7 Декември, 2011 16:33 4 399 4

Германия отваря трудовия си пазар за българи

  • германия-
  • труд-
  • пазар

 

Германия прие значителни облекчения за българските работници. Това стана ясно днес, 7 декември 2011 г., след заседание на германското правителство. С взетото решение се въвеждат облекчения за българските граждани в Германия, съобщиха от пресслужбата на министерството на труда и социалната политика.

С напълно свободен достъп са българските граждани, завършили висше образование, всички български граждани, които имат съответната степен на образование и желаят да продължат професионалното си обучение в Германия и сезонни работници, които имат право да работят до 6 месеца в една календарна година.

Облекчава се и достъпът за български граждани с професионална квалификация, придобита с минимум двегодишно обучение, като отпада т. нар. пазарен тест, но продължава да се изисква разрешение за работа.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваня Велкова

    1 0 Отговор
    Още един "европейски" шамар за България и за българите.
  • 2 боб

    0 1 Отговор
    Това е добре, паке някакво отваряне, макар и само за хора с висше образование. Така поне и те да се почувстват малко по ценни от зидари и кофражисти ....
  • 3 женя

    0 1 Отговор
    браво най-после и строгата германия да ни обьрне внимание само че дали ще е задьлжително да се знае езика перфект
  • 4 Явор Иванов

    0 0 Отговор
    "но продължава да се изисква разрешение за работа" - т.е. за сега нищо... Ще трябва да чакаме 1.1. 2014...