27 Юни, 2017 12:35 12 725 86

До 1 милион коли в България били без катализатор (ВИДЕО)

  • катализатор-
  • коли-
  • годишни прегледи-
  • жертви
До 1 милион коли в България били без катализатор (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Между 700 000 и 1 000 000 са автомобилите без катализатор в България. Такова изчисление е направил председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев.

Какво разказа той за начина, по който българите поддържат колите си, кога най-често викат Пътна помощ и кой е световноизвестният автомобилен рали състезател, който ще дойде за тържествата по повод 60-годишнината на СБА, гледайте интервюто с инж. Панчев за ФАКТИ:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    44 65 Отговор
    Тя и моита е бес катализатор щото го махнах щото се беше затлачил със сажди и съм сложил на негово место права тръба и сега беенвето направо лети па да не говориме за уникалня звук от които при 6000 оборота врапчетата падат от жиците та с две думи катализатора е излишна работа и само тежи и спъва колата !!!

    Коментиран от #2, #22, #24, #49

  • 2 гост

    37 44 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    те повечето българи са като теб и затова сме на този хал
  • 3 БОЦЕ

    103 19 Отговор
    Цалата Мара втасала та опряхме до катализаторите.Усеща се някакво лоби за едни пари, за едно нещо за да спечелят едни хора. Това ако е държавна политика, запазването на въздуха, тогава да сменяват амортизираните катализатори безплатно. Нали плащаме данъци, пътни такси винетки и други подобни. Е, това е добър повод да покажат къде ни отиват парите.
    Щели да спират колите без катализатори!? Ха,ха,ха!! Тъпанари. А кой ще ми въстанови щетите от кражбата на катализатора. Може би МВР или да се обърна към Мешерето или Хелзинския комитет?
    Това ли е най новият хит за дране на шофьорите!? Браво! Тази "неша" не беше експлоатирана.
  • 4 гост

    33 21 Отговор
    Добро утро. Ако работеха пунктовете за ГП това щеше да е подплатено и със статистика колко точно и кои коли. Нали затова сложиха камери и замерват отработени газове, уж, ама у нас е само уж. Има огромна разлика от кола с работещи пречиствателни системи и такава с изрязани такива. У нас всеки е горд като ги изолира/затапи/изреже понеже нямал да има проблем, а не се замисля, че тази кола точно затова е махната от Запада. Пробвай се да изрежеш така филтрите на кола в Германия да видим дали ще минеш тест и ако минеш, то данъка ще ти е стотици евро за голф 3, повече от самата кола.
    Ама за това се мисли преди да се подстрекава масов внос на морги, за да няма недоволство трябваше

    Коментиран от #13, #70

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЕВРОПА

    18 43 Отговор
    Трябва да се интегрираме. Браво така трябва, пътят на промяната е пътят към Европа !

    Коментиран от #50

  • 8 гума

    79 12 Отговор
    То не бяха нови номера , нови талони , затъмнени стъкла , зимни-летни гуми , газови уредби , дизели , сега и катализатори , тотална простотия.
    После ще се почне с формата на волана , вида на стелките , цвета на очите и силата на чалгата.
  • 9 Гостенин

    59 8 Отговор
    DPF или FAP filter =2000 лв.т.е (9години възход с ГЕРБ) работиш за едно желязо 4мес. БРАВО!!!!

    Коментиран от #11, #31

  • 10 гост

    24 8 Отговор
    как сто милиона коли в кочината на банкянската тиква.
  • 11 ТАКА Е

    31 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гостенин":

    Няма начин, труден ще е пътят на възстановяване, та ние все още не сме се освободили напълно от робството.
  • 12 николай

    29 4 Отговор
    обикновеният човек се изтиква постепенно в ъгъла през последните 10 години. това е поредната стъпка, няма да мине много време и ще се направи до 10 годишна кола караш, инъче си пешеходец - както в Турция
    вервайте ми!!
  • 13 Лост

    42 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    В Германия при смяна на дпф филтър, 80% от цената е за сметка на държавата.
  • 14 Българин

    39 0 Отговор
    Когато си мълчим и приемаме всичко "каквото приемат" - така ще е ..
  • 15 Лупи

    52 7 Отговор
    Липса на катализатор на 20 годишна малолитражна бензинова кола на газ не е голям проблем, но на чист дизел или TDI особено с чип си е сериозен проблем за гъсто населените райони. Виж например в селото на onq s konq няма проблем всички да са без катализатори понеже има всичко на всичко 5 коли на кръст и дали си с трактор или с електромобил разлика няма голяма стига да не си паднал до ауспуха му. Вече на Софията, като палнат печките зимата и като палнат 20 годишните дизелячета с права тръба ефекта е осезаем. Затова трябва ограничение по локация, а не на общ принцип понеже човек работещ в село с общо 10 коли за 500 лв заплата няма как да си купи нито катализатор, нито по-нова кола обаче за да съществува му трябва кола защото, който е живял на село знае, че без кола си загубен. Виж в София който иска да влиза в града с барутарник такса за час престой по 10 лв и изведнъж магически ще се изчисти всичко. Лондон е на тоя принцип. Който влиза в центъра плаща такса на база емисии и коне. Разбира се никой няма да предприеме нещо по въпроса, понеже в момента, в който го направи ще изгуби изборите!
  • 16 Гого

    37 9 Отговор
    Ако държавата субсидираше като останалите държави поставянето на газови уредби нямаше да има такива проблеми. Газта е най екологична от бензина и дизела ама все пак държавата е свикнала само да взима и ако доходите бяха нормални а не като сега бананова република!

    Коментиран от #26

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лост

    3 5 Отговор
    По- глупаво интервю не бях гледал скоро!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПенаОтНощнатаСмена

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    че се сетиш ти :D па нека сега говорят глупости за въздуха .. катализаторите им били виновни, ама не мерят кви частици го замърсяват
    щото ако са сажди - ок, ама ако излезат други тогава трее привикат Фандъка, Диков и сие и да им праат трето око :D
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 гост

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Погледни си правописа!

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    12 7 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    хаха!Е какъв му е правописа,след като е смешно глупав и ПЪЛЕН С ЕЛЕМЕНТАРНИ НАРОЧНИ ГРЕШКИ?Проблемът му е съвсем друг обаче.Представи си че някой се обади на началника ти ,представи се за теб и...МУ ТЕГЛИ ЕДНА?е ТВА ПРАВИ ТОЙ В МОМЕНТА-пише с моя ник за да НЕГЛИЖИРА ПОЛИТИЧЕСКАТА МИ ОРИЕНТИРАНОСТ !И колкото по-бездарно и просташки пише,толкова аз излизам простака.Поне така би трябвало да сатне...:)
  • 26 МАК

    14 24 Отговор

    До коментар #16 от "Гого":

    Я да се разкараш с тия газови боклуци!!това са пълни глупости,че става по екологична - АБСУРД! вмешателството към кола която не е проектирана за газ я обрича на бавна смърт!! второ няма как да настрои двигателя така както завода би я направил и да е екологично чиста - Пълни глупости!! трябва да се забранят тези АГУ та както е на запад изключвам фабричните газови!!един от проблемите за БГ са ГОРИВАТА пълен боклук са Лукойл Вън от България и кметовете да вземат да чистят центровете на градовете защото мръсотията не е от бараките само ами прахта вдигана от колите не от катализаторите!!

    Коментиран от #30, #33, #39

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 КЛОШАРСКИ

    19 5 Отговор
    То ,не можем всичките да бъдем дупитати та да си позволим нови коли. Всичките коли унищожават кислорода, няма значение да ли са нови или стари , щом има горене. Колкото по голям мотор , толково повече въглероде окис това е. Останалото е тинтири минтири .
  • 29 Зорлем

    16 5 Отговор
    Бе, като гледам откакто свърши отоплителния сезон проблема със замърсяването на въздуха намаля. Не знам каква е връзката между него и катализаторите на колите, ама пък щом началнизите казват, че проблема идва от колите, явно е така :) :) :)
  • 30 ДДДДДДД

    10 7 Отговор

    До коментар #26 от "МАК":

    Явно не си ходил на запад, защото и там са си позволени АГУ-тата. И си го слагаш и си караш на евтинийка.
  • 31 До 9

    2 7 Отговор

    До коментар #9 от "Гостенин":

    Ми работи повече и по-добре!
  • 32 мдам

    3 7 Отговор
    Нашите като не могат да измислят решение да взаимстват от циливизования свят. Ако искаш с кола в центъра на града се плаща такса. Навън данъците за дизелите са доста по скъпи от тези на бензините. Колкото по-нова кола караш, толкова по-малко данък да плащаш. Така хем въздуха няма да е толкова зле хем автопарка ще се подменя своевременно. Като не искаш друга кола ще плащаш повече.
  • 33 дядо Любен

    9 11 Отговор

    До коментар #26 от "МАК":

    Точно така е,да караш на газ е не само опасно(имайки пред вид,че всичко се прави по разни гаражи),но и замърсяването е много по голямо.Не мога да проумея логиката на подръжниците на АГУ,че на газ и по ефтино!Ако на бензин колата ти гори7.5\100км то на газ е средо около 11-12,като имаме пред вид,че "майсторите"лъжат компютъра,че ламбдата равоти.Слагат какви ли не приспусобления,за да върви що годе добре.И като погледнеш,дефакто-няма ламбда,няма катализатор,няма филтър (при дизела)...компютъра се побърква и минава в авариен режим на работа и естествено,от там идват и проблемите с емисиите.Всякя кола внесена от Европа,има причина да е в България,ако беше всичко на ред,бъдете сигурни,че търговците на коли,щяха да ги продават в Германия за евро,а не да ги мъкнат чак до тук.

    Коментиран от #38

  • 34 с гол в ръката нож

    18 8 Отговор
    Поредната простотия майка, при положение че карам на ГАЗ, както повечето бензинови автомобили, дори и без катализатор ще съм по-екологичен от този, който кара на бензин с катализатор.
    Пак няколко богопомазани фирми ще лапнат милионите, а ние потребителите ще ядем КОР.

    Коментиран от #35

  • 35 дядо Любен

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "с гол в ръката нож":

    Може и да си прав,но искам да попитам,знаеш ли,каква е функцията на катализатора...защо въобще е монтиран на автомобилите...?
  • 36 Той

    17 0 Отговор
    Аз предлагам да вземат да ни продават вече качествено гориво-повечето замърсяване е от това!Факт е,че нафтата в България е лоша,а много хора карат с такава!
  • 37 ники

    8 8 Отговор
    Ако пунктовете за ГТП работеха нормално и не гледаха само да ти вземат 30 лева, а си вършеха съвестно работата, сега този проблем нямаше да го има.
  • 38 МАК

    9 9 Отговор

    До коментар #33 от "дядо Любен":

    Дядо Любене Благодаря за подкрепата!аман от масово зомбираните "Разбирачи" колко е Ефтино на Газ!Евтино Друг път! нагледал съм се на последствията от газта и как хубав мотор ,който мърка на бензин ие часовник се превръща в барака ,която постоянно мени обороти отзад смърди на гадно да не говоря за различните на цвят пушеци!!да имам и бензинова(не на газ и няма да има) и дизелова кола не подкрепям колите на ГАЗ и зле подържаните със скапани масла и филтри коли и пушещите като парна машина отзад дизелови коли аз си имам отговорност такива неща отзад да няма!!всичко опира да минимална техническа грамотност и правилна подръжка и най вече истински ГОРИВА каквито в БГ няма аи няма да има докато БОКЛУКОЙЛ са във Бг!!

    Коментиран от #41, #78

  • 39 с гол в ръката нож

    11 5 Отговор

    До коментар #26 от "МАК":

    Ти разбираш от автомобили колкото баба ми от ядрена енергетика, НА ЗАПАД както и тук, има АГУ-та, които СА СЕРТИФИЦИРАНИ по стандарта евро5, това ще рече, че дори автомобила ти да е евро2, когато го караш на газ, той ще покрива нормите по евро5!!! Защо и кое е по-екологичното гориво ще разбереш като се върнеш в пети клас, по-специално в часовете по химия.
    Единственото, с което до някъде съм съгласен с теб - 99% от газаджийте са пълни смотаняци и идея си нямат какво правят.

    Коментиран от #40

  • 40 МАК

    7 7 Отговор

    До коментар #39 от "с гол в ръката нож":

    да разбрах колко и ти си разбирач!Разбираш Дръжки! Миналата седмица бях във Будашеща и Прага не видях кола на газ освен тия със фабричните то си имаше надписи!!Особенно във Будашеща видях стари Хонди,Опели,ФВ Пасати съсщите коли и масово тука ги има но съжалявам не БЯХА НА ГАЗ специално си играх да гледам!!така че гледай си работата и си вярвай със себеподобно мислещите като теб,че е така!!

    Коментиран от #54

  • 41 дядо Любен

    6 4 Отговор

    До коментар #38 от "МАК":

    Рядко с случва,да прочетеш нещо смислено!Интересно,дали ще м отговори за предназначението на катализатора?! :)

    Коментиран от #42

  • 42 МАК

    4 3 Отговор

    До коментар #41 от "дядо Любен":

    Съмнявам се но може и нещо от обща култура да поназнайва или да си мисли ,че знае!!

    Коментиран от #43

  • 43 дядо Любен

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "МАК":

    :) еда ли е чувал за ламбда вектор...той...човека си е свикнал с газената кола и това е...!Но може и да му кривдя на човека...ще се радвам ако аз греша!
  • 44 МАК

    5 3 Отговор
    Ааа това са подробности-датчик изгорели газове и тем подобни !!Готви се за словесна война със Адски разбирачи и любители на АГУ та!!

    Коментиран от #45

  • 45 дядо Любен

    5 4 Отговор

    До коментар #44 от "МАК":

    Хм...аз поитах за причината,колите да имат катализатор - същият този катализатор,който,кой знае защо има по особенна конструкция от нормален шумозаглушител...гърнето,де!
  • 46 дядо Любен

    4 2 Отговор
    Дааа....ясно!На вън се поразхлади ище седна да пийна ена биричка в градината!Лека и приятна вечер,МАК!Лека вечер на всички!

    Коментиран от #47

  • 47 МАК

    3 4 Отговор

    До коментар #46 от "дядо Любен":

    Хайде наздраве и лека вечер!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Погледнато реално

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Този път коня е прав, така е.
  • 50 Реджеп Ивредик

    6 5 Отговор

    До коментар #7 от "ЕВРОПА":

    В европа звемат хубави заплати и могат да си позволят да карат нови коли а тук не е така поне за повечето хора,че дори и скъпите коли по улиците не са нови най вероятно Мерцедеси тва онова.
  • 51 Интересно обаче

    8 1 Отговор
    А тези които имат катализатори ,но са стари и задръстени като се спукат ще им спират ли колите от движение защото показва като резултат все едно,че нямаш?!
  • 52 lovec

    9 0 Отговор
    а бе хора не виждате ли че само ви отклоняват вниманието с тея катализатори ако еколозите са толкова загрижени за природата защо река чая няма вода на две места я хващат ама са им платили да мълчат рибата измира и още много места в страната та по морето тук става въпрос за много пари и отвличане на внимание на бедния народ колкото повече грижи толкова по малко внимание към власта така че .................
  • 53 реалист

    16 2 Отговор
    Я, къде бил проблема на нашата татковина - цялата ни нещастна действителност се дължала на липсата на катализатори у автомобилите ....

    Коментиран от #58

  • 54 ДДДДДДД

    8 6 Отговор

    До коментар #40 от "МАК":

    Интересно защо тогава аз карам кола с АГУ в Испания. Защо хората в Лондон и доста други градове си конверсират колите на газ само и само да могат да влизат с тях в центъра и да плащат по малко такси от колкото като са на бензин. Интересно защо като дръпнещ чертата излиза че бензин с АГУ има по малко ремонти от дизел. Не те знам каква кола караш ама нафтата колкото и да я щадиш пак не харчи малко.

    Коментиран от #55

  • 55 МАК

    4 10 Отговор

    До коментар #54 от "ДДДДДДД":

    По икономична кола от турбо дизела няма!!! Ясно ли тие!! Хайде понеже си специалист сподели с кой вид масла се подържа турбо дизела?? Обясни тука на хората!!!имам бензинова и турбодизелова кола и двете са Фолксваген! Дизеловата със куп подобрения по двигатела съм постигнал 3,7 л нафта на 100 км реално замерен разход по резервоар и борд компютър!! Смятам да го оборудвам със 6 степенна кутия тогава постигнатия разход ще е не при 100 км/ч ами при 140 км/ч! Колата е вече на 280000 реални км и се кара съд оригиналното масло на ФВ груп което е пълна синтетика подчертвам 5W30!!! Не го харчи грам от това двигателя работи правилно , турбината развърта доста добре,както завода го е направил. По подобен начин подържам и бензиновата кола пак със пълна синтетика и не се чува как работи!!газ никога няма да види защото не е проектирана за газ!! Бомба в колата си няма да слагам!! Благодаря!!личи си че не си сецапал да си оправяш колата си за да изкараш максимално възможностите и! С определени подобрения и дизели и бензини харчат по малко но затова си трябва разбиране на материята!!
  • 56 Алфа Ромео

    4 3 Отговор
    И моя е махнат и кво ся, по документи се води че има.....
  • 57 Алфа Ромео

    3 6 Отговор
    Моята кола е на газ и без катализатор е доста екологична.
  • 58 МАК

    4 4 Отговор

    До коментар #53 от "реалист":

    Мани остай са!!! До там опряха!!!

    Коментиран от #59

  • 59 Лупи

    6 6 Отговор

    До коментар #58 от "МАК":

    Ако имаше акъл за 5 стотинки в главата си и беше учил в училище, а не баща ти да разнася ракия и агнета на даскалите да те пуснат да завършиш 8-ми клас щеше да знаеш, че кола на газ е малко по-икономична и най-важното много по-екологична от турбо дизел при еднаква мощност и изрязани катализатори, както е случея у нас. Не говорим за чисто нови коли, защото масовия проблем у нас е огромния брой стари коли с изрязан катализатор. В Англия има преференции за коли на гас, в Холандия и Италия се разработват постоянно все по-нови и ефективни системи, но от къде да знаеш ти след, като не си виждал в Буда-Пеща кола на газ значи такива в Европа няма! Ти си типичния джигит със 1.9 ТДИ без катализатор с чип и крадена нафта.

    Коментиран от #67

  • 60 Колю

    7 1 Отговор
    И аз си мислех ,че колата ми има катализатор защото повярвах на човека и описаното на табелата на автомобила. Не пуши ,на газ е и е на 7 год. Да ама -НЕ ! Длъжен ли е всеки да има технически познания и да заляга под колите на плаца дето се продават. Да плащам в селвиз още преди да съм я купил ,но след като първо съм и платил транзитни номера за да отида до сервиза или искат пари за "проба" дето я караш. В най близкия сервиз са комбина с търговците ,та все е тая. И така стигаме до там ---- Защо държавата е допуснала продажба на автомобили без катализатори ,вноса им , превъртяните километри и ред други подробности . Сега ще ни оставят без коли ли ? От де пари и за това нещо ? Спрат ли ме направо им хвърлям ключовете и си купувам следващия боклук за да ходя на работа ,щото пари за глоби и катализатори нема . Спират ме следващия път с боклука и пак им го давам. Коли за по 500 лв бол. А преглед ,данък, зимни гуми , винетки ,застраховка си е около 500 лв за година ,или около 44 лв без да мръдне колата от гаража. Само защото я имаш . Малко им беше . Долни остатъци от държавност. Обирджии на почит. Оная вдигна винетките и и направиха министерство. Сега на тоя дето заформя тази смрад какво ще му подарят властуващите?
  • 61 ЯК КАРАЧ

    7 2 Отговор
    Тука разни МАК-ове и тем подобни разбирачи са се усукали яко около темата и са отприщили едни безсмислени спорове, само пълнят темата със спам.... А темата е- огромен брой автомобили без катализатори.... Бих казал- ами добро утро... ДА така е, и това го знае всеки. Ако иска нкой политик да падне от власт, нека се заеме да реши проблема като спре от движение колите с изрязани катализатори. Щото тогава трябва над 60% от колите по пътищата да спрат и да не минат технически преглед. Надали е възможно, дано не пробват.
  • 62 onq bes konq

    4 0 Отговор
    Газта (АГУ) умишлено се ограничават, защото за газа пропан-бутан държавата не събира акциз. А за бензина събира и си пълни така бюджета. За това таксите за монтаж на АГУ са перманентно високи на запад. За това и няма и сервизи (има но са малко), поради което са скъпи. Така хората масово се отказват. Чел съм немски сайтове за АГУ - няма да повярвате, колко им се иска да имат такава система и колкото и да ви е чудно са възхитени от техническите умения на българите при монтажа и експлоатацията на АГУ.
    Така че всичко е ясно - да плащат всички ратаи от средната класа за катализатори, акцизи за бензин и нафта и останалите екстри.
    А че е точно така се вижда от замаха с който автомобилните гиганти увеличават продажбите си на джипове и СУВ и никое правителство не се сеща да ограничи това производство и насищане на пазара с този тип КАМИОНИ за мутри.
    Ама те правителствата не само в България са МУТРИ.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 No coment

    8 2 Отговор
    До пост MAK или там какъвто си разбирач..По принцип не одобрявам подобни коментари от лица които си мислят че ЗНАЯТ ВСИЧКО!!!!Та само да подчертая че работя в сервиз на Фолксваген от 4 години..завършил съм двигатели с вътрешно горене и специализация в Германия( Мюнхен) 5 месеца...само да кажа че там също имаше много разисквания по този въпрос..за газовите уредби монтирани в автомобилите...само да кажа че имаше екип от химици които показваха какво е останало като замърсяване след изгаряне на газ за автомобили.... Всеки запознат малко с химия ще види и знае че се изпарява вода..колко вредно????? И сега да се върнем на въпроса дизел на 280000 км .само че най вероятно с още една нула отзад при условие че при нас идват коли на 3 години и са на по 200000 но нали да кажем че е истина и при условие че всички знаем че дизел автомобил се взима за много каране,много експлоатация...виждам го от опит...и незнайни приятелю с КАКВИ НАНО ТЕХНОЛОГИИ Е ПРАВЕН ТВОЯ ДВИГАТЕЛ ,НО КАЗВАМ ТИ ВСИЧКИ СЕ СМЯХМЕ ОТ СЪРЦЕ В ОБЕДНАТА ПОЧИВКА НА ХВАЛЕБСТВЕНИ В ТИ КОМЕНТАР,който нямаше да видим ако единият ми колега не търсеше някаква евтина кола за брат си който скоро взе книжка...та флкса ти разправяш гори на 100 км. 3-4 л.по компютър??? има значение как се поддържа колата и какви масла и консумативи използвате...ДА ПРАВ СИ НО НЯМА ТАКЪВ РАЗХОД НА ГОРИВО И НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ ЩОТО СИ СМЕШЕН И АКО СИ ТОЛКОВА ОТВОРЕН И СИГУРЕН СМЕ ГОТОВИ С КОЛЕГИТЕ ДА ДОКУМЕНТИРАМЕ ТВОИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ А НСШИЯ

    Коментиран от #69

  • 65 м-р Костов

    6 0 Отговор
    На Борисов Мерцедеса също е без катализатор. Искам да видя как ще го спрат от движение.
  • 66 м-р Костов

    3 0 Отговор
    Ха, ха! 1млн по хиляда лева и хоп - санирането е финансирано!
  • 67 МАК

    5 5 Отговор

    До коментар #59 от "Лупи":

    Неграмотник отивай да се переш цветно!нафта не крада ползвам на марешки нафтата и съм много доволен ! На колата си неЗнайна нафта не сипвам!!да със пренаписан грамотно софтуер но от един от най добрите в Бг при което се подобрява като цяло работата на мотора! Няма да влизам в подробности защото неграмотен като тебе няма разбере какво съм направил по колата ми!аи не само аз разсъждавам така но те нямат да пишат коментари с подобни на тебе!!

    Коментиран от #73

  • 68 Дядо поп

    3 0 Отговор
    Това правителство създава усещането за някой,който
    едната ръка не знае,какво прави другата му ръка.Ако
    доходите на поне 50% от хората бяха,като на запад при
    положение,че цените на почти всичко са ,като на запад,да
    изискват катализатори филтри и,какво,ли не.Подозирам,че посегнат,ли на колите на сиромасите,те ще посегнат на
    Боко.Досега Боко се крепеше на власт защото улесни пъту-
    ването с магистрали,ама ако им резне шанса да се движат
    хората ще го резнат него от властта.
  • 69 МАК

    3 6 Отговор

    До коментар #64 от "No coment":

    Инжинерино това което пишеш е вярно за заводските монтирани уредби от Завода производител той може да направи така че да излиза отзад вода!а не тука слагана АГУ от под гаражна или под блокова фирма !! А за разходаце факт при кротко каране постига този разход как го прави неказвам нали си Инженер!!сам трябва да се сетиш какво съм модвал!!личи си че маи на част от лекциите не си присъствал! Много ти здраве знам какво съм постигнал и мие гот !! А щом си се смял на това доказваш че посредствен инж.

    Коментиран от #71

  • 70 hmhmhm

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Хранят се с ГМО а ти за едни катализатори дали са сложени или не. Пусни си клипче за най-големите ядрени бомби и помисли каде си ти и за какво се бориш.
  • 71 ДДДДДДД

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "МАК":

    Кое по точно си постигнал? Като чета хората са ти направили газогоривната характеристика, както сигурно и по голямата част от колата. Я сподели с хората какво означава АГУ монтирана от завода производител? Защото 90% от АГУ-тата не са монтирани от завода производител. Говориш маизуст неща, които не си проверил даже. И да споделя и аз си купих от мега, гига, турбогазарският ТДИ само за да му сложа АГУ.

    Коментиран от #74

  • 72 гост

    11 0 Отговор
    Държавата не спря изкупвачите на катализатори, апашите ги откраднаха от колите ни, а сега ние ще сме виновни, че нямаме катализатори!
  • 73 hmhmhm

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "МАК":

    Трудно ми е да повярвам че в бг има специалист да пренапише софтуера на ФВ и тай да харчи по твойте думи 3.7л/100км. Може и да разбираш от коли но не разбираш от процеса горене. Затова и пишеш глупости. Горенето е процес при който се отделят основно два газа СО2 и Н2О като се отделят и сажди е садите при горенето на пропан бутан са значително по малко от тези на течните горива. количеството на СО2 също е по-малко но това че сте неграмотен по основни неща не сте виновни вие а държавата.

    Коментиран от #75

  • 74 МАК

    3 4 Отговор

    До коментар #71 от "ДДДДДДД":

    Ами да човека ми пренаписа горивните таблици на диностенд в реално време!! както си трябва но колата сия подоготвих Лично Аз за това!!Нали си разбирач аз съм разбрал какво значи газова уредба монтирана от завода производител а щом ме караш да обяснявам значи че ти не си наясно с това!!няма смисъл да си хабя думите!!тое ясно че в Бг Агу та са сложени тука от разни фирмички и гаражи а не на Запад!!
  • 75 МАК

    4 4 Отговор

    До коментар #73 от "hmhmhm":

    ами пак си изказваш грешно като се настрои порцията гориво-въздух както трябва се получава по пълно изгаряне на нафтата за да стане това турбото трябва да е във много добро техническо състояние,аи реакцията за да му е адекватна задължително пълна синтеика масло мин 5W40 в случая 5W30 ползвам оттам саморегулирането на клапаните работи както завода е казал оттам се получава добра гориво въздушна смес оттам по пълно изгаряне.Много хора са скарани със маслата и ползват грешните масла оттам неравномерно работещи двигатели пушаци отзад,трудно палене зимата и тем подобни!!така че за горене ти не ми обяснавай!!да има специалист в Бг което е спец в тази област!!
  • 76 МАК

    5 4 Отговор
    Само ще допълня Горивата в България са Боклук!!! ако тъпите управляващи бяха умни щяха да изгонят Боклукойл от Бг да почнат да се произвеждат горива ниво Германия или Австрия колите ще бълват впъти по малко вредни емисий даже без катализтори и тем подобни боклуции,няма да има статий като горната!!

    Коментиран от #77

  • 77 хайл

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "МАК":

    Е няма как да стане това-нали Златев и Бойко са си гаджета
    Всяка вечер си правят кавали-как и кой да изгони Лукойл от БГ?
  • 78 Боби62

    5 3 Отговор

    До коментар #38 от "МАК":

    Карам Хонда Акорд с двулитров бензинов двигател. Колата е седма генерация, комби е и е доста тежичка но въпреки това е сравнително икономична. Така разбирачо да направим малко математика:
    При нормално каране - около 100 км/ч. колата ми гори между 7 и 8 литра бензин или 9 - 10 литра газ !!! Сега умнико смятай при цена на бензина от около 1.9 лв.грубо това прави аколо 14 - 16 лв. на 100 км. пробег А сега на газта цената е около 1 лев .... или това е = на ............9 - 10 лв .........ако за теб приятелю разлика от 5 - 6 лв. на сто км. не е нищо то за повечето БЪЛГАРИ е !!!! Дори когато понастъпя хондето тази разлика е още по -осезателна При скорост от около140 -160 км/ч . разхода е 10-11 бензин или 13 - 14 газ тоест 20 -22 лв. на 100 км. пробег срещу 13 -14 лв. за същато растояние . Кво станаа ? 7 - 8 лв. разлика . И изобщо не е вярно, че двигателя се скапва и прекъсва и не върви колата ми е като пушка и на бензин и на газ няма прекъсване няма пушаци няма проблеми. Е вярно на бензин се изнася малко по пъргаво но това е нормално и не е толкова забелижимо. И още нещо колата я карам вече доста години навъртял съм над150 000 - 160 000 хилки и нямам никакви проблеми ни с клапани нито с двигател нито с каквото и да е . Като изключим текущото обслужване съм нямал други харчове . Така че моето виждане е на газ е по-евтино и по безвредно за последното ако не вярваш иди на газ-анализатор
    п.п. На времето първите газови уредби бяха кошмар......или върви

    Коментиран от #79

  • 79 МАК

    2 7 Отговор

    До коментар #78 от "Боби62":

    Вярвай си,че е така ами скъпо тие карането на хондата!съжалявам Умнико!мойта турбо печка както такива като тебе ще кажат извън града харчи 3,7л/100 км при 95-100км/ч,в града повече от 5л/100 км не харчи!!ами 3,7л по 1,88 на Марешки цената колко прави ами 7 лева на 100 км!! карай се японския асматичен варел който като всяка японска кола е ад за подръжка без да навлизам в подорбности!!гарантирам че твойта кола не е била проектирана да работи на газ от завода,тепърва след тези км който казваш че си минал те очакват изненадите.така,че ти си един от стадото овце ,който са зомбирани и си вярват че на газ е еФтино!!

    Коментиран от #80

  • 80 Боби62

    4 2 Отговор

    До коментар #79 от "МАК":

    3.5 на 50 км може би !!!! Такива като теб знаеш ли колко съм срещал ? Но интересното е друго, като им кажеш на такива хвалипръцковци ами добре де да идем до еди къде си и да ме върнеш че твоята е по икономична и....... се започва ама тя сега нещо ми дигна разхода че не знам си кво дрън дрън чи пляс ! Виж кво тарикат и аз мога да зареда газ на по 82 ст. И ако карам с 90 пък ако спра и климатика ще я докарам до под 7 лв на 100 а пак ти приятелю око свалиш под 4.5 л. на сто ша са кръстаа Аасаан пък и дизелчета като си помисля за демпферни маховици на съединитиля за по 1500-2000 че и отгоре умни дюзи за по 600-700 лв. че и отгоре разните му филтри и не знам си кво е баааят по скъпо за подръжка ! Тъй, че фръцльо карай си печката и не ме мисли ака лъжеш лъжеш себе си !!! И пак ти повтарям на газ е по евтино и от бензин и от дизел !!! Аре няма да си губя повече времето с теб , че си супер елементарен
    п.п. Явно никога не си карал япоска кола смея да кажа, че по нищо не отстъпват на немските ! Имал съм и френски и немски и италиански автомобили но хондата е класа над тях ! В крайна сметка по вкус и цвят приятели няма всеки сам избира за себе си . И като гледам колко оскъден ти е умствения багаж най-малко ти си тоя дето може да каже могат ли в Япония да правят автомобили . Аре чао и да вземеш да почетеш малко за обща култура, че си много зле !!!

    Коментиран от #81

  • 81 МАК

    2 4 Отговор

    До коментар #80 от "Боби62":

    А такива като технически неграмотници колко съм ги слушал !! Лично аз съм си правил подобренията по печката и това което съм споменал като разход е факт Реален при това! Защо ли , няма да ми стигне пространството да опиша защо!! Отивай да се переш цветно някъде! А май ти трябва да почетеш какво може един турбо дизел в сравнение с бензинов мотор !! Вярвай си че е Ефтино на газ и си карай японския асматик!!хайде писнало ми е от такива като теб групата на зомбираните по АГУ!!

    Коментиран от #82

  • 82 СВИРЧО

    5 0 Отговор

    До коментар #81 от "МАК":

    Мак ! Ставаш смешен бе човек. Спориш с всеки , който изрази мнение различно от твоето, като малко дете си. Виж хлапе от дълги години чопленето по двигатели било то бензинови или дизели ми е хоби и професия . Имам впечатляващи резултати както и пълни разочарования при това ми ровичкане по моторите . Тоя разход от 3.7 литра на 100 кил. може да постигнеш при идеални условия , тоест без насрещен вятър при изгасени светлини спрян климатик отнемане на газта много преди да спреш или завиеш плавно ускорение ниска скорост около 80-90 почти нулево използвоне на спирачките да изброявам ли още я си опъни печката с 160 дай ряз на климатика и 3.7 ще го умножиш по 2 пък и не караш само извън градско я ! Между другато брат ми претижава същия акор като на този БОБИ ще ти кажа направо макар че не съм фен на японските коли това е УНИКАЛНА МАШИНА ! Порови се във форумите и ще се убедиш сам . Такаааа излезе ми работа оставям те със здраве и бъди реалист ...............не се пилей толкова

    Коментиран от #83

  • 83 МАК

    4 1 Отговор

    До коментар #82 от "СВИРЧО":

    Смешен съм за неграмотниците който масово се изказват тъпо по тези технически теми. Ти си първия от толкова писаници който е разбрал как съм го постигнал разбрал си че въпросната моя печка нее стокова! Със стоковите параметри не може да постигне този нисък разход. Да много кратно съм пояснявал че този разход е при кротко каране изпозване надолнища и други подобни действия! Като я натисна мъжката за да покажа на някой хитрец с беенве и други марки варели колко не му върви бараката разхода скача естествено и със климатроника е 1 л отгоре а на темпомат някъде със 0,5 л отгоре!! Не съм ти хлапе! Ако си останал с това впечатление!!поздрави

    Коментиран от #84

  • 84 Боби62

    3 0 Отговор

    До коментар #83 от "МАК":

    Снощи .... празна бутилка на газта зареждам до горе ... влизат 34.2 литра газ.... плащам...
    ..28 лева / газаджийката ми пуска 4 ст. аванта / тръгвам за Бургас часа е 01.15 ......прибирам се преди малко има няма 10-15 мин.по време на пътуването ми основно по магистрала Тракия съм карал с не повече от 90 км/ч за което предполагам съм отнесол куп ..... не ползвах климатик щадих колата на макс / за съжаление не можех да карам без включени светлшни / молко преди да се прибера газта свърши ......изминати км. - 508 Сега отново малко матиматика МАК ....508км. с 34.2 л. газ .....прави.......среден разход от 6.73 л. на 100 км. по 82 ст. за литър .....ха това е 5.51 лв на 100 км. пробег...... айде сега смятай колко дизел ще сипнеш при било той и Марешки за тия парици....не можеш го докара и до 3 л......сега последно на кое е по еФтино газ или дизел карай само по надолнища може и да го докараш до 0 на сто
  • 85 Боби62

    3 0 Отговор
    Повече такива експерименти не смятам да правя...това си е чисто наказание и за шафьора...и...за колата вярно доста по иконочно...но дали е така и времето струва пари отне ми почти два пъти повече време да пътувам отколкото обикновено та МАК никой не кара бри идиални условия предполагам, че си експерементирал няколко пъти и след това си настъпил печката но това вече няма да е 3.7на 100Свирчо ти го е казал бъди реалист !!! С това приключвам окончателно с теб ще ми е интересно обаче да видя отговора ти !!! Остани си със здраве !!!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.