19 Юни, 2017 20:00 5 354 10

16 неща, които истинският джентълмен прави

  • отношение-
  • джентълмен-
  • мъже-
  • жени-
  • връзка-
  • взаимоотношение-
  • срещи-
  • семейство
16 неща, които истинският джентълмен прави - 1

Модите в облеклото и стила идват и си отиват, но това, което никога не излиза от мода е истинският джентълмен. И тук не говорим за плейбоите, които си мислят, че са джентълмени, а несравнимия джентълмен.
Тук сме изброили няколко неща, които ще ви помогнат да разпознаете този индивид, който доста трудно се намира. Ето ги и тях:

1. Отваря вратата
Истинският джентълмен държи вратата, за да могат другите да минат. Той отваря вратата първо за дамите и им дава път. Същото се отнася и за вратата на колата.

2. Винаги е на време
Ако той е определил час за срещата, няма да ви кара да чакате. Това е против маниера му. Да бъде на време е не само учтиво, но и показва, че той цени времето си, както и вашето.

3. Той е учтив
Не изглежда като нещо огромно, но да кажеш „Благодаря“ и „Моля“ показва уважение и възпитание. Това е фундаментално нещо и не струва нищо, но печели респект.

4. Никога не се държи грубо
Дори и обслужването да е било ужасно, той няма да започне да обижда сервитьора, за да не нарани нечии чувства. Знае как да уважава и бъде уважаван.

5. Взима сметката
Джентълменът винаги посяга към сметката и държи да плати. Независимо дали е за приятели или дама, той никога няма да очаква нещо в замяна.

6. Слуша внимателно
Когато някой говори с него, той ще се увери, че е насочил пълното си внимание към това какво казва събеседникът му. Ще остави настрани телефона си или ще изключи телевизора, за да не създават пречки в комуникацията ви.

7. Спазва обещанията си
Ако даде думата си за нещо, ще се увери, че го е направил. Няма просто така да обещае нещо, което не може да свърши. Никога не дава напразни надежди.

8. Умее да пази тайна
С него тайните са на сигурно място. Когато истинският джентълмен получи конфиденциална информация, той я „заключва“ и не я споделя на никого.

9. Знае кое си струва
Истинският джентълмен познава стойността на нещата и няма да се поколебае да направи всичко възможно, за да се сдобие с нещо смислено.

10. НИКОГА не удря жени
Задача на джентълмена е да защитата жената, дори когато се наложи да рискува живота си. Никога не би наранил жена, дори и когато е крайно ядосан.

11. Той е напълно честен
Той не лъже, дори когато знае, че е лошо за него, той вярва в честността. Такива хора са винаги откровени и на тях може да се разчита.

12. Той улеснява другите
Ще те накара да се чувстваш комфортно, когато си наоколо и когато говориш с него. Той може да те улесни в най-трудните ти моменти.

13. Иска да научава повече
Джентълменът никога не би се държал така сякаш знае всичко. Той иска да научава нови неща и е щастлив, когато мозъкът му е активен.

14. Не те спира да постигнеш мечтите си
Не би те омаловажил. Той уважава решенията ти и не би те спрял да работиш за мечтите си. Той иска да помага и да насърчава хората.

15. Той е умен и мъдър
Той е много добър в даването на съвети и вижда нещата от различна гледна точка. Той знае през какво преминаваш и ще бъде до теб в трудните времена, за да се увери, че не си сама.

16. Той иска да се чувстваш добре в собствената си кожа

Джентълменът знае колко си красива и иска да знаеш истинската си стойност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нали

    13 0 Отговор
    Същевременно трябва и да е лошо момче, джентълменът, че нали да не е скучен, както стана ясно от една предишна статия.
  • 2 Бай Бай

    9 2 Отговор
    Иии да той е г*й!!
  • 3 Ловеца на поршета

    20 0 Отговор
    Малкият джентълмен винаги става прав, когато види красива дама! 😃😄
  • 4 бучахавестинио

    8 0 Отговор
    СМЕТКАТА!, СМЕТКАТА момчета! Всичко се върти около №5 !
  • 5 Къртев

    2 2 Отговор
    Когато са малко не са на мода, простаците изпъкват и биват по харесвани. Комплекс България.
  • 6 Добри

    3 0 Отговор
    По тези критерии, особено по т.7 и т.11, броят на джентълмените в политиката ни веднага се умножава по 0.
  • 7 гост

    4 0 Отговор
    Дамите са... накъдето духа вятъра и стига да е изгодно ! Равенство, еманцепираност, гордост, чест, самочувствие и бла, бла бла....! Но, когато се стигне до т.5 и т.1 много им харесва да живеят в патриахално общество и си подвиват опашката м/у краката като бито куче, изобщо не им пука за глупости като чест, достойнство и равенство !!!
    Срам...!!!
    Добре че, все пак се намират и свестни ''дами'' тук-там !
  • 8 onq bez konq

    5 0 Отговор
    Дам,също така да защитава и разсмива дамата си...накратко: Клоун-нинджа
  • 9 АМАН ОТ КИФЛИ

    6 0 Отговор
    Ай стига с тея жени бе - това за жените, онова за жените, а за мъжете нищо- един кукиш нали ? Как може винаги да пишете статий само за жените а за мъжете си нищо ?!? Или ние не заслужаваме ? Не стига че ви носим на гърбовете си доживот ами и да чета постоянно за такива глупости какво може да направим за вас още ?!? Това вашето вече минава всякакви граници и говори за абсолютния ви ЕГОИЗЪМ и ПАРАЗИТИЗЪМ ! Е как не публикувахте една статия за жените КАКВО ТЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ЗА МЪЖЕТЕ СИ а пишете само КИФЛАДЖИЙСКИ ЛИГАВИ ШЛЬОКАВИЦИ ?!? ТОВА ЗА ЖЕНТА ОНОВА ЗА ЖЕНАТА ВСИЧКО ЗА ЖЕНАТА АЙ СТИГА ВЕЧЕ ЗА ЖЕНАТА !

    Коментиран от #10

  • 10 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "АМАН ОТ КИФЛИ":

    А ти каква статия очакваш от авторка феминистка ?