Last news in Fakti

29 Юни, 2017 14:59 2 453 2

Договор спрял Багата за UFC

  • багата-
  • договор-
  • ufc-
  • спонсори-
  • отказ

Предложението на ММА организацията било прекалено заробващо

Договор спрял Багата за UFC - 1
Снимка: БТА/АР

Благой Иванов-Багата отказал да премине в най-популярната ММА организация UFC заради заробващ договор. Шампионът на Световните бойни серии в тежка категория е имал предложение, но го е отхвърлил. Вероятната причина е клауза в контракта, която забранява на състезателите да рекламират своите лични спонсори. Всички бойци в UFC са задължени да носят определени екипи и нямат право да слагат банери с други компании. Преди няколко години звездите на смесените бойни изкуства в популярната верига имаха възможност да показват преди и след мачове в клетката свои постери, на които бяха изписани всичките им лични спонсори.

През март Багата подписа договор с организацията Световни бойни серии, която наскоро беше ребрандирана и вече се казва Професионална бойна лига. Той е за три мача, които трябва да бъдат направени за година и половина. Очаква се следващият двубой на българина да бъде на 14 октомври или 4 ноември.

От 2018 г. всички бойци в Професионалната бойна лига ще получават заплати. Те ще имат много повече мачове. Багата ще се бие минимум три пъти в годината.

30-годишният Благой Иванов продължава да живее в Лас Вегас заедно със своята половинка Любина. В края на миналата година той стана баща на син, който се казва Александър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слона помни

    1 2 Отговор
    Тоа не беше ли наръган от негов колега - ДИЛЪР И СУТЕНЬОР в заведение в Ст.град?! Такива анаболни отрепки ги имаме много! Той и Кобрата го помнят доста хора при кого беше на заплата и какви работи вършеше... Те тея коментари не са от злоба, а по памет...

    Коментиран от #2

  • 2 Некой

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Слона помни":

    Е кажи де къде е бил тоз Кубрат, та да знаем и ние непросветлените