17 Юли, 2017 08:18 7 236 15

Южна Корея предложи мир на Севера

  • южна корея-
  • северна корея-
  • пхенян-
  • сеул-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин

Сеул с оферта към Пхенян за намаляване на напрежението и за събиране на разделените семейства

Южна Корея предложи мир на Севера - 1
Снимки: БТА/АР

Южна Корея предложи на Севера преговори за намаляване на напрежението на границата между двете страни и за подновяване на срещите на разделените семейства, предадоха световните агенции.

AP отбелязва, че този ход показва, че новият южнокорейски президент Мун Дже-ин иска да подобри отношенията с Пхенян въпреки извършения по-рано този месец неин първи опит с междуконтинентална балистична ракета.

Южнокорейското министерство на националната отбрана предложи преговори в петък за прекратяване на враждебните действия по протежение на границата. Това биха били първите разговори между Севера и Юга на правителствено равнище от края на 2015 г., посочва Reuters.

Южна Корея предложи мир на Севера

Южнокорейският Червен кръст обяви, че иска отделни преговори на 1 август за обсъждане на въпроса за подновяване на срещите на разделените семейства.

Засега няма отговор от страна на Северна Корея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост 2

    33 5 Отговор
    Браво!С преговори всичко се постига.

    Коментиран от #15

  • 2 Кики

    37 14 Отговор
    За напрежението между двете страни вина носи САЩ,които искат спиране на ядрената програма от С.Корея. Сега от преговорите няма да има никакъв резултат. Докато САЩ продължават да се занимават със С.Корея напрежението никога няма да спадне. Мун Дже би трябвало да разговаря сериозно с Тръмп, а не с Ким Чен.
  • 3 Plamen

    9 5 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: въпреки извършения по-рано този месец неин първи опит с междуконтинентална балистична ракета."

    ... не "въпреки", а "заради" .... объркали сте думичката.
  • 4 токи

    3 13 Отговор
    сащ нямат вина южна корея сами са хванаха със американците
  • 5 ТОКИ

    6 9 Отговор
    ТЕ СИ ДАЛИ ДУПЕТО ПОД НАЕМ ПОСЛЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ВИНОВНИ А
  • 6 ТОКИ

    20 8 Отговор
    КОЙТО СА Е ХВАНАЛ СЪС ТЕЯ АМЕРИКАНСКИ ИЗРОДИ ХАЙР НЕ Е ВИДЯЛ ЕЙ
  • 7 ЦИХ

    16 20 Отговор
    29 ЮНИ 1950 година - уважаеми тролове и тролчета първо прочетете малко преди да пишете глупости!След края на Втората Световна война КОрея е разделена на две - Юга е в американската зона на влияние, Севера е в съветската зона на влияние!Благодарение на "лошите" Американци Южна Корея днес е сила, а пък Северна Корея благодарение на кого се знае, че гние!Страна, където всички улици носят едно име, където застрелват, затова че си гледал Мики Маус по телевизията или си се обадил в чужбина........На 29 Юни 1950 година Северна Корея напада Южна и кой воюва 3 години и подпомага Юга?ЦЕлият Свят, целият западен свят:Сащ - 147 хиляди убити, Гърция - 29 000 души убити, Англия - 30 000 души убити ит.н....Северна Корея воюва срещу ООН...Има резолюция от 1950, която осъжда нападението срещу Юга от Севера!!Севера започва корейската война с подкрепата на руснаците и сега те подкрепят тоя изрод Ким Чен УН!!!!!29.06.1950 - 1953 година!!!!Четете малко другари от ПОзитано преди да пишете!!!Ама по - добре си ходете при Ким Чен УН в РАя МУ!!!

    Коментиран от #10, #13

  • 8 Хосе

    8 2 Отговор
    На трола му се плаща да бълва, не да мисли. Той, ако беше мислещ човек, щеше да намери нещо смислено и градивно да прави, а не да е на смяна на л..номета.
  • 9 Jack Bauer

    5 2 Отговор
    Винаги съм си мислел че както източна и западна Германия се обединиха в едно, така трябва да стане и със северна и южна Корея.
  • 10 Кики

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "ЦИХ":

    Вместо да пишеш неща, които са описани и се знаят отдавна, да беше дал компетентно мнение по темата с твои думи. И изроди са тези, които не уважават С.Корея - те да не са второ качество? С.Корея не гние, както на теб ти се иска, а процъфтява даже по - бързо и от нас, въпреки дългогодишните санкции и изолация!

    Коментиран от #11

  • 11 хахаха

    4 7 Отговор

    До коментар #10 от "Кики":

    Публикувано във факти.бг: С.Корея не гние, както на теб ти се иска, а процъфтява даже по - бързо и от нас, въпреки дългогодишните санкции и изолация

    Каскет, вярваш ли си толкова много, или просто си обикновен руски трол?!? В Северна Корея може да процъфтяват единствено НАЛЪМИТЕ, при това само тези на дебелото комунистическо прасе Ким!
  • 12 ултра

    4 7 Отговор
    Така постъпва цивилизованият и културен човек, но за съжаление свинеподобният ръководител на С.К. едва ли разбира нещо от цивилизация, култура, демокрация и т.н.:)
  • 13 гостуващ

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЦИХ":

    А на 15 август 1948 са организирани с помощта на САЩ избори, в условията на забранени ултралеви партии(поставени са извън закона от марионетното правителство защото са оглавявали народните бунтове). Кандидатите на тези партии се явяват като независими и печелят 60% от депутатските места, но марионетното правителство ги подлага на репресии, които ги принуждават да емигрират в Сев. Корея.. А ООН в този момент е марионетка на САЩ, бойкотирано от СССР и изобщо не представлява света. Това е причината за нападението на Сев. Корея. Хубаво четете, ама само каквото ви отърва.
  • 14 гостуващ

    2 1 Отговор
    Според известната кореоложка Тара О, до началото на 70те икономическото състезание между двете Кореи (под крилото на САЩ и на СССР съответно) убедително го печели Сев. Корея. Обратът в полза на Ю. Корея започва след това и по мое лично мнение причината е не толкова САЩ, колкото уникалните национални особености на самите корейци.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: