н. има закони и дори навсякъде има предопретителни знаци че има мобилни или стационирани камери за скорост а? Защото хората имат закони а в България има корупция и измама е това е. АРЕ ЛЕКАВИ ПРЪСТ НА ВСИЧКИ ОПРАВНИЦИ
  • 78 xxxxxx

    3 0 Отговор
    Оправете пътищата !!! После стягайте закони за тях. Сега би било редно депутатите да сведат " умни" глави и да не мислят народа за стадо безмозъчни тяхни фенове. Ние разбираме че за тях не превантивноста от знака е важна, А ПРОСТО ИМ ТРЯБВАТ ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ ОТ ГЛОБИ. Навярно след въвеждането на обозначителните табели тези приходи са намалели. Спрете с подценяването на народа. СТИГА ВЕЧЕ!!!
  • 79 Manuil

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "коки":

    Ами, не мога да Ви разбера за какво се оплаквате...
    Който си спазва правилата, защо трябва да се притеснява?
    Например, аз всеки ден отивам на работа като прекосявам границата между Германия и Холандия по един и същ маршрут!
    И така месеци наред и точно преди седмица на място, където ограничението от 100 става 70, имаше камера и никъде преди нея нямаше знак, който да ме предупреди. Като се върнах по същия път - знак нямаше, но камерата си стоеше и така беше няколко дни и после тя изчезна. Дори, ако не знаете, в Германия се движат цивилни коли, които проверяват не само за скоростта Ви, но и дали не спазвате и някои други правила за дв-е по пътищата и по нищо не можете да разберете, че тази кола е на пътна полиция.
    Тогава как мислите? Единствената страна, която позволява на шофьорите сами да избират макс. си скорост по магистрала, не ги информира, когато има контрол с камера на скоростта!?
    Явно немците нещо не са наред?
  • 80 no name

    0 0 Отговор
    Ако оправят пътищата... все едно няма да караме по-ненормално :) Няма оправия, всеки иска да стигне бързо и/или да усети някакво удоволствие. Иначе изключително малко са хората, които наистина спазват ограниченията и евала на тях!
  • 81 Орлин

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "имаш избор":

    Не е зле да си опресниш теорията и чак тогава да даваш предложения
  • 82 Орлин

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Иво":

    всеки, който не подкрепя този твой коментар е дребна балканска душица... все нещо да излъже и открадне... и все друг му е виновен
  • 83 ЮГУШ

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Morgoth":

    А на мен ми се струва, че единствено и само хората, които ги мързи да четат разчитат само на практика и попадат в опасни ситуации заради това. Добре, че пилотите не разсъждават като теб.
  • 84 Гражданин

    1 0 Отговор
    Закона да движение по пътищата се изменя всяка година, но не за да пази човешкия живот, а за да може управляващите да се опазят от гнева на полицаите, т.е. да им вдигнат малко стандарта.

    Първо се започна с коланите - минаване на червено - 6 точки, без колан - 8 точки, после фаровете, гумите, сега знаците пред камерите. Какво стана със задължителното заснемане на всяка проверка на пътя ??

    И понеже няма пари в бюджета за увеличение на заплатите на ченгетата, измисляме всякакви начини да си докарват нещо допълнително и да не правят преврат, както го направиха преди 2-3 години на Орлов мост.

    Само че, те и на това не са доволни, сега лапат доста повече от конвоиране (с униформи и служебни коли) на бусове с дрога, цигари, нелегални емигранти и прочее "полицейски" дейности.
  • 85 Име като гост

    0 0 Отговор
    Първо АПИ да си оправи знаците, защото иначе с тези камери и знаци, това лято отсечката Бургас-Слънчев бряг ще стане непроходима. За 4-ри години няма кой да свали знаците с ограничение до 50км, още от времето на разширяването на пътя Поморие-Сарафово, това е извън градски първокласен път с 4-ри ленти... Златна жила за катаджии.
  • 86 Ввв

    1 0 Отговор
    Прост народ-слаба държава!
  • 87 Феникса

    0 0 Отговор

    До коментар #30 от "застраховка":

    Приятел, каква застраховка те гони тебе, бе? Като стане 3000 лв застраховката просто няма да я правиш и пак ще си караш както си искаш. Ти верно ли помисли, че можеш да регулираш шофьорите с незадължителната застраховка? Мислете малко па вие бе.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове