Last news in Fakti

17 Юли, 2017 06:21 4 722 5

Продават рекордно скъп тризонет (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • сингапур-
  • лукс-
  • цена-
  • жилища

Цената на мезонета, който се намира в Сингапур, е 73 млн. USD. Подобна стойност е доказателство, че пазарът на луксозни имоти в града-държава се възстановя, коментират анализатори.

Тризонетът, който се намира на 64-тия етаж на Wallich Residence (най-високата сграда в Сингапур), разполага с частен басейн. Локацията привлича богати инвеститори от Югоизточна Азия и континентален Китай. Апартаментите в сградата вероятно ще станат най-скъпите в историята на пазара на недвижими имоти в Сингапур. Появата на толкова скъпи обекти е тест за пазара, след като през последните няколко години в сегмента се наблюдава спад в цените, дължащ се на мерките за охлаждане на пазара.

От пиковата 2013 г. досега цените на елитните имоти в Сингапур са спаднали с 15%-20%, сочат данни на консултантската компания JLL. Днес обаче брокерите виждат перспектива за поскъпване и прогнозират ръст от 3%-7% за 2017 г. Сегментът се „подгрява” както от местни клиенти, така и от чуждестранни инвеститори.

Обемът на транзакции през първите 4 месеца в централната част на Сингапур, която е атрактивна за богатите чужденци и включва търговския център Orchard Road и остров Сентос, е с 35% повече в сравнение със същия период на 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балък

    16 3 Отговор
    А саниран ли е? Има ли залепен стиропор?
  • 2 СТЕНЛИ

    8 5 Отговор
    Ужас...докато едни се чудят днес ще преборят ли глада...други,но същите прстосмъртни не могат да си преброят имотите...

    Коментиран от #4

  • 3 Софиенец

    2 1 Отговор
    Продавам панелката в Люлин го купувам,само да не ме изпреварят!!!
  • 4 Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "СТЕНЛИ":

    Тия, дето се чудят как да преборят глада, първо трябва да преборят МЪРЗЕЛА.

    Не можеш по цял ден да висиш под някое дърво и да чакаш някой да те нахрани, а през това време да се разплождаш като добиче!

    Народите в най-неблагоприятните земи са се замогнали благодарение на труда си!

    Аман от глупости и мантри!
    Да се хващат за работа, ако искат да ядат!
  • 5 Deborg

    0 0 Отговор
    Дано асансьорите са скоростни.....:))