12 Юли, 2017 10:30 5 863 0

Рали "Твърдица-Елена" на живо в mobile.bg

  • рали-
  • твърдица-елена-
  • 2017
Рали "Твърдица-Елена" на живо в mobile.bg - 1

На 14-ти, 15-ти и 16-ти юли тази година ще се проведено 13 - тото Рали "Твърдица-Елена 2017". Състезанието, което миналата година получи безспорно и напълно заслужено най-много точки в оценката си от всички ралита в България и в последните години се утвърди като еталон за българския автомобилен спорт, отново ще посрещне хилядите гости на едноименните балкански градове и най-верните привърженици – феновете на този атрактивен спорт край трасетата на Елено-Твърдишкия балкан.

Ралито, което за първи път бе организирано и проведено преди тринадесет години от няколко души, окрилени от ентусиазма на непоправими родолюбци и на което малцина „ утвърдени специалисти“ и журналисти (изявяващи се като набедени статистици в този спорт) не даваха и две години бъдеще, вече е утвърдено спортно мероприятие, на което отдавна му прилича да се окичи съвсем официално с европейския формат от калибъра на кръг от купа или дори Европейски шампионат по рали.

Тази година Рали “Твърдица-Елена” е трети кръг от календара на БФАС, което по традиция се провежда през най-хубавия сезон на годината – лятото. Дължината на ралито е 295 км, от които 125 км са състезателни и са разделени на 9 скоростни етапа. И тази година състезанието ще се проведе официално в три дни. В петък, 14-ти юли от 20:00 ч. на площад Свобода в гр. Твърдица ще бъде даден церемониален старт от подиума на състезателната арка и под светлините на фойерверките и аплодисментите на публиката.

В събота, 15-ти юли предстои административен и технически преглед, след които ралито ще стартира фактически с преминаването на скоростните етапи "Твърдица" (20 км) и "Боров дол" (7 км) , а перлата в короната е супер специалният етап в самия център на град Твърдица. През втория състезателен ден неделя, 16-ти юли на пилотите предстои да преминат почти 100 състезателни км през Елено-Твърдишкия балкан, достойни за издание на световния рали шампионат, за да стигнат отново до подиума на официалната арка, където призьорите ще отворят бутилките с пенливо шампанско!

Но преди всичко това предстои: Сутринта в неделя, 16-ти юли СЕ 4 - "Чумерна", ще бъде като утринна гимнастика за екипажите, следвана от много сериозния СЕ "Буйновци" (19.90 км.), за да се стигне до спринтовите две преминавания на абсолютно новия за ралито етап "Лазарци" с дължина от близо 7 км. Преминаванията са разделени с време за обслужване в изнесена сервизна зона. След което глътката отдих за рали кервана - едночасово прегрупиране в центъра на гр.

Елена, където състезатели и зрители ще бъдат едно цяло! След почивката в Елена пилотите ще влязат буквално в „устата на лъва“ с почти 30 километровия "Елена-Твърдица" и след сервизна зона за финал ще карат така наречения "Power stage" СЕ "Предела" 24 км, което е сто процентово спускане към Твърдица.

Тази година амбициите са да бъдат предавани пряко Церемониалния старт в петък,14-ти юли от 20.00 часа. На следващия ден събота, 15-ти от 19.00 часа предстои директно и излъчване от специалния етап, който ще се проведе буквално в самия център на града. В неделя, 16-ти юли от 15.00 е планирано излъчване на живо от финалните километри на "Power stage". Можете да гледате ралито директно по Евроком и във facebook страницата на mobile.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА