8 Юли, 2017 07:15 6 618 4

Ferrari-то на сър Елтън Джон се продава

Ferrari-то на сър Елтън Джон се продава - 1

Най-важната ера за италианците от Ferrari са 60-те години, защото тогава излизат наистина най-култовите им модели. Всичко съдържащо означението 250, към което прибавяме и GTO, което продължава да чупи рекордите по търговете, е пълна красота. Тук обаче, става въпрос за един модел излязъл в края на това толкова важно десетилетие - Daytona.

Моделът наследява 275 GTB/4 и носи означенията 365 GTB/4. Той е малко "рискова акция", защото представлява класическите гранд турери по време, в което на мода са централно разположените двигатели в Miura например, а не класическите предно разположени. Въпреки това, автомобилът набира голяма популярност благодарение на добрия си дизайн и ревящия 4.4-литров V12 с мощност от 357 конски сили, които за времето си са били върха на сладоледа и превръща машината в най-бързата за времето си.

С номер на рамата 15977, този автомобил е притежаван от сър Елтън Джон през периода от 73-та до 75-та. Интересното е, че певецът е голям фен на марката и по това време притежава и малкото Dino 246 GT. Връщаме се обаче, на Daytona-та, която през последните 16 години седи в притежание на само един собственик и бива грижливо реставрирана до блясък.

Таблото показва пробег от 81,657 мили, като автомобилът притежава и пълна история от ден първи. Той ще бъде част от търга Silverstone Classic Sale 2017, като очакваната сума за него е между 525 и 575 хиляди паунда - сума, която е напълно нормална за такава класика в отлично състояние.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Драйвър

    17 1 Отговор
    За да се знае ,че колата е на сър Елтън ,първата снимка на колата е от към от зад (любимата поза на сър Елтън)По специалното за този модел е ,че също като собственика си се пали през ауспуха ;)
  • 2 Прекалено късо име така удължи ли се

    13 1 Отговор
    За съра ми е през къра а иначе колата си е убава
  • 3 Черпокова

    11 1 Отговор
    Изключително неграмотно написана статия, липсва елементарна пунктуация и словоред, повторенията са във всяко изречение!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.